• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Peberrodscreme

Peberrodscreme

billede med peberrodscreme peberodsdressing
Lækker og hjemmelavet peberrodscreme eller peberrodsdressing, der passer perfekt til alt fra oksestege til røget laks. Foto: iStock.com.

Opdateret:  31. december 2024 - Udgivet:  31. december 2024

Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på hjemmelavet peberrodscreme. En nem og lækker creme med masser af peberrod, og den er god til laks og meget andet.
  2. Opskrift på nem peberrodscreme
  3. Peberrodscreme - den bedste opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på hjemmelavet peberrodscreme. En nem og lækker creme med masser af peberrod, og den er god til laks og meget andet.

Peberrodscreme (eller peberrodsdressing) er en ret klassisk dressing med en delikat smag af peberrod.

Dressingen kan blandt andet serveres til en oksehøjreb og andre oksestege - men den er også god til en anretning med røget laks eller en sprød salat med kylling.

Her er faktisk to gode opskrifter på dressing med peberrod, hvor den ene er uden creme fraiche - den anden er med.

Opskrifterne er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Peberrodssauce
  • Sprængt oksespidsbryst
  • Wienerschnitzel

Opskrift på nem peberrodscreme

billede til peberrodsdressing

Peberrodscreme - den bedste opskrift

Her får du min opskrift på hjemmelavet peberrodscreme. En nem og lækker creme med masser af peberrod, og den er god til laks og meget andet.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetDressing
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 peberrod - svarende til ca. 50 gram
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk sherryeddike
  • 0,5 tsk sennepspulver - Colmans
  • 2 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Peberroden skrælles og på den fine side af rivejernet rives cirka to spiseskefulde peberrod, som kommes i en blender. Peberrodsdressingen er nemmest at lave i en blender.
  • Æggeblommer tilsættes sammen med lidt sherryeddike og sennepspulver.
  • Ingredienserne blendes sammen, hvorefter du nu gradvist blender olivenolien ind i dressingen. Du skal tilføre olien i en tynd stråle, så dressingen kan nå at opsuge olien.
  • Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber, indtil du har den rette smag.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
423
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
33
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
639
mg
28
%
Kalium
 
43
mg
1
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
130
IU
3
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige dressing med peberrod kan opbevares på køl i 1-2 dage.

Du kan også lave nem peberrodsdressing med creme fraiche.

Her kommes cirka tre deciliter creme fraiche i en lille skål, og derefter tilsættes to spiseskefulde fintreven peberrod.

Vend dressingen rundt, og smag den til med sukker, salt og lidt friskværnet peber.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 16, 2025 at 7:43 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required