Her får du min opskrift på en lækker pekannøddetærte med chokolade og mørdej. Den bedste kage med de lækre pekannødder. God som dessertkage.
Pekannøddetærte er en fantastisk kage og tærte, der laves med masser af pekannødder.
Fyldet laves desuden af mørk chokolade og æg, men uden hvedemel. Der er dog hvedemel i mørdejen, så kagen er altså ikke glutenfri.
Pekantærten er god som en kage til kaffen, men den er bestemt også fin som dessertkage, hvor den altid vækker glæde og begejstring. Og så er kagen altså rimelig nem at bage.
Opskriften er beregnet til ca. 8 personer, afhængig af hvor kageglade I er.
Opskrift på pekannøddetærte
Lækker pekannøddetærte
Ingredienser
Mørdej
- 150 gram hvedemel
- 100 gram smør - køleskabskoldt
- 50 gram flormelis
- 1 æg - sammenpisket
Fyld til pekannøddetærte
- 150 gram muscovadosukker
- 100 gram brun farin
- 50 gram smør
- 125 gram mørk chokolade - med 70% gram kakao, hakket
- 3 æg
- 1 nip salt
- 100 gram pekannødder - hakkede, plus lidt uhakkede nødder lidt til pynt
Sådan gør du
- Start med mørdej til din pekannøddetærte. Her kommes hvedemel og koldt smør i tern i en skål, og det smuldres hurtigt sammen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Vend flormelis i. Pisk ægget sammen, og tilsæt ca. halvdelen af ægget. Saml dejen med en spiseske.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt sammen. Lægges på køl i 30 minutter.
- Fyldet laver du ved, at komme muscovadosukker i en lille gryde sammen med brun farin og smør. Smelt det sammen under omrøring, og tag det af kogepladen.
- Rør hakket chokolade i, så chokoladen er rørt helt ud.
- Derefter røres røres æggene i massen, men et æg ad gangen, som røres helt ud inden det næste tilsættes. Brug en grydeske til det.
- Rør de hakkede pekannødder i sammen med en smule salt, og nu er fyldet klar.
- Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud i ca. 4 millimeters tykkelse. Læg mørdejen i en tærteform, der er ca. 20-22 centimeter i diameter. Pres dejen let til, og skær overskydende dej fra.
- Fordel fyldet i tærten, og pynt med nogle pekannødder øverst.
- Den fantastiske pekannøddetærte bages i ca. 20 minutter ved 180 °C over- og undervarme på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte pekannøddetærte køles af. Derefter kan tærten nydes, og den kan evt. serveres med lidt vaniljeis og friske bær.
Du kan sagtens bage pekantærten dagen før, for den har en fin holdbarhed.
laerke
Sådan en lækker opskrift, jeg håber, at det vil vise sig som i miniaturebilledet!