Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Ostebrud med cheddar til ostebord og madpakken

Ostebrud med cheddar til ostebord og madpakken

Ostebrud - boller med ost
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Ostebrud med cheddar er helt fantastiske lækre med en blød midte og sprød skorpe med det smeltede ost som give en dejlig smag.

Ostebrud med cheddar smager skønt og så har de den lækreste tekstur som passe perfekt som både et madbrød eller til at lave sandwich med. De har en god smag af rød cheddarost som giver en god kant.

Jeg vil også mene at denne opskrift er rigtig god til at lave som madpakkeboller. De smager nemlig lækkert i sig selv, selv uden nogen form for pålæg, og så er de jo nemme lige at gå og gnave i sig.

Du kan godt vælge andre slags oste, men jeg anbefaler at bruge en ost med en god stærk smag, da ostens smag ellers kan blive "væk" i smagen af brød.

Indhold
  • Ostebrud med cheddar er helt fantastiske lækre med en blød midte og sprød skorpe med det smeltede ost som give en dejlig smag.
  • Ostebrud med cheddar
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Tip
  • Kommentarer

Ostebrud med cheddar

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
hævning: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 25 minutter min
Ostebrud med cheddar ost er helt fantastiske lækre. De har en blød midte og en sprød skorpe med det smeltede ost, som giver en dejlig smag.
Antal: 8 stykker
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 6 g tørgær
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 1 stk æg
  • 100 g cheddarost (revet)

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte smørret, tag det nu af varmen og tilføj mælk. Tilføj derefter tørgær, og rør det sammen.
  2. Tilføj smør og hvedemelet, ælt det sammen og tilføj fulkornsmel. Ælt dejen godt sammen med dejkroge eller røremaskine i mindst fem minutter, den skal være klistret og have en god elasticitet. Dæk den nu til med et viskestykke og lad den hæve i 30 minutter.
  3. Drys et rent køkkenbord med mel og hæld dejen ud på bordet. Tilføj nu æg og det revet cheddarost.
  4. Brug dine hænder eller en dejspartel til at "hakke" dejen sammen. Lige i starten ligner det lidt noget rod, men det er meningen. Fold og hak dejen sammen, indtil osten er nogenlunde jævnt fordelt.
  5. Tag en bageplade med bagepapir og skær otte rustikke boller ud, placer dem på bagepladen. De skal ikke formes eller rettes til, lad dem bare være rustikke.
  6. Dæk bollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  7. Forvarm nu ovnen til 200 grader.
  8. Bag ostebrud i cirka 15 minutter, eller indtil de er gyldne og hævet flot.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan sagens koldhæve dejen. Put bare halvdelen af gæret i, og lad den hæve i køleskabet henover natten.

Vælger du at bruge 25 gram.

Se også vores andre madbrød her:

Brydebrød med oliven

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Surdejsbrød med cheddar og oliven

Ostesouffle - opskrift på luftige souffleer i kokotter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required