Pestosnegle er en skøn snack til at tage med på farten eller bare til at hyggespise derhjemme. Kan både bages med købt og hjemmelavet pesto.
Pestosnegle smager næsten som en form for minipizza, men de er altså mere sunde, da de indeholder fuldkorn. Så dermed kan man bedre spise dem med god samvittighed.
Jeg har brugt grøn basilikumpesto, som jeg har købt færdiglavet. Men man kan selvfølgelig godt bruge hjemmelavet pesto. En anden mulighed er også at bruge rød tomatpesto, det smager super godt.
Denne opskrift er faktisk nem og håndgribelig at lave, hvilket også gør det til en opskrift, jeg tit laver. Jeg elsker nemlig at have en hjemmelavet snack med i tasken, når jeg har planer.
Opskrift på de lækreste pestosnegle
Pestosnegle som både er sunde og lækre
Ingredienser
- 100 gram grøn pesto
- 0,5 dl vand
- 1 dl mælk - plus lidt til pensling
- 1 tsk tørgær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 50 gram fuldkornsmel
- 1 tsk salt
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk basilikum - stødt
Sådan gør du
- Start med at tage en lille gryde og hæld mælk og vand i. Varm det op til lillefingervarme. Hæld det nu i en stor skål og tilføj tørgær og sukker. Rør rundt i det.
- Tilføj nu olivenolie og fuldkornsmel, bland det godt sammen og tilføj saltet. Tilføj hvedemelet lidt af gangen, i mens du rører rundt i dejen. Når alt melet er tilføjet, skal du ælte dejen.
- Ælt dejen i mindst fem minutter, så den bliver smidig og blød. Put den nu i en ren skål og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve i en time.
- Når dejen er hævet, hælder du den ud på et rent bord med en smule mel på. Rul nu dejen til en stor rektangel med en tykkelse på en halv centimeter.
- Tag nu pestoen og fordel den jævnt udover hele dejen. Rul nu dejen fra den korte end og ind, så den er formet som en roulade.
- Tag en bageplade og dæk den med bagepapir. Skær nu enderne af rouladen af og skær den derefter i otte lige store stykker. Put sneglene på bagepladen og tryk dem en smule fladere med en finger. Dæk dem til med et viskestykke og lade dem hæve i 30 minutter.
- Forvarm ovn til 200 grader varmluft.
- Pensel nu sneglene med en lille smule mælk og drys stødt basilikum udover dem. Bag dem i cirka 15 minutter, eller indtil de er flot gyldne.
- Så er dine pestosnegle færdige, server dem gerne varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Prøv at vende lidt revet ost sammen med pestoen og drys lidt på toppen af dine pestosnegle. Det er super lækkert og kan klart anbefales.
Se også vores andre opskrifter på bagværk, der fungerer perfekt som snacks i madpakken eller derhjemme: Boller med feta, øl og rosmarin eller sunde boller med røde linser og hørfrø.
Ole
Fuldkorn gør det desværre ikke mere sundt, Hvede er vi på ingen måde skabt til at spise.