Paella er en klassisk spansk ret, og her er opskriften med blandt andet ris, skaldyr, kylling og hvidvin. Og paellaen er faktisk ikke sรฅ svรฆr at lave.
Har du vรฆret i Spanien, har du helt sikkert ogsรฅ spist paella, og du er sikkert ogsรฅ blevet ret vild med denne skรธnne klassiker.
Grundlรฆggende er spansk paella en risret, der kan laves pรฅ forskellige mรฅder, men typisk er paellaen med skaldyr, fisk, kรธd (eller kylling) og safran, der giver den karakteristiske gule farve til risretten.
Nogen laver ogsรฅ den spanske risret med karry, og opnรฅr den gule farve pรฅ den mรฅde. Men jeg synes safranen er bedre, selvom den ogsรฅ koster noget mere.
Fakta om paella
Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder paella, sรฅ er der en simpel forklaring. Paella er blot navnet pรฅ den specielle (og noget store) pande, der anvendes til tilberedningen af den spanske risret.
Navnet udtales i รธvrigt pah-eh-ja, og risretten stammer vist oprindeligt fra Valencia, men den er i dag populรฆr over hele verden.
Men her er opskriften, den er nem at lave, og sรฅ er denne portion beregnet som hovedret til ca. otte personer. Hvor ingen kommer til at sultne fra bordet. Den spanske paella er lavet med Bon-Fire bรฅlfad.
Ingredienser til paella
500 gram friske og rensede muslinger
1 kilo parboiled ris
2 liter hvidvin
Lidt flydende kyllingfond
1-2 gram hel safran
1 kilo kylling eller unghanebryst i strimler
1 kilo prawns uden skal og streng
500 gram kammuslinger
2 rรธde peberfrugter i tern
2 grรธnne peberfrugter i tern
200 gram sukkerรฆrter i strimler
Salt og friskkvรฆrnet peber
Fremgangsmรฅde
- Tรฆnd et bรฅl op, og sรฆt dit Bon-fire treben med BBQ-pande henover.
- Hรฆld hvidvin og lidt kyllingfond pรฅ panden sammen med safran og de rensede muslinger. Fรฅ eventuelt din fiskehandler til at rense muslingerne. Lad det koge til muslingerne รฅbner sig.
- Tag muslingerne fra i en skรฅl og tilsรฆt sรฅ ris, kylling (eller unghanebryst), prawns, kammuslinger og peberfrugterne pรฅ panden.
- Lad det hele koge under moderat omrรธring til risene har optaget al vรฆsken.
- Tilsรฆt sรฅ muslingerne igen sammen med sukkerรฆrter, og smag din paella til med salt og peber. Sรฅ er paellaen klar.
Se ogsรฅ min opskrift pรฅ:
Man ved aldrig helt hvor meget vรฆske risene nรฅr at suge, og derfor kan det vรฆre nรธdvendigt at tilsรฆtte lidt mere vรฆske, for at retten ikke steger tรธr.
Her kan du komme lidt mere vand eller hvidvin pรฅ.
Jeg kan i รธvrigt anbefale et koldt glas rosรฉvin til den lรฆkre paella.
Opskriften er udarbejdet af Bon-Fire, der producerer de kendte bรฅlsteder og udstyr, og derfor er den beregnet til deres BBQ-pande. Paellaen kan dog selvfรธlgelig ogsรฅ laves pรฅ andre store pander.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments