• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Pærecrumble med grovvalsede havregryn

Pærecrumble med grovvalsede havregryn

billede med pærecrumble
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
363
SHARES
FacebookMessenger363PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. juni 2022 - Udgivet:  22. februar 2022

Her får du min opskrift på verdens bedste pærecrumble med pærer og en nem smuldredej. Prøv også at lave den med chokolade eller After Eight.

Hvis du elsker pærecrumble, så skal du prøve denne skønne opskrift.

En klassisk og gammeldags crumble med pære og den nemme smuldredej, der her er lavet med blandt andet grovvalsede havregryn.

Havregrynene gør pærekagen knasende sprød og du kan også se hvordan du kan lave pærecrumble med chokolade eller After Eight. Eller prøv udgaven med marcipan.

Opskriften er beregnet til cirka seks personer.

Pærecrumblen bages i en bradepande eller ildfast fad, der er cirka 15 gange 22 centimeter. Eller deromkring.

billede med pærecrumble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pærecrumble

4.34 fra 6 stemmer
Her får du min opskrift på verdens bedste pærecrumble med pærer og en nem smuldredej. Prøv også at lave den med chokolade eller After Eight.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 75 g havregryn - grovvalsede
  • 25 g mandelmel
  • 100 g smør - koldt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel - lille
Fyld
  • 5 pærer
  • 1 spsk sukker
  • Lidt kanel - Kan udelades
Pynt
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Hvedemel, sukker, havregryn og mandelmel vejes af i en skål med god plads. Bland det sammen.
  2. Det kolde smør skæres ud i mindre stykker, som derefter kommes i skålen.
  3. Med hænderne smuldrer du nu smørret ud i dejen, så det nærmest bliver til en brødkrummemasse. Du skal dog ikke smuldre det alt for lang tid.
  4. Vend vaniljesukker og lidt kanel i.
  5. Skyl pærerne og skær dem i mindre både. Kernehuset kasseres. Læg pærerne i bunden af et ildfast fad eller lille bradepande.
    billede med pærer i fad til pærecrumble
  6. Drys med lidt sukker og gerne lidt kanel.
  7. Fordel nu smuldredejen over pærerne, så din pærecrumble består af et nogenlunde jævnt lag.
    billede med smuldredej til pærecrumble
  8. Drys med lidt hasselnøddeflager.
    billede med pærecrumble og hasselnøddeflager
  9. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor den skal have omkring 20 minutter. Er den ikke helt færdigbagt, giver du den et par minutter mere, men pas på den ikke bliver alt for mørk.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Den færdigbagte pærecrumble serveres lun med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.

Se også mine opskrifter på:

Nem æblecrumble

Crumble med hindbær

Klassisk pæretærte

Pærekage

Pærecrumble med chokolade

Du kan også lave en lækker pærecrumble med chokolade.

Her skal du anvende 50 gram mørk chokolade, som du hakker groft.

Drys chokoladen over pærerne, hvorefter du fordeler din smuldredej. Bagetiden er den samme.

Prøv i øvrigt også at udskifte den mørke chokolade med en hvid chokolade.

Her skal du også anvende  omkring 50 gram, der ligeledes hakket groft.

Pærecrumble med marcipan

Eller hvad med at prøve en pærecrumble med marcipan.

Her anvender du 100 gram marcipan, der rives ud over pærerne. Brug bare et almindeligt rivejern til marcipanen.

Læg derefter crumbledejen på og bag kagen i 20 minutter.

Pærecrumble med After Eight

Har du prøvet pærecrumble med After Eight? du ved, de der lækre chokolader med mintcreme.

Ellers er det måske på tide nu.

Her lægger du seks eller otte stykker After Eight over pærerne, inden du kommer crumbledejen på.

Derefter er det bare at bage kagen i ovnen, hvor den lækre After Eight smeltet skønsomt mellem pære og dejen. Super lækkert og meget nemt at lave.

Her kan du i øvrigt også se, hvordan du laver min nemme æblecrumble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine

    oktober 23, 2024 at 1:21 pm

    Kan denne pære crumbel kage fryses? Og skal den evt bages før eller efter Frost?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 23, 2024 at 2:51 pm

      Hej Tine
      Jeps - bag den først og frys bagefter. Det er fint 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Linda Andersen

    oktober 21, 2024 at 10:47 am

    Lækker nem kage

    Svar
  3. Birgit Toft

    september 24, 2024 at 11:45 am

    Hej, jeg er medlem og vil spørge hvordan jeg gemmer de opskrifter, som jeg synes lyder gode.
    Vh Birgit Toft

    Svar
  4. Hanne nielsen

    september 27, 2018 at 5:36 pm

    er det muligt at udskrive den enkelte opskrift uden billede

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required