Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Pasta med friske tomater og asparges (italiensk opskrift)

Pasta med friske tomater og asparges (italiensk opskrift)

pasta med friske tomater og asparges
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS

Her får du en klassisk italiensk opskrift på pasta med friske tomater og grønne asparges. Som mutti laver den i Italien, og pastaretten er uden kød.

Pasta med friske tomater er en super nem og fuldstændig klassisk opskrift fra det italienske køkken.

Italienerne er super gode til at lave lækker mad uden alt for mange dikkedarer og ingredienser, og det er denne pastaret et fremragende eksempel på.

Og man får altså meget smag ud af tomater, pasta, hvidløg og asparges, samtidig med at det er en ret, der ikke tager mange minutter at lave.

Derudover er pastaretten her helt uden kød, så det er også en nem vegetarret.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på pasta med friske tomater

Pasta med friske tomater og asparges

Holger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du en klassisk italiensk opskrift på pasta med friske tomater og grønne asparges. Som mutti laver den i Italien, og pastaretten er uden kød.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g San Marzano tomater
  • 0,5 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 bundt grønne asparges
  • 400 g pasta
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. De små tomater skylles og halveres på langs. Hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver. Det er grundingredienserne i den pasta med friske tomater.
  2. Varm en pande op ved en middel varme. Tilsæt en god sjat olivenolie (du skal ikke spare på olien i denne opskrift), og kom så også hvidløg ved. Lad det svitse et minuts tid, men rør rundt, da hvidløgene ikke må tage farve.
  3. Kom så de halverede tomater ved og lad dem stege med et par minutter, hvor de begynder at falde sammen. Husk at røre forsigtigt rundt uden at smadre tomaterne. Tilsæt også en smule sukker, der virker som smagsforstærker.
  4. Sæt vand med salt over i en gryde og kog pastaen al dente.
  5. Lad tomaterne stå og stege ved middel varme indtil pastaen er færdigkogt.
  6. Bræk roden af de grønne asparges og skær aspargesene i mere mundrette stykker.
  7. Pluk bladene af din potte basilikum og kom dem i panden sammen med det grønne asparges. Steg et minuts tid mere.
  8. Kom den kogte pasta over i panden (eventuelt også med en smule af kogevandet), og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering og andre opskrifter

Pastaretten serveres straks. Den er som sagt uden kød, men den kan sagtens serveres til eksempelvis et stykke stegt kyllingebryst i ovn. Du finder opskriften her:

Kyllingebryst i ovn
Se her hvordan du nemt steger kyllingebryst i ovn. Brystfileterne er nemme at tilberede i ovnen, hvor de krydres og lægges i et fad. Opskrift med stegetid.
Se opskriften her
billederesultat for kyllingefilet i ovn

Men pastaretten er god som en nem og lækker hovedret på dage, hvor du bare skal have et let måltid.

Serveres gerne sammen med et stykke godt brød, for eksempel mit italienske ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required