• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Pasta med hvidløgssmør - nemt, hurtigt og lækkert

Pasta med hvidløgssmør - nemt, hurtigt og lækkert

Italiensk mad når det er bedst. Pasta med hvidløgssmør. Pastaskruer koges al dente, og vendes i hvidløgssmør og frisk rucola og basilikum. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. januar 2021 - Udgivet: 15. januar 2021

Her er den bedste opskrift på pasta med hvidløgssmør, hvor pastaskruer vendes i smør med hvidløg og tilsættes rucola og basilikum.

Pasta med hvidløgssmør er en klassisk italiensk ret, der smager super dejlig.

Og så er den virkelig nem at lave. Man skal blot koge pasta, smelte hvidløg i smørret og vende hele molevitten med rucola og basilikum.

Jeg anbefaler, at du bruger enten penne eller skruer. Formen på de to typer pasta passer godt til en smørsovs, da den klæber bedre til dem end til for eksempel spaghetti.

Du kan læse om de forskellige pastatypers egenskaber her: Pastaguide - det store overblik.

Opskriften er til fire personer, og retten kan serveres til alt fra vegetarfrikadeller til kyllingebryst og fisk. Velbekomme.

Opskrift på pasta med hvidløgssmør

Italiensk mad når det er bedst. Pasta med hvidløgssmør. Pastaskruer koges al dente, og vendes i hvidløgssmør og frisk rucola og basilikum. Foto: Guffeliguf.dk.
Holger Rørby Madsen

Pasta med hvidløgssmør - nemt, hurtigt og lækkert

5 fra 4 stemmer
Her er den bedste opskrift på pasta med hvidløgssmør, hvor pastaskruer vendes i smør med hvidløg og tilsættes rucola og basilikum.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta, Vegetar
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 50 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk rucola
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge pastaen al dente, altså så den har lidt bid. Som udgangspunkt skal man koge pasta lidt kortere end angivet på pakken, og pasta koges altid i letsaltet vand. Lad pastaen dryppe af.
  2. Hvidløgsfed pilles, og smør smeltet på en pande ved middel varme. Når smørret er brust af, presses hvidløgsfed ned i det smeltede smør.
  3. Lad det småsimre i 3-4 minutter.
  4. Kom så den afdryppede pasta i og vend det rundt med hvidløgssmørret.
  5. Skyl rucola og slyng den tør. Kom den ved pastaen sammen med friske basilikumsblade.
  6. Vend pastaen rundt igen og lad den nu småsimre et par minutter mere, hvor den samler masser af smag.
  7. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Pasta med hvidløgssmør passer blandt andet godt til et stykke stegt kyllingebryst.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Retten kan blandt andet serveres sammen med en skål salat og en god bøf. Se opskrifterne herunder.

Verdens bedste bøf

4.7 fra 7 stemmer
Her kan du se, hvordan du laver verdens bedste bøf, med vejledning til saltning, stegning og hvordan du giver bøffen den helt rigtige smag.
Gå til opskrift
Billederesultat for verdens bedste bøf

Grøn salat med granatæble og avocado

5 fra 5 stemmer
Nem opskrift på lækker grøn salat med granatæble og avocado. Salaten er hurtig at lave, og den passer til de fleste retter med kylling og kød.
Gå til opskrift
billederesultat for grøn salat med granatæble og avocado
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Krista Søvsø Nielsen

    oktober 30, 2022 at 5:19 pm

    Skal hvidløgene i en hvidløgspresser i pasta med smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 30, 2022 at 8:10 pm

      Hej Krista
      Ja, hvidløg presses ned i smørret, som vendes med pasta 🙂
      Man kan også snitte hvidløgene fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required