• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage

Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage

billederesultat for panforte
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. september 2021 - Udgivet:  12. november 2020

Panforte er en italiensk kage, der nydes som dessert med en kop espresso eller kaffe. Her er opskriften på konfektkagen fra Siena i Italien.

Panforte kommer fra Italien, nærmere bestemt byen Siena, hvor den er blevet lavet i århundreder.

Det er en god og lækker kage, der nærmest er lidt konfektagtigt, og så den indeholder den blandt andet masser af forskellige nødder.

De fleste opfatter nok panforte som en julekage, men den kan sagtens spises året rundt.

Opskriften her er lavet af kok Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn, og den sidder lige i skabet.

Bedre panforte kage fås altså ikke.

En bonus er, at den italienske kage faktisk slet ikke er svær at lave.

Opskrift på panforte

billederesultat for panforte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage

4.72 fra 7 stemmer
Panforte er en italiensk kage, der nydes som dessert med en kop espresso eller kaffe. Her er opskriften på konfektkagen fra Siena i Italien.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g hasselnødder - økologiske
  • 75 g valnødder - økologiske
  • 75 g cashewnødder - økologiske
  • 75 g mandler - økologiske
  • 75 g pistacienødder - økologiske
  • 50 g rosiner
  • 200 g tørret frugt - eks. abrikos, dadler eller figner
  • 150 g flormelis
  • 150 g akaciehonning
  • 60 g hvedemel - sigtet, gerne Manitoba
  • 0,5 tsk muskat - stødt
  • 0,5 tsk nelliker - stødt
  • 0,5 tsk koriander - stødt
  • 0,5 tsk kanel - stødt
  • 1 spsk flormelis - til drys

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Start med at hakke både nødder og tørret frugt groft.
  3. Smelt herefter flormelis og honning sammen i et vandbad.
  4. Bland tørret frugt, nødder, rosiner, mel og krydderier i og rør forsigtigt rundt.
  5. Rist det hele lidt af, og hæld masse ud på bordet. Æltes sammen med hænderne.
  6. Pres blandingen godt sammen i en 20 centimeter smurt springform.
  7. Bag din panforte kage i cirka 25-30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad din panforte kage køle af på en bagerist og drys med flormelis.

Servér i tynde skiver sammen med en god kop espresso.

panforte og kaffe
Panforte og espresso. Det perfekte makkerpar fra Italien. Kagen drysses med flormelis inden den skæres ud. Foto: Richard Clark.

Se også opskrifter på disse julekager:

Julekringle

4.8 fra 35 stemmer
Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Gå til opskrift
billederesultat for julekringle

Verdens bedste krydderkage

4.8 fra 33 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.
Gå til opskrift
billederesultat for krydderkage

Brunkager

4.8 fra 177 stemmer
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Gå til opskrift
billede af brunkager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required