• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Påskemuffins

Påskemuffins

Disse påskemuffins dekoreret som små fuglereder med påskeæg er et kæmpe hit til påske. Rederne laves af den lækreste cremede flødeostfrosting, der smager skønt til de friske citronmuffins. Foto: Charlotte Mithril
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2023 - Udgivet:  5. april 2023

Påskemuffins er et festligt indslag på påskebordet og smager fantastisk! Prøv denne opskrift på fine cupcakes med fuglereder og påskeæg.

Påskemuffins er et skønt alternativ til de mange chokoladepåskeæg, der fås til påske. De lækre muffins pyntes med frosting til små fuglereder, hvori der ligger delikate små påskeæg.

Grunddejen i disse muffins til påske er en dejlig frisk citronkagedej baseret på denne opskrift: Citronmuffins - nemme cupcakes.

Det giver en flot lysegul farve, der passer godt til påskens tema. Og så får de en skøn smag af friske citroner, der passer godt til den cremede og søde flødeostfrosting.

Det kan selvfølgelig sagtens vælge en anden grunddej til dine muffins.

Opskrift på påskemuffins

Disse påskemuffins dekoreret som små fuglereder med påskeæg er et kæmpe hit til påske. Rederne laves af den lækreste cremede flødeostfrosting, der smager skønt til de friske citronmuffins. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Påskemuffins

4.89 fra 9 stemmer
Påskemuffins er et festligt indslag på påskebordet og smager fantastisk! Prøv denne opskrift på fine cupcakes med fuglereder og påskeæg.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 16 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 331
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Citronmuffins
  • 350 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 275 g yoghurt
  • 125 g smør
  • 2 citroner - økologiske
Frosting
  • 1 citron - økologisk
  • 400 g flødeost naturel
  • 150 g flormelis
  • små påskeæg til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Ovnen skal være gennemvarm, når dine citronmuffins sættes ind.
  2. Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, natron og en smule salt.
  3. I en anden skål røres sukkeret ud i æg og smeltet smør, hvorefter yoghurt røres i.
  4. Riv skallen fra den ene citron og pres saften af begge citroner. Kom det i skålen med sukker, æg og smør.
  5. Vend æg, sukker, smør-blandingen over i melblandingen og rør, til dejen er jævn uden klumper.
  6. Fordel dejen i 16 muffinsforme. Fyld kun formene halvt, så de ikke vokser sig for store.
  7. Stil dine cupcakes med citron i ovnen, hvor de skal have 20 minutter, så de er godt bagt af, men uden at være tørre.
  8. Tag de færdigbagte muffins ud af ovnen og lad dem køle af.
Frosting
  1. Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
  2. Pisk flormelis, flødeost, citronskal og en smule af citronsaften sammen til en cremet frosting. Smag til med eventuelt mere citronsaft.
  3. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  4. Lav små fuglereder på toppen af de afkølede muffins - husk at de skal være helt kolde, ellers smelter frostingen.
  5. Pynt med små påskeæg i rederne.

Næringsindhold

Kalorier: 331kcalKulhydrater: 43gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.3gKolesterol: 55mgNatrium: 399mgKalium: 108mgKostfibre: 1gSukker: 24gVitamin A: 571IUVitamin C: 8mgCalcium: 58mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Pynt som du vil

Her har jeg valgt at pynte med små påskeæg med marcipan og chokolade, men det skønne ved disse muffins er, at du kan pynte dem lige som du vil.

Tag børnene med i køkkenet og lad dem være med til at pynte, så I får flotte og personlige påskemuffins.

Tips

Lad dig ikke afskrække af frostingen på disse fine påskemuffins. Rederne er super lette at lave – også for den uøvede.

Sprøjteposer og stjernetyl kan købes i mange større supermarkeder.

Klip et hul i posen, der passer til størrelsen på din stjernetyl og fyld din frosting i posen. Så er det bare at sprøjte en lille cirkel rundt på de kolde muffins.

Har du ikke en stjernetyl, kan du også bare bruge en frysepose, hvor du klipper et passende hul i hjørnet. Rederne bliver måske ikke helt så fine uden stjernetyllen, men smagen er stadig fantastisk, og du kan sagtens få nogle fine cupcakes til påske ud af det.

Se også vores flotte kager påskekyllinger a la Kajkage og prøv at lave fine chokoladefuglereder med små æg i midten.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required