• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad

Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad

billede med oksemørbrad på bål
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. juni 2020 - Udgivet:  26. august 2019

Her får du min opskrift på oksemørbrad på bål, der virkelig er lækker bålmad. Mørbraden krydres grundigt, hvorefter den steges mør på en rist over bålet.

Oksemørbrad på bål er altså kongemad, når vi taler bålmad. Nem at lave, og med et fantastisk stykke kød.

Tilberedningstiden kan variere, afhængig af bålets varme, afstanden til bålristen og hvor meget det blæser.

Men steg kødet indtil det har en kernetemperatur på 58 grader, så får du et godt stykke kød, der hverken er rødt eller trist og tørt.

Her har jeg lavet oksemørbrad på mit Bon-Fire bålfad med treben og rist, men det kan sagtens laves på et almindeligt bål med rist også.

Tænd bålet godt op, og læg et par stykker træ på undervejs. Jeg anvender stykker af tørt birketræ, der er kløvet ned i små tykkelser, da det så både er nemmere at tænde op, men også nemmere at vedligeholde bålet.

Opskriften på oksemørbrad på bål er beregnet til fire personer, hvor der er ca. 200 gram kød til hver.

Opskrift på oksemørbrad på bål

billede med oksemørbrad på bål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på oksemørbrad på bål, der virkelig er lækker bålmad. Mørbraden krydres grundigt, hvorefter den steges mør på en rist over bålet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 230
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksemørbrad
  • soja
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk sherryeddike - eller anden eddike
  • 2 spsk honning
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Oksemørbrad afpudses og begge ender skæres fra, så du har et stykke mørbrad på cirka 800 gram. Endestykkerne er blandt andet gode til en gullasch.
  2. Del mørbradstykket i to lige store dele på hver ca. 400 gram, og gnid dem godt med soja. Lad dem hvile mens du tænder bålet op.
  3. Kom olivenolie i en lille skål sammen med eddike, honning, finthakket rosmarin og hvidløg og saften af en halv citron. Smag til med salt og peber.
  4. Når flammerne er brændt lidt ud, lægges de store stykker mørbrad på bålet. Brun kødet hele vejen rundt.
  5. Nu skal din oksemørbrad på bål stege indtil kødet har en kernetemperatur på 58 grader. Så er kødet hverken råt eller gennemstegt, men lige tilpas. Undervejs pensler du løbende med krydderiolien, så kødet får masser af smag.
  6. Den nøjagtige stegetid er svær at beregne. Mine to stykker oksemørbrad fik cirka 45 minutter, hvor jeg lagde et par stykker træ på bålet undervejs. Og stegetiden afhænger af hvor godt gang der er i bålet, afstanden til risten og hvor meget det blæser. Så mål kernetemperaturen med et stegetermometer, så er du helt sikker.
  7. Når kødet når de 58 grader tages det af bålet, og hviler mindst 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 230kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte oksemørbrad skæres ud i tynde skiver. Du kan servere en nem og lækker kartoffelsalat til.

Se også mine opskrifter på

Verdens bedste snobrød på bål

Helstegt oksemørbrad

Sådan tænder du et bål

Hvis du er i tvivl om, hvordan du nemt tænder et bål i bålfadet, så er her et godt tip.

Læg to stykker træ parallelt med hinanden nederst, så der lige er 8-10 centimeter imellem.

Læg derpå to stykker træ den anden vej parallet, og ovenpå igen to stykker træ, som så vender samme ved som de to første træstykker.

Tænd bålet op med optændingsblokke, avispapir eller små kviste.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required