Pekanboller er de lækreste grovboller bagt med pekannødder, fuldkorns ølandshvedemel og havregryn. Gode til både morgenmaden og madpakken.
Pekanboller er virkelig skønne boller, som du både kan bruge til morgenmad, som sandwichboller i madpakken, eller lige når du har lyst.
De er bagt med fuldkorns ølandshvedemel og havregryn og så selvfølgelig de lækre pekannødder, som er dejligt sprøde i bollerne.
Se også: Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
Opskrift på pekanboller - boller med pekannødder
Pekanboller
Ingredienser
- 250 gram vand
- 25 gram gær
- 200 gram yoghurt - naturel
- 1 spsk honning - flydende
- 450 gram hvedemel
- 100 gram fuldkorns ølandshvedemel
- 100 gram havregryn
- 8 gram bageenzym
- 10 gram salt
- 80 gram pekannødder
Sådan gør du
- Hæld vand i røremaskinens skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt yoghurt og den flydende honning og rør de våde ingredienser sammen.
- Vej alle de tørre ingredienser af, pånær pekannødderne, og tilsæt dem i røreskålen. Ælt nu dejen i 8 minutter ved middel hastighed. Husk at starte forsigtigt op, da melet ellers kan flyve ud over kanten.
- Hak pekannødderne groft og tilsæt dem dejen. Ælt dem ind i dejen længe nok til, at de er godt fordelt.
- Tag nu dejen ud på bordet og virk den op. Læg den tilbage i skålen og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i en time.
- Vælt nu dejen ud på bordet og del den i 16 lige store stykker. Rul stykkerne til boller og placer dem på bagepapir på en bageplade.
- Dæk bollerne til med viskestykket og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl dem nu med mælk.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens fryse pekanboller, så de er nemme at tage op, lige når du skal bruge dem.
Se også: Grovboller
Pekannødder minder lidt om valnødder, men er større, og smagen er mere fed og rund. De er dejligt sprøde i konsistensen og på ingen måde hårde, så de er virkelig lækre at bage med.
Og så er det i øvrigt rigtig godt at spise nødder. Ifølge de officielle kostråd bør vi spise 30 gram nødder om dagen.
Årsagen er, at nødder generelt indeholder proteiner, vigtige fedtstoffer og vitaminer og mineraler. Pekannødder har derudover et højt niveau af kostfibre, magnesium og zink.
Del dine ideer og tanker med os andre her: