• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Pekanboller - boller med pekannødder

Pekanboller - boller med pekannødder

pekanboller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Pekanboller er de lækreste grovboller bagt med pekannødder, fuldkorns ølandshvedemel og havregryn. Gode til både morgenmaden og madpakken.

Pekanboller er virkelig skønne boller, som du både kan bruge til morgenmad, som sandwichboller i madpakken, eller lige når du har lyst.

De er bagt med fuldkorns ølandshvedemel og havregryn og så selvfølgelig de lækre pekannødder, som er dejligt sprøde i bollerne.

Se også: Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

Opskrift på pekanboller - boller med pekannødder

pekanboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Pekanboller

5 fra 2 stemmer
Pekanboller er de lækreste grovboller bagt med pekannødder, fuldkorns ølandshvedemel og havregryn. Gode til både morgenmaden og madpakken.
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 176
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g vand
  • 25 g gær
  • 200 g yoghurt - naturel
  • 1 spsk honning - flydende
  • 450 g hvedemel
  • 100 g fuldkorns ølandshvedemel
  • 100 g havregryn
  • 8 g bageenzym
  • 10 g salt
  • 80 g pekannødder

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld vand i røremaskinens skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt yoghurt og den flydende honning og rør de våde ingredienser sammen.
  3. Vej alle de tørre ingredienser af, pånær pekannødderne, og tilsæt dem i røreskålen. Ælt nu dejen i 8 minutter ved middel hastighed. Husk at starte forsigtigt op, da melet ellers kan flyve ud over kanten.
  4. Hak pekannødderne groft og tilsæt dem dejen. Ælt dem ind i dejen længe nok til, at de er godt fordelt.
  5. Tag nu dejen ud på bordet og virk den op. Læg den tilbage i skålen og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i en time.
  6. Vælt nu dejen ud på bordet og del den i 16 lige store stykker. Rul stykkerne til boller og placer dem på bagepapir på en bageplade.
  7. Dæk bollerne til med viskestykket og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl dem nu med mælk.
  9. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 18 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 176kcalKulhydrater: 29gProtein: 5gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 2mgNatrium: 250mgKalium: 107mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 16IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 27mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens fryse pekanboller, så de er nemme at tage op, lige når du skal bruge dem.

Se også: Grovboller

Pekannødder minder lidt om valnødder, men er større, og smagen er mere fed og rund. De er dejligt sprøde i konsistensen og på ingen måde hårde, så de er virkelig lækre at bage med.

Og så er det i øvrigt rigtig godt at spise nødder. Ifølge de officielle kostråd bør vi spise 30 gram nødder om dagen.

Årsagen er, at nødder generelt indeholder proteiner, vigtige fedtstoffer og vitaminer og mineraler. Pekannødder har derudover et højt niveau af kostfibre, magnesium og zink.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required