Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage

Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage

billederesultat for panforte
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Panforte er en italiensk kage, der nydes som dessert med en kop espresso eller kaffe. Her er opskriften på konfektkagen fra Siena i Italien.

Panforte kommer fra Italien, nærmere bestemt byen Siena, hvor den er blevet lavet i århundreder.

Det er en god og lækker kage, der nærmest er lidt konfektagtigt, og så den indeholder den blandt andet masser af forskellige nødder.

De fleste opfatter nok panforte som en julekage, men den kan sagtens spises året rundt.

Opskriften her er lavet af kok Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn, og den sidder lige i skabet.

Bedre panforte kage fås altså ikke.

En bonus er, at den italienske kage faktisk slet ikke er svær at lave.

Opskrift på panforte

Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Panforte er en italiensk kage, der nydes som dessert med en kop espresso eller kaffe. Her er opskriften på konfektkagen fra Siena i Italien.
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g hasselnødder økologiske
  • 75 g valnødder økologiske
  • 75 g cashewnødder økologiske
  • 75 g mandler økologiske
  • 75 g pistacienødder økologiske
  • 50 g rosiner
  • 200 g tørret frugt eks. abrikos, dadler eller figner
  • 150 g flormelis
  • 150 g akaciehonning
  • 60 g hvedemel sigtet, gerne Manitoba
  • 0,5 tsk muskat stødt
  • 0,5 tsk nelliker stødt
  • 0,5 tsk koriander stødt
  • 0,5 tsk kanel stødt
  • 1 spsk flormelis til drys

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Start med at hakke både nødder og tørret frugt groft.
  3. Smelt herefter flormelis og honning sammen i et vandbad.
  4. Bland tørret frugt, nødder, rosiner, mel og krydderier i og rør forsigtigt rundt.
  5. Rist det hele lidt af, og hæld masse ud på bordet. Æltes sammen med hænderne.
  6. Pres blandingen godt sammen i en 20 centimeter smurt springform.
  7. Bag din panforte kage i cirka 25-30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad din panforte kage køle af på en bagerist og drys med flormelis.

Servér i tynde skiver sammen med en god kop espresso.

panforte og kaffe
Panforte og espresso. Det perfekte makkerpar fra Italien. Kagen drysses med flormelis inden den skæres ud. Foto: Richard Clark.

Se også opskrifter på disse julekager:

Julekringle
Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Se opskriften her
billederesultat for julekringle
Verdens bedste krydderkage
Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.
Se opskriften her
billederesultat for krydderkage
Brunkager
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Se opskriften her
billede af brunkager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required