Plantains er bananer, der er hverdagsspise i Afrika og Sydamerika. Her er opskriften på krydrede chips, som kan bruges som snack eller tilbehør.
Plantains ligner en umoden, hård banan. Den er supergod at bruge som tilbehør til retter, som fyld i tortillas i stedet for kød og som snack. Da plantains er meget stivelsesholdige, kan de også bruges som erstatning for mel i brød.
Jeg har valgt at lave stegte plantains med en mexicansk krydderblanding af kanel, spidskommen, cayennepeber, salt og sukker. Det giver en fin, eksotisk smag til for eksempel en guacamole med masser af hvidløg og limesaft.
Det eneste problem med platains er, at de er temmelig svære at få ud af skrællen. Den sidder tæt og tung over frugtkødet. Det er lettest at skrælle sådan en madbanan ved at skære toppen af og så liste en skarp kniv ind mellem skræl og kød. Gør du det, vil du kunne skære skrællen åben på langs.
Opskrift på stegte plantains
Stegte plantains med krydderier
Ingredienser
- 2 plantain - store
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk cayennepeber
- 1 spsk sukker
- 5 dl olie
Fremgangsmåde
- Når du har skrællet dine plantains, skæres de i skiver på max. to centimeter.
- Bland krydderierne med sukker og salt.
- Vend plantain-skiverne i krydderblandingen.
- Varm olien op i en stegegryde eller en lille pande.
- Steg skiverne i ca. fem minutter.
- Tag dem derefter op af gryden og giv dem hver især et lille slag med en kødhammer eller en bunden af en skål, så de splatter lidt ud.
- Kom dem tilbage i gryden/panden og steg videre et minut.
- Nu tages de op og lægges på et stykke køkkenrulle, hvorefter de du drysser med flagesalt.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan eventuelt servere dine plantains til en af disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: