• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

billede med ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs
4.7 fra 132 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.2k
SHARES
FacebookMessenger5.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  26. september 2023

Min opskrift på ovnbagte hakkebøffer med porrer, der også laves med en lækker kryddersovs. Det hele steges i et fad, og er en sikker vinder.

Ovnbagte hakkebøffer med porrer er en nem og lækker ret i kategorien mad i fad.

Her brunes hakkebøfferne først af på en pande, hvorefter de lægges i et fad.

Grøntsager, og herunder altså porrer, sauteres af sammen med de øvrige ingredienser, inden hele retten steges færdig i ovnen.

Og du skal glæde dig til den lækre kryddersovs, der simpelthen smager fantastisk til hakkebøfferne. Her finder du opskriften på dansk hakkebøf.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Italienske hakkebøffer
  • Gammeldags koteletter i fad
  • Hakkebøffer i ovn

Opskrift på hakkebøffer med porrer

billede med ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hakkebøffer med porrer - nem opskrift

4.72 fra 132 stemmer
Min opskrift på ovnbagte hakkebøffer med porrer, der også laves med en lækker kryddersovs. Det hele steges i et fad, og er en sikker vinder.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 864
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g hakket oksekød
  • 3 store porrer
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 håndfuld timian
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 5 dl fløde
  • 1 spsk kalvefond - koncentreret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og underluft.
  2. Oksekødet deles i fire lige store portioner, der formes til hakkebøffer. Pres ikke farsen for meget sammen, da bøfferne så nemt bliver tunge og kedelige. Læg eventuelt det hakkede oksekød ned i en anretterring, og pres den let sammen. Hak bøfferne med en kniv.
  3. Varm en pande op ved en rimelig høj varme, og kom en lille sjat olie og en lille klat smør på. Lad det bruse af og læg hakkebøfferne på.
  4. Brun bøfferne grundigt på begge sider, så de får en flot stegeskorpe og kulør. Lægges i et ildfast fad.
  5. Porrer snittes i cirka en centimeter tykke skiver, der kommes på panden. Tilsæt eventuelt en lille klat smør mere. Lad dem svitse et minuts tid.
  6. Hvidløg hakkes groft og kommes ved.
  7. Peberfrugt skæres i mindre tern, der sauteres med i yderligere et minut.
  8. Tilsæt karry, paprika og fint hakket timian, og lad det svitse med i 30 sekunder. Vend det rundt undervejs.
  9. Kom engelsk sauce ved sammen med piskefløde og kalvefond, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
  10. Hæld indholdet over hakkebøfferne i fadet, og fordel det rundt i fadet.
  11. Stil dine hakkebøffer med porrer ind i ovnen, hvor de skal have cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 864kcalKulhydrater: 17gProtein: 31gFedt: 76gMættet fedt: 40gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 25gTransfedt: 2gKolesterol: 248mgNatrium: 800mgKalium: 764mgKostfibre: 2gSukker: 8gVitamin A: 3941IUVitamin C: 50mgCalcium: 164mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Ovnbagte hakkebøffer med porrer kan serveres sammen med flere forskellige slags tilbehør.

Prøv eksempelvis til en nem kartoffelmos, eller måske med ovnbagte kartofler.

Desuden skal du nyde dem sammen med dampet broccoli eller kogte ærter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette van Zwieten-Rathje

    februar 05, 2025 at 1:18 pm

    Super nem og dejlig ret.
    Tusind tak for endnu en smag oplevelse

    Svar
  2. Susanne Albertsen

    september 10, 2024 at 4:43 pm

    Virkelig lækker opskrift. Smager pragtfuld, og dejlig nemt med tilberedning i ovnen til slut, så køkkenet er ryddet, når maden sættes på bordet.

    Svar
  3. Irene Asgaard

    august 18, 2024 at 7:20 pm

    Den smagte fantastisk. Tak

    Svar
  4. Carl Brodersen

    juni 18, 2024 at 12:04 pm

    Det er en super opskrift og ret.

    Svar
  5. Kirsten

    marts 23, 2024 at 5:26 pm

    Dejlig opskrift, jeg kom også frisk spinat i sovsen. Ovnbagte forkogte krydrede kartofler , stegt sammen med ovnrettten ,meget lækkert

    Svar
  6. Bente

    september 26, 2023 at 11:10 am

    Inde
    Undrer mig over at mange opskrifter er med lave kalorietal
    Mangler dem i din fine bog
    En glad fan

    Svar
  7. Janne Ladefoged Clausen

    september 26, 2023 at 10:05 am

    Kan man bruge andet kød i stedet for oksekød men alligevel lave den lækre sovs?

    Svar
  8. Madmus

    april 27, 2023 at 9:09 am

    Jeg har en, der ikke tåler fløde. Bliver den lige så god, hvis der ikke kommer andet end det halve i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 27, 2023 at 9:23 am

      Hej Madmus
      Nej, brug 5 deciliter bouillon istedet. Drys en stor spiseskefuld i efter punkt 8, og derefter bouillon. Lad det jævne, og så har du stadig en fin ret - men nu uden fløde. Eller brug mælk.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Henchan

    maj 24, 2022 at 7:13 pm

    Nøj, hvor smagte det godt 🤩
    Vi fik stegte gulerødder til - ikke dårligt.
    Tak for opskrift - det bliver ikke sidste gang den bliver lavet!

    Svar
  10. Hanne Poulsen

    maj 12, 2022 at 6:18 pm

    Hej
    De ovnbagte hakkebøffer i fad med bl. Porre, smager dejligt
    Også med nye danske kartofler. 😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2022 at 8:50 pm

      Mange tak, Hanne - dwt er godt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Vibeke Raaschou

    februar 17, 2022 at 7:49 pm

    Hejsa.
    Fantastisk ret. Normalt ikke specielt glad for “hakkebøf”, men denne er da helt skøn. Og kryddersovsen .... 😜👍. Serverede med letkogt broccoli til, eneste tilbehør, og det kunne jo “retfærdiggøre piskefløde” i retten. 👍👍

    Svar
  12. peter

    januar 19, 2022 at 9:35 am

    Hej.
    Hvorfor kan jeg ikke printe opskriften ud på papir ?
    Mvh Peter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 19, 2022 at 10:05 am

      Hej Peter
      Det burde du også kunne - der ligger en printknap på siden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required