Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Panang karry - super lækker vegansk ret fra Thailand

Panang karry - super lækker vegansk ret fra Thailand

Panang karry
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Panang karry er kræs for alle os, der elsker thaimad. Her er opskriften på en vegetarisk ret med butternut squash, bønnespirer og babymajs.

Panang karry er en helt speciel karry-blanding, som thailænderne mestrer. Her får vi en duft- og smagseksplosion, som giver retter den karakteristiske smag, man forbinder med thaikøkkenet.

I selve karrypastaen er der ofte tørrede chilifrugter, citrongræs, korianderfrø, limeblade, hvidløg, peanuts og tørrede, knuste rejer.

Veganere kan dog sagtens finde blandinger af panang karry uden rejer og fiskesauce i webshops og hos asiatiske købmænd.

Denne ret er 100 procent vegansk med friske bønnespirer og velsmagende tern af butternut squash, som steges, før kokosmælken hældes i. Og så er den dejlig stærk.

Jeg kan lide, at det nærmest slår gnister, når jeg spiser thaimad, men har tilpasset opskriften, så den er godt krydret uden at brænde tungen.

Opskrift på vegansk panang karry

Panang karry - superlækker vegansk ret fra Thailand

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Panang karry er kræs for alle os, der elsker thaimad. Her er opskriften på en vegetarisk ret med butternut squash, bønnespirer og babymajs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 6 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk panang curry
  • 1 ds kokosmælk
  • 1,5 dl vand (el. bouillon)
  • 1 spsk frisk ingefær (fintrevet)
  • 1 butternut squash
  • 1 ds babymajs (eller friske minimajs)
  • 1 pk friske bønnespirer
  • 1 spsk sukker (uden top)
  • citronsaft (efter smag)
  • salt og friskkværnet peber
  • friske korianderblade

Fremgangsmåde

  1. Sæt ris over kog efter anvisningen på pakken.
  2. Skær løg i tern, pres hvidløg og riv ingefær.
  3. Steg først løgene i olien et par minutter. Tilføj derefter ingefær og hvidløg og steg dem med i et par minutter.
  4. Kom panang curry i, rør rundt og steg det hele endnu et par minutter. I mens skærer du butternut squashen i store tern.
  5. Kom nu ternene i gryden og steg dem fem minutter sammen med løg og ingefær.
  6. Hæld kokosmælken i gryden sammen med 1,5 dl. vand eller bouillon. Skru ned og lad det simre i 15 minutter.
  7. Skær babymajs i skiver og tilsæt dem. Lad retten simre videre et par minutter, hvorefter du tilsætter sukker, peanutbutter og bønnespirer. Rør godt rundt.
  8. Smag til med salt og peber, pres citronsaft ned i retten. Smag til og juster med citron eller sukker.
  9. Server din panang karry med kogte ris og friske korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier440kcalKulhydrater87gProtein7gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.03gNatrium19mgKalium768mgKostfibre6gSukker8gVitamin A19933IUVitamin C42mgCalcium105mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringstips

Server panang karry med kogte ris. Basmati- eller jasminris egner sig glimrende til retten, men vil du have fuldkorn for sundhedens skyld, skal du vælge brune fuldkornsris.

Hak også friske korianderblade groft og drys dem ud over retten. Server med lime eller citron, så I selv kan dryppe saft over retten alt efter smag.

Her er andre opskrifter på thaimad, som smager skønt:

Pad thai - streetfood når det er bedst

Panang curry med oksekød

Den dejligste thaimad: Kylling og cashewnødder

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required