Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med forårsløg og indkogt tomatsovs

Pasta med forårsløg og indkogt tomatsovs

Ser det ikke bare lækkert ud? En skøn pasta med forårsløg og en indkogt tomatsovs, der er lavet med bland andet bacon og hvidløg. Udover selvfølgelig masser af forårsløg. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS

Pasta med forårsløg og en indkogt tomatsovs, der laves på forårsløg, bacon, hvidløg og tomater. Den bedste opskrift på en ret, alle kan lide.

Inspirationen til denne pasta med forårsløg kommer direkte fra det italienske køkken, og det kan tydeligt smages.

Retten består af en pasta al dente, der vendes med en indkogt tomatsovs lavet på netop forårsløg, tørsaltet bacon eller pancetta, hvidløg og andre lækre ingredienser.

Det er en rigtig hyggeret - og en pastaret, når den er allerbedst.

Angående tomaterne i opskriften, så har jeg brugt en dåse tomatfileter fra Mutti, men du kan også anvende en dåse grofthakkede tomater eller lignende.

Du skal bruge ca. 400 gram pasta til retten - her har jeg anvendt de store pastamuslinger fra De Cecco (Conchiglioni Rigati), men andre typer kan selvfølgelig også anvendes.

Opskriften er til fire personer, men husk at servere et godt stykke brød til.

Under opskriften har jeg lagt linket til mit meget nemme ciabattabrød, der ikke engang skal æltes. Men som smager fantastisk godt. Så prøv det lige.

Opskrift på pasta med forårsløg

Pasta med forårsløg og indkogt tomatsovs

Holger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Pasta med forårsløg og en indkogt tomatsovs, der laves på forårsløg, bacon, hvidløg og tomater. Den bedste opskrift på en ret, alle kan lide.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon (eller pancetta)
  • 2 bundter forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist frisk timian (stor kvist)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 dåse tomatfileter eller hakkede tomater
  • 2,5 dl hønsebouillon (2,5 dl vand og en terning )
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave hønsebouillon. Kog vandet op med en terning hønsebouillon, og stil det derefter til side.
  2. Bacon/pancetta skæres i mindre tern, forårsløg og bladselleri i tynde skiver og hvidløg hakkes groft.
  3. Varm olie på ved middelvarme i en stor pande, og kom bacon, forårsløg, bladselleri og hvidløg i. Nu skal det sauteres i cirka 15 minutter, men uden at tage for meget farve, så pas på med varmen.
  4. Efter fem minutter tilsættes laurbær, timian og oregano.
  5. Når de 15 minutter er gået, kommes de hakkede tomater ved. Lad det koge en smule ind, og tilsæt nu gradvist hønsebouillonen, så den også næsten koges ind i de næste 15 minutter.
  6. Imens koges pasta i letsaltet vand, så den netop er al dente, altså med lidt bid.
  7. Pastaen dryppes af og vendes sammen med tomatsovsen, og det varmes igennem i 2-3 minutter.
  8. Smag til med salt og friskværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Anret pasta med forårsløg på lune tallerkner, og pynt med frisk persille eller basilikum.

Og servér endelig et stykke nybagt ciabattabrød til. Opskriften er i linket, men den skal du starte på nogle timer tidligere, som du kan læse mere om der.

Til gengæld er brødet meget nemt at bage, og du bliver overrasket over hvor godt det er.

Du skal i øvrigt ikke smide resterne af forårsløgene ud, men i stedet gendyrke dem:

Se mere indhold:

  • Verdens nemmeste tomatsovs til pasta
  • Italienske kødboller i ovn med tomatsovs opskrift
  • Hjemmelavet tomatsovs med frisk basilikum
  • Kødboller i tomatsovs med peberfrugt
  • Italienske frikadeller - nem opskrift med tomatsovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required