Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Plantains - opskrift på krydrede, stegte madbananer

Plantains - opskrift på krydrede, stegte madbananer

Plantains
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Plantains er bananer, der er hverdagsspise i Afrika og Sydamerika. Her er opskriften på krydrede chips, som kan bruges som snack eller tilbehør.

Plantains ligner en umoden, hård banan. Den er supergod at bruge som tilbehør til retter, som fyld i tortillas i stedet for kød og som snack. Da plantains er meget stivelsesholdige, kan de også bruges som erstatning for mel i brød.

Jeg har valgt at lave stegte plantains med en mexicansk krydderblanding af kanel, spidskommen, cayennepeber, salt og sukker. Det giver en fin, eksotisk smag til for eksempel en guacamole med masser af hvidløg og limesaft.

Det eneste problem med platains er, at de er temmelig svære at få ud af skrællen. Den sidder tæt og tung over frugtkødet. Det er lettest at skrælle sådan en madbanan ved at skære toppen af og så liste en skarp kniv ind mellem skræl og kød. Gør du det, vil du kunne skære skrællen åben på langs.

Indhold
  • Plantains er bananer, der er hverdagsspise i Afrika og Sydamerika. Her er opskriften på krydrede chips, som kan bruges som snack eller tilbehør.
  • Stegte plantains med krydderier
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Kommentarer

Stegte plantains med krydderier

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 20 minutter min
Plantains er bananer, der er hverdagsspise i Afrika og Sydamerika. Her er opskriften på krydrede chips, som kan bruges som snack eller tilbehør.
Antal: 20 stk
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 plantain store
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk sukker
  • 5 dl olie

Fremgangsmåde

  1. Når du har skrællet dine plantains, skæres de i skiver på max. to centimeter.
  2. Bland krydderierne med sukker og salt.
  3. Vend plantain-skiverne i krydderblandingen.
  4. Varm olien op i en stegegryde eller en lille pande.
  5. Steg skiverne i ca. fem minutter.
  6. Tag dem derefter op af gryden og giv dem hver især et lille slag med en kødhammer eller en bunden af en skål, så de splatter lidt ud.
  7. Kom dem tilbage i gryden/panden og steg videre et minut.
  8. Nu tages de op og lægges på et stykke køkkenrulle, hvorefter de du drysser med flagesalt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Du kan eventuelt servere dine plantains til en af disse opskrifter:

Chili con carne
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
Billede af chili con carne.
Vindruesalsa - nem salsa lavet med stenfri vindruer
Vindruesalsa er en lækker salsa med stenfrie druer. Vindruesalsaen kan laves på få minutter, og den er lækkert tilbehør til blandt andet oksekød.
Se opskriften her
vindruesalsa
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required