• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Vegetar › Panang karry - super lækker vegansk ret fra Thailand

Panang karry - super lækker vegansk ret fra Thailand

Panang karry
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. september 2022 - Udgivet: 15. marts 2021

Panang karry er kræs for alle os, der elsker thaimad. Her er opskriften på en vegetarisk ret med butternut squash, bønnespirer og babymajs.

Panang karry er en helt speciel karry-blanding, som thailænderne mestrer. Her får vi en duft- og smagseksplosion, som giver retter den karakteristiske smag, man forbinder med thaikøkkenet.

I selve karrypastaen er der ofte tørrede chilifrugter, citrongræs, korianderfrø, limeblade, hvidløg, peanuts og tørrede, knuste rejer.

Veganere kan dog sagtens finde blandinger af panang karry uden rejer og fiskesauce i webshops og hos asiatiske købmænd.

Denne ret er 100 procent vegansk med friske bønnespirer og velsmagende tern af butternut squash, som steges, før kokosmælken hældes i. Og så er den dejlig stærk.

Jeg kan lide, at det nærmest slår gnister, når jeg spiser thaimad, men har tilpasset opskriften, så den er godt krydret uden at brænde tungen.

Opskrift på vegansk panang karry

Panang karry
Karen SenecaKaren Seneca

Panang karry - superlækker vegansk ret fra Thailand

5 fra 6 stemmer
Panang karry er kræs for alle os, der elsker thaimad. Her er opskriften på en vegetarisk ret med butternut squash, bønnespirer og babymajs.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 440
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 6 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1 løg - hakket
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk panang curry
  • 1 ds kokosmælk
  • 1,5 dl vand - el. bouillon
  • 1 spsk frisk ingefær - fintrevet
  • 1 butternut squash
  • 1 ds babymajs - eller friske minimajs
  • 1 pk friske bønnespirer
  • 1 spsk sukker - uden top
  • citronsaft - efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • friske korianderblade

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt ris over kog efter anvisningen på pakken.
  2. Skær løg i tern, pres hvidløg og riv ingefær.
  3. Steg først løgene i olien et par minutter. Tilføj derefter ingefær og hvidløg og steg dem med i et par minutter.
  4. Kom panang curry i, rør rundt og steg det hele endnu et par minutter. I mens skærer du butternut squashen i store tern.
  5. Kom nu ternene i gryden og steg dem fem minutter sammen med løg og ingefær.
  6. Hæld kokosmælken i gryden sammen med 1,5 dl. vand eller bouillon. Skru ned og lad det simre i 15 minutter.
  7. Skær babymajs i skiver og tilsæt dem. Lad retten simre videre et par minutter, hvorefter du tilsætter sukker, peanutbutter og bønnespirer. Rør godt rundt.
  8. Smag til med salt og peber, pres citronsaft ned i retten. Smag til og juster med citron eller sukker.
  9. Server din panang karry med kogte ris og friske korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier: 440kcalKulhydrater: 87gProtein: 7gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.03gNatrium: 19mgKalium: 768mgKostfibre: 6gSukker: 8gVitamin A: 19933IUVitamin C: 42mgCalcium: 105mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips

Server panang karry med kogte ris. Basmati- eller jasminris egner sig glimrende til retten, men vil du have fuldkorn for sundhedens skyld, skal du vælge brune fuldkornsris.

Hak også friske korianderblade groft og drys dem ud over retten. Server med lime eller citron, så I selv kan dryppe saft over retten alt efter smag.

Her er andre opskrifter på thaimad, som smager skønt:

Pad thai - streetfood når det er bedst

Panang curry med oksekød

Den dejligste thaimad: Kylling og cashewnødder

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required