Pandekageroulade med jordbær og flødeostecreme smager helt fantastisk. Det er en virkelig frisk dessert, som kan spises året rundt.
Pandekageroulade med jordbær er en ret unik dessert, som jeg er sikker på, vil kunne imponere alle. Den smager nemlig virkelig godt og friskt.
Man ville umiddelbart tænke, at det er den perfekte sommerkage, men den kan selvfølgelig spises året rundt.
Se også: Pandekager - opskrift på gammeldags pandekagedej
Jeg synes også, at denne dessert er smart, hvis man skal have gæster, da den kan laves timer i forvejen.
Du kan også prøve med forskellige bær for eksempel hindbær eller lav en blanding af de bær, du bedst kan lide.
Se også: Amerikanske pandekager med sirup og blåbær
Opskrift på pandekageroulade med jordbær
Pandekageroulade med jordbær
Ingredienser
Pandekager
- 125 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk kardemomme
- 3 stk æg
- 3 dl mælk
- 24 g smør
Fyld
- 100 g flødeost
- 75 g smør - blødt
- 75 g flormelis
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g jordbær
Fremgangsmåde
- Start med at lave pandekagerne. Først tilføjes hvedemel, kardemomme, vaniljepulver og æg i en skål, pisk det sammen og tilføj derefter mælk.
- Pisk dejen godt sammen. Tag nu en pande og smelt smørret, tilføj smørret til dejen og rør den sammen.
- Tilføj nu en smule dej til panden, steg dem på begge sider og forsæt, indtil al dejen er blevet til pandekager. Der kommer til at være cirka 10 pandekager i alt.
- Stil dem på køl, i mens du gør fyldet klar.
- For at lave fyldet blander du først flødeost og det bløde smør sammen, tilføj derefter citronsaft, vaniljepulver og flormelis. Rør det godt sammen.
- Tag det antal jordbær fra, som svarer til samme længde som en pandekage. Tag resten af jordbærrene og skær dem i små stykker. Tilføj dem til cremen og rør den sammen.
- Tag nu en pandekage og fordel et tyndt lag creme, tilføj de hele jordbær på en række i midten, smør derefter creme rundt om jordbærrene. Rul nu pandekagen sammen til en rulle.
- Tag en pandekage og fordel et tyndt lag creme, rul den derefter rundt om den første pandekage. Forsæt nu med denne rækkefølge, først smøres creme og derefter rulles den rundt om pandekagen, som dermed bliver tykkere og større.
- Stil din pandekageroulade på køl i minimum 30 minutter.
- Nu er desserten klar til servering, skær den i skiver og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sørg for at rulle din pandekageroulade relativt stramt, så den bevarer sin flotte form, når der skæres skiver af den.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: