Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pærecrumble med grovvalsede havregryn

Pærecrumble med grovvalsede havregryn

billede med pærecrumble
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
394
DELINGER
Facebook394PinterestSMSEmailMessenger

Her får du min opskrift på verdens bedste pærecrumble med pærer og en nem smuldredej. Prøv også at lave den med chokolade eller After Eight.

Hvis du elsker pærecrumble, så skal du prøve denne skønne opskrift.

En klassisk og gammeldags crumble med pære og den nemme smuldredej, der her er lavet med blandt andet grovvalsede havregryn.

Havregrynene gør pærekagen knasende sprød og du kan også se hvordan du kan lave pærecrumble med chokolade eller After Eight. Eller prøv udgaven med marcipan.

Opskriften er beregnet til cirka seks personer.

Pærecrumblen bages i en bradepande eller ildfast fad, der er cirka 15 gange 22 centimeter. Eller deromkring.

Pærecrumble

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Her får du min opskrift på verdens bedste pærecrumble med pærer og en nem smuldredej. Prøv også at lave den med chokolade eller After Eight.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 75 g havregryn (grovvalsede)
  • 25 g mandelmel
  • 100 g smør (koldt)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel (lille)
Fyld
  • 5 pærer
  • 1 spsk sukker
  • Lidt kanel (Kan udelades)
Pynt
  • hasselnøddeflager

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Hvedemel, sukker, havregryn og mandelmel vejes af i en skål med god plads. Bland det sammen.
  2. Det kolde smør skæres ud i mindre stykker, som derefter kommes i skålen.
  3. Med hænderne smuldrer du nu smørret ud i dejen, så det nærmest bliver til en brødkrummemasse. Du skal dog ikke smuldre det alt for lang tid.
  4. Vend vaniljesukker og lidt kanel i.
  5. Skyl pærerne og skær dem i mindre både. Kernehuset kasseres. Læg pærerne i bunden af et ildfast fad eller lille bradepande.
    billede med pærer i fad til pærecrumble
  6. Drys med lidt sukker og gerne lidt kanel.
  7. Fordel nu smuldredejen over pærerne, så din pærecrumble består af et nogenlunde jævnt lag.
    billede med smuldredej til pærecrumble
  8. Drys med lidt hasselnøddeflager.
    billede med pærecrumble og hasselnøddeflager
  9. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor den skal have omkring 20 minutter. Er den ikke helt færdigbagt, giver du den et par minutter mere, men pas på den ikke bliver alt for mørk.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Den færdigbagte pærecrumble serveres lun med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.

Se også mine opskrifter på:

Nem æblecrumble

Crumble med hindbær

Klassisk pæretærte

Pærekage

Pærecrumble med chokolade

Du kan også lave en lækker pærecrumble med chokolade.

Her skal du anvende 50 gram mørk chokolade, som du hakker groft.

Drys chokoladen over pærerne, hvorefter du fordeler din smuldredej. Bagetiden er den samme.

Prøv i øvrigt også at udskifte den mørke chokolade med en hvid chokolade.

Her skal du også anvende  omkring 50 gram, der ligeledes hakket groft.

Pærecrumble med marcipan

Eller hvad med at prøve en pærecrumble med marcipan.

Her anvender du 100 gram marcipan, der rives ud over pærerne. Brug bare et almindeligt rivejern til marcipanen.

Læg derefter crumbledejen på og bag kagen i 20 minutter.

Pærecrumble med After Eight

Har du prøvet pærecrumble med After Eight? du ved, de der lækre chokolader med mintcreme.

Ellers er det måske på tide nu.

Her lægger du seks eller otte stykker After Eight over pærerne, inden du kommer crumbledejen på.

Derefter er det bare at bage kagen i ovnen, hvor den lækre After Eight smeltet skønsomt mellem pære og dejen. Super lækkert og meget nemt at lave.

Her kan du i øvrigt også se, hvordan du laver min nemme æblecrumble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine skriver

    oktober 23, 2024 at 1:21 pm

    Kan denne pære crumbel kage fryses? Og skal den evt bages før eller efter Frost?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 23, 2024 at 2:51 pm

      Hej Tine
      Jeps - bag den først og frys bagefter. Det er fint 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Linda Andersen skriver

    oktober 21, 2024 at 10:47 am

    Lækker nem kage

    Svar
  3. Birgit Toft skriver

    september 24, 2024 at 11:45 am

    Hej, jeg er medlem og vil spørge hvordan jeg gemmer de opskrifter, som jeg synes lyder gode.
    Vh Birgit Toft

    Svar
  4. Hanne nielsen skriver

    september 27, 2018 at 5:36 pm

    er det muligt at udskrive den enkelte opskrift uden billede

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required