Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Hjemmebagt kringle

Hjemmebagt kringle

billederesultat for hjemmebagt kringle med marcipan
4.9 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
661
SHARES
FacebookMessenger661PinterestEmailSMS
Opdateret: 11. maj 2024 - Udgivet: 29. april 2021

Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.

Her får min opskrift på en virkelig lækker og hjemmebagt kringle, der smager ligesom en kringle skal smage.

Kringlen er håndæltet, men du kan sagtens bruge en røremaskine. Her skal dejen køre ti minutter på lav hastighed.

Og ellers har jeg forsøgt at lave opskriften så udførlig som muligt, så du får bagt den bedste kringle.

Se også mine bageopskrifter på:

  • Kringle med makroner
  • Vandkringle
  • Kringle med æble
  • Fødselsdagskringle
  • Galopkringle

Opskrift på hjemmebagt kringle

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmebagt kringle

4.92 fra 48 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 355
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Gærdej
  • 45 g gær
  • 3 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 400 g hvedemel
  • 100 g smør
Fyld til kringlen
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør - blødt
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
Pynt på kringlen
  • 1 æg - sammenpisket
  • 1 knivspids salt
  • 40 g mandelflager
  • 2 spsk perlesukker - eller alm. sukker
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Smuldr 45 gram gær i en stor skål og kom derefter 3 æg, 1 teske kardemomme, 25 gram sukker og 0,5 teske salt i. Varm 1 deciliter mælk op til ca. 37 grader. Det er nemt at afgøre om temperaturen er rigtig ved at stikke en lillefinger i mælken. Hvis du nærmest ikke kan mærke en temperaturforskel er den korrekt.
  2. Hæld mælken i skålen, efterfulgt af 400 gram hvedemel. Ælt det hele godt igennem.
  3. Derefter smuldrer du 100 gram smør i med fingrene og ælter dejen igennem igen og tilsætter om nødvendigt lidt mere hvedemel. Det er meget vigtigt, at dejen ikke bliver for hård, for så bliver kringlen tør.
  4. Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
  5. Mens den hæver, laver du fyldet til din kringle. Skær 100 gram marcipan og 100 gram smør i mindre tern og bland det med 100 gram brun farin, 1 spiseskefuld citronsaft, 1 teske kanel og 1 teske vaniljesukker, og ælt det godt igennem med fingrene.
  6. Når dejen er færdig med at hæve, ælter du den lidt igennem og ruller den med hænderne til en lang pølse på ca. 90 cm.
  7. Med en kagerulle ruller du pølsen flad, så den nu er ca. 20 cm. bred og 90 cm. lang.
  8. Så fordeler du fyldet på et 3-4 cm. bredt bælte på midten af det lange stykke dej.
  9. Fold nu ca. en tredjedel af dejen ind over fyldet og fold den sidste tredjedel ind over denne, så fyldet er helt lukket inde.
  10. Læg et stykke bagepapir på en bradepande og form din dejpølse til en klassisk, hjemmebagt kringle. Husk den hæver en del, når den bliver bagt. Læg et rent viskestykke over og lad din kringle hæve en times tid.
  11. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme. Pisk 1 æg sammen med 1 knivspids salt og pensl hele din kringle grundigt. Drys ca. 40 gram mandelflager og 2 spiseskefulde perlesukker over.
  12. Bag nu din kringle ca. 15 minutter. Afhængig af din ovn, kan det være, den skal have et par minutter mere. Se på billedet, hvordan den færdige kringle skal se ud.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 355kcalKulhydrater: 44gProtein: 4gFedt: 19gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 91mgNatrium: 265mgKalium: 596mgKostfibre: 1gSukker: 41gVitamin A: 511IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 108mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Hjemmebagt kringle med marcipan er allerbedst, når den er nybagt og lun - men den kan også fryses.

Kan efterfølgende varmes op i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Hansen skriver

    juli 05, 2024 at 8:59 pm

    Den er hver gang.

    Svar
  2. Lars Saabye skriver

    december 26, 2023 at 11:56 am

    Hej.
    Når du skriver en temperatur på 200 c, er det så varmluft ??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 26, 2023 at 1:14 pm

      Hej Lars
      Ja, i dette tilfælde er det. Jeg prøver at huske at skrive det mere præcist. Og retter lige denne til.
      Tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Jolanda skriver

        maj 02, 2024 at 2:42 pm

        Hvorfor står der nu fortsat over- og undervarme, når du her i 2022 skriver det skal være varmluft?
        Bar et spørgsmål.

      • Holger Rørby Madsen skriver

        maj 02, 2024 at 3:50 pm

        Hej Jolanda
        Godt spørgsmål og tak. Jeg bager i dag kringler ved over- og undervarme, da jeg synes varmluften gør dem lidt mere tørre.
        Så derfor 🙂
        Alt det bedste
        Holger

  3. Conny Laursen skriver

    december 20, 2022 at 11:06 am

    Hej….min familie har bedt om en god gammeldags kringle til 2. Juledag….jeg har tænkt mig at bage efter din opskrift…jeg syntes bare 15 min. lyder af lidt for en kringle.!!?? Jeg er bange for, at den ikke bliver gennembagt. 🎄🎄🎄

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 20, 2022 at 11:20 am

      Hej Conny
      Det lyder da dejligt, og de 15 minutter plejer at passe fint. Bagetid kan altid variere lidt, da ovne ikke varmer ens. Men bagetiden er ca. 15-17 minutter. Tag kringlen ud når den ser færdigbagt ud.
      God bagelyst - og glædelig jul
      Holger

      Svar
      • Conny Laursen skriver

        december 25, 2022 at 3:05 pm

        Hej Holger…Glædelig Jul og tak for dit svar…. Jeg skal bage den i morgen, glæder mig, og nu er jeg rolig om bagetiden. 🙏 Tak…🧑‍🎄🎅🎄🎅🧑‍🎄

  4. Aili Elisabeth skriver

    februar 17, 2022 at 6:59 pm

    hej Mandens verden!
    Savner antal personer til en Kringel 5 - 10 - 15 personer???

    M VH
    Aili Elisabeth

    Svar
  5. Heidi Bojsen skriver

    oktober 28, 2021 at 5:06 am

    Den bedste kringle ever 😍😍😍

    Svar
    • Aili Elisabeth skriver

      februar 17, 2022 at 6:56 pm

      Heidi - hvor mange personer til en Kringel. Jeg er en novice i i kringelbagning .
      mvh
      Aili Elisabeth

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        februar 22, 2022 at 9:53 am

        Hej Aili Elisabeth
        Det kommer jo an på hvor kagelystne I er, men der bør være kringle till mindst 10 personer 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required