Her er min opskrift på perlespeltsalat med blomkål og jordskokker. Det er en mættende og meget lækker salat med perlespelt, der er perfekt som tilbehør.
Opskriften på perlespeltsalat med blomkål og jordskokker er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til perlespeltsalat
200 gram perlespelt
En halv blomkål
250 gram jordskokker
1 økologisk citron
1 lille potte persille
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Ovnen tændes og forvarmes til 200 grader varmluft.
- Blomkål og jordskokker skæres mindre stykker eller små tern, men stykkerne må ikke være for store, da de skal kunne steges møre i ovnen.
- Kom blomkål og jordskokker i en skål sammen med saften af en halv citron, en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber.
- Fordel det på en bageplade med bagepapir, og giv det derefter 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Perlespelt hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Koges som anvist på pakken i letsaltet vand, men pas ikke at koge kernerne for meget ud!
- Vend de kogte speltkerner sammen med den bagte blomkål og jordskokker i en skål.
- Persille hakkes fint, og vendes i sammen med et par spiseskefulde olivenolie og lidt mere friskpresset citronsaft.
- Smag til med salt og peber.
Nu er din perlespeltsalat klar til servering.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: