Pasta med fisk, squash og tomater er en både nem, hurtig og lækker ret til aftensmad, og den er virkelig velsmagende. En sund fiskeret.
Jeg har lavet denne nemme opskrift på pasta med fisk til dem, der ikke er så glade for fisk, men som gerne vil prøve hvor godt det kan smage.
Retten, der blandt andet laves med squash og tomater, er på ingen måde præget af en stærk fiskesmag, og det skyldes især, at fisken bliver stegt af på panden først.
Jeg har her anvendt torsk, men du kan også bruge kuller, kulmule, rødspætter og andre hvide fisk. Jeg bruger også fuldkornspasta, men også her kan der anvendes en almindelig pasta. Gerne pastaskruer, pastapenne eller lignende.
Se også mine opskrifter på:
Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret
Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)
Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde
Opskrift på pasta med fisk
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret, og den er altså både nem og hurtig at tilberede.
Pasta med fisk, squash og tomater
Ingredienser
- 500 g torsk - filet uden skind og ben
- olivenolie - eller rapsolie
- 300 g Fuldkornspasta - eller alm. pasta, penne eller lignende
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 lille squash - i små tern
- 300 g tomater - små, i halve
- 1 tsk oregano - tørret
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til pasta med fisk starter du med at skære 500 g torsk ud i mindre stykker. Tjek at fisken er uden skind og ben.
- Steg fiskestykkerne på en stor og meget varm pande tilsat lidt olivenolie. De skal have et par minutter på hver side og vendes helt forsigtigt. Krydres med salt og friskkværnet peber og lægges til side.
- 300 g Fuldkornspasta koges i en gryde med vand og lidt salt. Koges al dente, altså med lidt bid og afdryppes. Gem lidt af kogevandet.
- Imens stilles panden tilbage på kogepladen og der kommes lidt mere olie på. Steg nu 1 løg og 4 fed hvidløg sammen med 1 lille squash i 2-3 minutter ved en god varme, men uden det tager farve.
- Tilsæt 300 g tomater (små og halverede) sammen med 1 tsk oregano og lidt friskpresset citronsaft. Lad det stege et par minutter mere.
- Vend den kogte pasta i sammen med lidt kogevand fra pastaen. Vend derefter 1 håndfuld basilikum i.
- Smag til med salt og peber, og sluk for kogepladen. Fordel de stegte stykker torsk øverst og pynt med lidt mere basilikum.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige fiskeret med pasta stilles blot direkte på bordet, hvor der kan serveres direkte fra panden.
Nydes gerne med et godt stykke fuldkornsbrød til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift på pasta med fisk, og du er meget velkommen med din egen vurdering af den.