Her får du min opskrift på en lækker pastaret med okse og broccoli. Det er velsmagende og nem aftensmad, der er lavet uden smør og fløde.
Du skal prøve denne lækre pastaret med oksekød og broccoli, for den smager godt og er nem at lave.
Du skal bruge tynde skiver af oksekød, og jeg plejer at skære et par bøffer på langs i to halvdele, og derefter på tværs i tynde strimler. Det er nemt.
Ofte kan du finde bøffer på tilbud i supermarkedet, hvor de nærmer sig udløbsdato, og de er fine til denne pastaret.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pastaret med okse og broccoli
Ingredienser
- 200 gram champignon skåret i skiver
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 rødløg i både
- 4 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 lille broccoli i små buketter
- 400 gram oksekød evt. et par bøffer skåret i tyndes skiver
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter oksebouillon lavet af 4 dl. vand og en terning
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 teskefuld paprika
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram pasta penne, rør eller skruer, koges som anvist
Sådan gør du
- Gør alle ingredienserne til din pastaret med okse og broccoli klar som beskrevet. Så er det hurtigt at lave retten. Pasta koges som anvist. Husk, at du også skal bruge lidt af kogevandet fra pastaen.
- Varm en pande op ved nogenlunde høj varme, kom lidt olie på og steg champignon grundigt.
- Kom rødløg, hvidløg og broccoli ved, og lad det stege et par minutter. Du kan evt. tilsætte lidt mere olie. Tages til side på en tallerken.
- Stil panden tilbage på den varme kogeplade, og lad den igen blive godt varm. Kom oksekødet på og lad det stege hurtigt, så det får lidt stegeskorpe. Men kun et minut. Kom evt. lidt mere olie ved. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt balsamico og vend rundt.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld den varme oksebouillon på. Rør rundt.
- Kom så fyldet tilbage i panden sammen med oregano og paprika.
- Lad det simre i 2-3 minutter, og vend så den kogte pasta i. Spæd op med lidt af kogevandet fra pastaen, så du opnår den rette konsistens.
Næringsindhold
Noter
Den færdige pastaret med okse og broccoli serveres straks, Eventuelt sammen en tomatsalat og et stykke focaccia.
En lækker middag og en mere "sundere" tilgang til pasta!
Kan ikke finde estragon i opskriften 😊 mener du broccoli?