Pasta med forårsløg og en indkogt tomatsovs, der laves på forårsløg, bacon, hvidløg og tomater. Den bedste opskrift på en ret, alle kan lide.
Inspirationen til denne pasta med forårsløg kommer direkte fra det italienske køkken, og det kan tydeligt smages.
Retten består af en pasta al dente, der vendes med en indkogt tomatsovs lavet på netop forårsløg, tørsaltet bacon eller pancetta, hvidløg og andre lækre ingredienser.
Det er en rigtig hyggeret - og en pastaret, når den er allerbedst.
Angående tomaterne i opskriften, så har jeg brugt en dåse tomatfileter fra Mutti, men du kan også anvende en dåse grofthakkede tomater eller lignende.
Du skal bruge ca. 400 gram pasta til retten - her har jeg anvendt de store pastamuslinger fra De Cecco (Conchiglioni Rigati), men andre typer kan selvfølgelig også anvendes.
Opskriften er til fire personer, men husk at servere et godt stykke brød til.
Under opskriften har jeg lagt linket til mit meget nemme ciabattabrød, der ikke engang skal æltes. Men som smager fantastisk godt. Så prøv det lige.
Opskrift på pasta med forårsløg
Pasta med forårsløg og indkogt tomatsovs
Ingredienser
- 150 g bacon - eller pancetta
- 2 bundter forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 2 stængler bladselleri
- 2 laurbærblade
- 1 kvist frisk timian - stor kvist
- 1 tsk tørret oregano
- 1 dåse tomatfileter eller hakkede tomater
- 2,5 dl hønsebouillon - 2,5 dl vand og en terning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave hønsebouillon. Kog vandet op med en terning hønsebouillon, og stil det derefter til side.
- Bacon/pancetta skæres i mindre tern, forårsløg og bladselleri i tynde skiver og hvidløg hakkes groft.
- Varm olie på ved middelvarme i en stor pande, og kom bacon, forårsløg, bladselleri og hvidløg i. Nu skal det sauteres i cirka 15 minutter, men uden at tage for meget farve, så pas på med varmen.
- Efter fem minutter tilsættes laurbær, timian og oregano.
- Når de 15 minutter er gået, kommes de hakkede tomater ved. Lad det koge en smule ind, og tilsæt nu gradvist hønsebouillonen, så den også næsten koges ind i de næste 15 minutter.
- Imens koges pasta i letsaltet vand, så den netop er al dente, altså med lidt bid.
- Pastaen dryppes af og vendes sammen med tomatsovsen, og det varmes igennem i 2-3 minutter.
- Smag til med salt og friskværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Anret pasta med forårsløg på lune tallerkner, og pynt med frisk persille eller basilikum.
Og servér endelig et stykke nybagt ciabattabrød til. Opskriften er i linket, men den skal du starte på nogle timer tidligere, som du kan læse mere om der.
Til gengæld er brødet meget nemt at bage, og du bliver overrasket over hvor godt det er.
Du skal i øvrigt ikke smide resterne af forårsløgene ud, men i stedet gendyrke dem:
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: