• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Paella - nem opskrift med ris, skaldyr og kylling

Paella - nem opskrift med ris, skaldyr og kylling

paella opskrift
Del gerne:
169
SHARES
FacebookMessenger169PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:ย  3. december 2024 - Udgivet:ย  27. august 2019

Paella er en klassisk spansk ret, og her er opskriften med blandt andet ris, skaldyr, kylling og hvidvin. Og paellaen er faktisk ikke sรฅ svรฆr at lave.

Har du vรฆret i Spanien, har du helt sikkert ogsรฅ spist paella, og du er sikkert ogsรฅ blevet ret vild med denne skรธnne klassiker.

Grundlรฆggende er spansk paella en risret, der kan laves pรฅ forskellige mรฅder, men typisk er paellaen med skaldyr, fisk, kรธd (eller kylling) og safran, der giver den karakteristiske gule farve til risretten.

Nogen laver ogsรฅ den spanske risret med karry, og opnรฅr den gule farve pรฅ den mรฅde. Men jeg synes safranen er bedre, selvom den ogsรฅ koster noget mere.

Fakta om paella

Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder paella, sรฅ er der en simpel forklaring. Paella er blot navnet pรฅ den specielle (og noget store) pande, der anvendes til tilberedningen af den spanske risret.

Navnet udtales i รธvrigt pah-eh-ja, og risretten stammer vist oprindeligt fra Valencia, men den er i dag populรฆr over hele verden.

Men her er opskriften, den er nem at lave, og sรฅ er denne portion beregnet som hovedret til ca. otte personer. Hvor ingen kommer til at sultne fra bordet. Den spanske paella er lavet med Bon-Fire bรฅlfad.

Ingredienser til paella

500 gram friske og rensede muslinger
1 kilo parboiled ris
2 liter hvidvin
Lidt flydende kyllingfond
1-2 gram hel safran
1 kilo kylling eller unghanebryst i strimler
1 kilo prawns uden skal og streng
500 gram kammuslinger
2 rรธde peberfrugter i tern
2 grรธnne peberfrugter i tern
200 gram sukkerรฆrter i strimler
Salt og friskkvรฆrnet peber

Fremgangsmรฅde

  1. Tรฆnd et bรฅl op, og sรฆt dit Bon-fire treben med BBQ-pande henover.
  2. Hรฆld hvidvin og lidt kyllingfond pรฅ panden sammen med safran og de rensede muslinger. Fรฅ eventuelt din fiskehandler til at rense muslingerne. Lad det koge til muslingerne รฅbner sig.
  3. Tag muslingerne fra i en skรฅl og tilsรฆt sรฅ ris, kylling (eller unghanebryst), prawns, kammuslinger og peberfrugterne pรฅ panden.
  4. Lad det hele koge under moderat omrรธring til risene har optaget al vรฆsken.
  5. Tilsรฆt sรฅ muslingerne igen sammen med sukkerรฆrter, og smag din paella til med salt og peber. Sรฅ er paellaen klar.

Se ogsรฅ min opskrift pรฅ:

Spansk tortilla รฆggekage

Man ved aldrig helt hvor meget vรฆske risene nรฅr at suge, og derfor kan det vรฆre nรธdvendigt at tilsรฆtte lidt mere vรฆske, for at retten ikke steger tรธr.

Her kan du komme lidt mere vand eller hvidvin pรฅ.

Jeg kan i รธvrigt anbefale et koldt glas rosรฉvin til den lรฆkre paella.

Opskriften er udarbejdet af Bon-Fire, der producerer de kendte bรฅlsteder og udstyr, og derfor er den beregnet til deres BBQ-pande. Paellaen kan dog selvfรธlgelig ogsรฅ laves pรฅ andre store pander.

Om Holger
holger rรธrby madsen madens verden
Holger Rรธrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsรฅ pรฅ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sรฅ alle kan forstรฅ dem. Det fรฅr du her pรฅ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grรธnne asparges.

Sauce gribiche med grรธnne asparges

Billede af valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel.

Valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lรฆkker opskrift pรฅ japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud pรฅ aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lรฆkker opskrift pรฅ japansk suppeโ†’ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lรฆkre retterโ†’ Se opskriften
Kylling med blomkรฅl i fad er en nem ret, hvor du ogsรฅ kommer porrer og gulerรธdder i fadet sammen med flรธde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rรธrby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkรฅl, porrer og gulerรธdder i fadโ†’ Se opskriften
salat med laks og รฆrter
Salat med laks og รฆrterโ†’ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressingโ†’ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift pรฅ lรฆkre sommerretter)โ†’ Se opskriften
Billede af sรธnderjysk stang.
Sรธnderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)โ†’ Se opskriften
jordbรฆrcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbรฆrcrumble - opskrift med jordbรฆr, kokos og hvid chokoladeโ†’ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og festโ†’ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift pรฅ gammeldags pandekagedejโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her