Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Paella - nem opskrift med ris, skaldyr og kylling

Paella - nem opskrift med ris, skaldyr og kylling

paella opskrift
Del gerne:
170
SHARES
FacebookMessenger170PinterestEmailSMS
Opdateret: 3. december 2024 - Udgivet: 27. august 2019

Paella er en klassisk spansk ret, og her er opskriften med blandt andet ris, skaldyr, kylling og hvidvin. Og paellaen er faktisk ikke så svær at lave.

Har du været i Spanien, har du helt sikkert også spist paella, og du er sikkert også blevet ret vild med denne skønne klassiker.

Grundlæggende er spansk paella en risret, der kan laves på forskellige måder, men typisk er paellaen med skaldyr, fisk, kød (eller kylling) og safran, der giver den karakteristiske gule farve til risretten.

Nogen laver også den spanske risret med karry, og opnår den gule farve på den måde. Men jeg synes safranen er bedre, selvom den også koster noget mere.

Fakta om paella

Hvis du undrer dig over hvorfor det hedder paella, så er der en simpel forklaring. Paella er blot navnet på den specielle (og noget store) pande, der anvendes til tilberedningen af den spanske risret.

Navnet udtales i øvrigt pah-eh-ja, og risretten stammer vist oprindeligt fra Valencia, men den er i dag populær over hele verden.

Men her er opskriften, den er nem at lave, og så er denne portion beregnet som hovedret til ca. otte personer. Hvor ingen kommer til at sultne fra bordet. Den spanske paella er lavet med Bon-Fire bålfad.

Ingredienser til paella

500 gram friske og rensede muslinger
1 kilo parboiled ris
2 liter hvidvin
Lidt flydende kyllingfond
1-2 gram hel safran
1 kilo kylling eller unghanebryst i strimler
1 kilo prawns uden skal og streng
500 gram kammuslinger
2 røde peberfrugter i tern
2 grønne peberfrugter i tern
200 gram sukkerærter i strimler
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd et bål op, og sæt dit Bon-fire treben med BBQ-pande henover.
  2. Hæld hvidvin og lidt kyllingfond på panden sammen med safran og de rensede muslinger. Få eventuelt din fiskehandler til at rense muslingerne. Lad det koge til muslingerne åbner sig.
  3. Tag muslingerne fra i en skål og tilsæt så ris, kylling (eller unghanebryst), prawns, kammuslinger og peberfrugterne på panden.
  4. Lad det hele koge under moderat omrøring til risene har optaget al væsken.
  5. Tilsæt så muslingerne igen sammen med sukkerærter, og smag din paella til med salt og peber. Så er paellaen klar.

Se også min opskrift på:

Spansk tortilla æggekage

Man ved aldrig helt hvor meget væske risene når at suge, og derfor kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere væske, for at retten ikke steger tør.

Her kan du komme lidt mere vand eller hvidvin på.

Jeg kan i øvrigt anbefale et koldt glas rosévin til den lækre paella.

Opskriften er udarbejdet af Bon-Fire, der producerer de kendte bålsteder og udstyr, og derfor er den beregnet til deres BBQ-pande. Paellaen kan dog selvfølgelig også laves på andre store pander.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.