• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Ostebrud med cheddar til ostebord og madpakken

Ostebrud med cheddar til ostebord og madpakken

Ostebrud - boller med ost
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. juni 2022 - Udgivet:  2. juni 2022

Ostebrud med cheddar er helt fantastiske lækre med en blød midte og sprød skorpe med det smeltede ost som give en dejlig smag.

Ostebrud med cheddar smager skønt og så har de den lækreste tekstur som passe perfekt som både et madbrød eller til at lave sandwich med. De har en god smag af rød cheddarost som giver en god kant.

Jeg vil også mene at denne opskrift er rigtig god til at lave som madpakkeboller. De smager nemlig lækkert i sig selv, selv uden nogen form for pålæg, og så er de jo nemme lige at gå og gnave i sig.

Du kan godt vælge andre slags oste, men jeg anbefaler at bruge en ost med en god stærk smag, da ostens smag ellers kan blive "væk" i smagen af brød.

Opskrift på ostebrud med cheddar

Ostebrud - boller med ost
Rakel Seneca

Ostebrud med cheddar

5 fra 2 stemmer
Ostebrud med cheddar ost er helt fantastiske lækre. De har en blød midte og en sprød skorpe med det smeltede ost, som giver en dejlig smag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
hævning 1 time t
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 8 stykker
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 25 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 6 g tørgær
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 1 stk æg
  • 100 g cheddarost - revet

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at smelte smørret, tag det nu af varmen og tilføj mælk. Tilføj derefter tørgær, og rør det sammen.
  2. Tilføj smør og hvedemelet, ælt det sammen og tilføj fulkornsmel. Ælt dejen godt sammen med dejkroge eller røremaskine i mindst fem minutter, den skal være klistret og have en god elasticitet. Dæk den nu til med et viskestykke og lad den hæve i 30 minutter.
  3. Drys et rent køkkenbord med mel og hæld dejen ud på bordet. Tilføj nu æg og det revet cheddarost.
  4. Brug dine hænder eller en dejspartel til at "hakke" dejen sammen. Lige i starten ligner det lidt noget rod, men det er meningen. Fold og hak dejen sammen, indtil osten er nogenlunde jævnt fordelt.
  5. Tag en bageplade med bagepapir og skær otte rustikke boller ud, placer dem på bagepladen. De skal ikke formes eller rettes til, lad dem bare være rustikke.
  6. Dæk bollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  7. Forvarm nu ovnen til 200 grader.
  8. Bag ostebrud i cirka 15 minutter, eller indtil de er gyldne og hævet flot.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagens koldhæve dejen. Put bare halvdelen af gæret i, og lad den hæve i køleskabet henover natten.

Vælger du at bruge 25 gram.

Se også vores andre madbrød her:

Brydebrød med oliven

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Surdejsbrød med cheddar og oliven

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required