Her er min opskrift på pasta med bacon og spidskål, som du kan lave på ca. 20 minutter. En nem pastaret med lækre ingredienser, som alle kan lide.
Pasta med bacon og spidskål er en af mine foretrukne pastaretter, fordi både bacon og spidskål passer fint sammen med pasta.
Samtidig er det hurtig pastaret, som du kan lave på omkring 20 minutter.
Du kan godt anvende de færdigkøbte bacontern i denne ret, men jeg vil bestemt anbefale dig at købe et helt stykke bacon - gerne den tørsaltede.
Og så selv skære dine bacontern ud - det giver en helt anden dybde i smagen i denne pastaret.
Opskriften er beregnet som en hovedret/aftensmad til fire personer.
Opskrift på pasta med bacon og spidskål
Pasta med bacon og spidskål - pastaret på 20 min.
Ingredienser
- 250 g bacon (i tern, skær gerne selv grove bacontern ud af et helt stykke)
- 2 rødløg (skåret i både)
- 1 lille spidskål (snittet i tynde strimler)
- 1-2 håndfulde bredbladet persille
- 400 g pasta (gerne pastapenne eller pastaskruer)
- 2,5 dl madlavningsfløde (eller rigtig fløde)
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron (lidt saft)
Fremgangsmåde
- Jeg anbefaler du købt et stykke bacon, som du selv skærer ud i grove tern. Skær tykke skiver af baconstykket, fjern spæklaget/sværen og skær derefter i mindre stykker. De grove baconstykker klæder den skønne pasta med bacon og spidskål.
- Varm en dyb pande op og steg baconstykkerne sprøde - pas på de ikke branker, så vend jævnligt. Tilsæt lidt olie om nødvendigt - det afhænger af hvor meget fedt baconen smider.
- Sæt letsaltet vand over til pasta, og kog pastaen al dente.
- Rødløg skæres i grove både og spidskålen snittes fint.
- Når baconstykkerne er ved at være sprøde, kommes rødløg i panden, og løgene sauteres med et halvt minuts tid.
- Tilsæt derefter spidskål sammen med madlavningsfløde, vend rundt og sauter et minuts tid mere.
- Tag den kogte pasta over i panden, og vend den sammen med bacon og spidskål. Tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen hvis du ønsker lidt mere væde.
- Hak bredbladet persille groft og vend den i.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Pasta med bacon og spidskål serveres straks - gerne i selskab med et stykke hjemmebagt ciabattabrød - det er nemmere end du tror.
Flere lækre pastaretter:


- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Tom Jensen skriver
Hej Holger
Du er førstevælger - Magter ikke en der selv har “udviklet” alle opskrifter selv ved at tilsætte 1 ny ingrediens. Spiser i forvejen gerne fiske opskrifter fra Skagen Food, el. Italiensk fra Antonio Calutio el. Jamie Oliver. Reolen fuld af bøger. Men det er forfriskende at søge på nettet, og der rammer du plet 😉
Bliver nok ikke medlem, da jeg har 50+ erfaring. Men bliv endelig ved.
Hvis du gider læse mere er sidste oplevelse at bruge en sej ko, ved at lave Jamie Oliver’s Jægerens morgenmad - hvor man koger det mørt i en “gris” natten over med hvidløg, peber og rødvin. Dagen efter kan det bruges til Meyers chili con carne m. 70% chokolade til at jævne og give smag. (Husk bønner i blød dagen før) - Tror du det smager godt?
Hilsen Tom
Ljiljana Jørgensen skriver
Pasta med med bekon og spidskal