Se hvordan du laver en god og paneret schnitzel eller skinkeschnitzel. Kødet paneres i æggeblomme og rasp, inden schnitzlerne steges i smør og olie.
Når jeg laver en paneret schnitzel, vender jeg kødet i pasteuriserede æggeblommer, i stedet for hele æg.
Det kan være lidt bøvlet at piske æggehviden i æggene ud, og derfor er æggeblommerne geniale.
Bare et godt tip når du skal bruge sammenpiskede æg 🙂
Ingredienser til paneret schnitzel
4 gode skinkeschnitzler
4 pasteuriserede æggeblommer
3 spiseskefulde mælk
150 gram rasp
Salt og friskkværnet peber
Stegetid for en paneret schnitzel: Tre minutter på hver side
Fremgangsmåde
- Tag schnitzlerne ud af køleskabet, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Så hænger paneringen bedre fast i kødet.
- Kom de pasteuriserede æggeblommer og lidt mælk op i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel.
- I en anden dyb tallerken hælder du raspen i.
- Dyp nu schnitzlerne en ad gangen i først æggeblandingen, og derefter i rapsen, hvorefter du lægger dem på et fad eller tallerken, hvor de skal tørre i ti minutter.
- Husk at dyppe skinkeschnitzlerne grundigt i begge dele!
- Varm så lidt smør og olivenolie i en stor og teflonbelagt pande, og brun schnitzlerne i et minut på begge sider.
- Skru en anelse ned for varmen, og steg dem færdige i to minutter på hver side.
- Dermed er den samlede stegetid for de panerede schnitzler tre minutter på hver side.
- Du skal ikke stege dem i længere tid, da kødet så meget nemt risikerer at blive tørt.
- Lad de stegte schnitzler hvile i fem minutter inden servering, så de når at samle lidt smag. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilbehør til schnitzel:
Del dine ideer og tanker med os andre her: