• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Plantains - opskrift på krydrede, stegte madbananer

Plantains - opskrift på krydrede, stegte madbananer

Plantains
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  7. august 2020

Plantains er bananer, der er hverdagsspise i Afrika og Sydamerika. Her er opskriften på krydrede chips, som kan bruges som snack eller tilbehør.

Plantains ligner en umoden, hård banan. Den er supergod at bruge som tilbehør til retter, som fyld i tortillas i stedet for kød og som snack. Da plantains er meget stivelsesholdige, kan de også bruges som erstatning for mel i brød.

Jeg har valgt at lave stegte plantains med en mexicansk krydderblanding af kanel, spidskommen, cayennepeber, salt og sukker. Det giver en fin, eksotisk smag til for eksempel en guacamole med masser af hvidløg og limesaft.

Det eneste problem med platains er, at de er temmelig svære at få ud af skrællen. Den sidder tæt og tung over frugtkødet. Det er lettest at skrælle sådan en madbanan ved at skære toppen af og så liste en skarp kniv ind mellem skræl og kød. Gør du det, vil du kunne skære skrællen åben på langs.

Opskrift på stegte plantains

Plantains
Karen SenecaKaren Seneca

Stegte plantains med krydderier

5 fra 1 stemme
Plantains er bananer, der er hverdagsspise i Afrika og Sydamerika. Her er opskriften på krydrede chips, som kan bruges som snack eller tilbehør.
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Mexikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 plantain - store
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk sukker
  • 5 dl olie

Fremgangsmåde
 

  1. Når du har skrællet dine plantains, skæres de i skiver på max. to centimeter.
  2. Bland krydderierne med sukker og salt.
  3. Vend plantain-skiverne i krydderblandingen.
  4. Varm olien op i en stegegryde eller en lille pande.
  5. Steg skiverne i ca. fem minutter.
  6. Tag dem derefter op af gryden og giv dem hver især et lille slag med en kødhammer eller en bunden af en skål, så de splatter lidt ud.
  7. Kom dem tilbage i gryden/panden og steg videre et minut.
  8. Nu tages de op og lægges på et stykke køkkenrulle, hvorefter de du drysser med flagesalt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du kan eventuelt servere dine plantains til en af disse opskrifter:

Chili con carne

4.7 fra 136 stemmer
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med chili con carne gryde

Vindruesalsa - nem salsa lavet med stenfri vindruer

4.7 fra 3 stemmer
Vindruesalsa er en lækker salsa med stenfrie druer. Vindruesalsaen kan laves på få minutter, og den er lækkert tilbehør til blandt andet oksekød.
Gå til opskrift
vindruesalsa
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required