Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Pekanboller - boller med pekannødder

Pekanboller - boller med pekannødder

pekanboller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Pekanboller er de lækreste grovboller bagt med pekannødder, fuldkorns ølandshvedemel og havregryn. Gode til både morgenmaden og madpakken.

Pekanboller er virkelig skønne boller, som du både kan bruge til morgenmad, som sandwichboller i madpakken, eller lige når du har lyst.

De er bagt med fuldkorns ølandshvedemel og havregryn og så selvfølgelig de lækre pekannødder, som er dejligt sprøde i bollerne.

Se også: Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

Opskrift på pekanboller - boller med pekannødder

Pekanboller

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Pekanboller er de lækreste grovboller bagt med pekannødder, fuldkorns ølandshvedemel og havregryn. Gode til både morgenmaden og madpakken.
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g vand
  • 25 g gær
  • 200 g yoghurt naturel
  • 1 spsk honning flydende
  • 450 g hvedemel
  • 100 g fuldkorns ølandshvedemel
  • 100 g havregryn
  • 8 g bageenzym
  • 10 g salt
  • 80 g pekannødder

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand i røremaskinens skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt yoghurt og den flydende honning og rør de våde ingredienser sammen.
  3. Vej alle de tørre ingredienser af, pånær pekannødderne, og tilsæt dem i røreskålen. Ælt nu dejen i 8 minutter ved middel hastighed. Husk at starte forsigtigt op, da melet ellers kan flyve ud over kanten.
  4. Hak pekannødderne groft og tilsæt dem dejen. Ælt dem ind i dejen længe nok til, at de er godt fordelt.
  5. Tag nu dejen ud på bordet og virk den op. Læg den tilbage i skålen og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i en time.
  6. Vælt nu dejen ud på bordet og del den i 16 lige store stykker. Rul stykkerne til boller og placer dem på bagepapir på en bageplade.
  7. Dæk bollerne til med viskestykket og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl dem nu med mælk.
  9. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 18 minutter.

Næringsindhold

Kalorier176kcalKulhydrater29gProtein5gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol2mgNatrium250mgKalium107mgKostfibre2gSukker2gVitamin A16IUVitamin C0.1mgCalcium27mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens fryse pekanboller, så de er nemme at tage op, lige når du skal bruge dem.

Se også: Grovboller

Pekannødder minder lidt om valnødder, men er større, og smagen er mere fed og rund. De er dejligt sprøde i konsistensen og på ingen måde hårde, så de er virkelig lækre at bage med.

Og så er det i øvrigt rigtig godt at spise nødder. Ifølge de officielle kostråd bør vi spise 30 gram nødder om dagen.

Årsagen er, at nødder generelt indeholder proteiner, vigtige fedtstoffer og vitaminer og mineraler. Pekannødder har derudover et højt niveau af kostfibre, magnesium og zink.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required