Oksekød og ris i ovn er en lækker ret med mad i fad. En lækker opskrift på hakket oksekød med ris, som nemt laves i et fad med bla. blomkål.
Oksekød og ris i ovn er en dejlig ret til aftensmad med hakket oksekød, ris, blomkål og hakkede tomater.
Det er en af de populære opskrifter på mad i fad, og de smager jo altid godt.
Udover smagen på retten, kan du glæde dig over, at du kan nå at rydde køkkenet mens fadet med oksekød og ris er i ovnen, hvor den tilberedes færdig.
Opskriften er beregnet til fire personer, og har du noget i overskud, kan det sagtens fryses ned. Men husk at mad altid skal fryses hurtigt ned, så lad det ikke stå for længe på bordet.
Opskrift på oksekød og ris
Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris
Ingredienser
Kødsauce
- 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 1 løg - finthakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 3 tsk paprika
- 1 spsk engelsk sauce
- 2,5 dl vand
- 1 bouillonterning - evt. okse eller høns
- 1 spsk tomatpasta
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Ris
- 200 g ris - evt. basmati ris
Blomkål
- 0,5 blomkål - snittet så fint du kan
Desuden
- 2 dåser hakkede tomater
Fremgangsmåde
- Start med at gøre alle grøntsager klar tom beskrevet.
- Kødsauce: Brun det hakkede oksekød på en varm pande og tilsæt så løg og peberfrugt. Sauter videre et minuts tid. Kom så paprika ved og steg lidt mere.
- Så tilsættes engelsk sauce, vand, bouillonterning, tomatpasta og oregano, og det koges op. Smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør resten klar.
- Ris: Ris koges som anvist på pakken.
- Blomkål: Pil bladene af blomkålen, og den del i kvarte. Skær roden fra og snit blomkålen så fint som muligt.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Samling af oksekød og ris i fad: Smør et ildfast fad (størrelse på ca. 30 gange 22 centimeter) med lidt olie.
- Læg så et lag hakkede tomater i bunden, derpå et lag kogte ris, kødsovs og så blomkål.
- Gentag med et lag hakkede tomater, så kogte ris, og kødsovs. Slut af med den sidste rest hakkede tomater og blomkål.
- Dæk fadet til med sølvpapir, så det lukker tæt.
- Oksekød og ris i fad skal nu have ca. 30 minutter i ovnen. Efter 20 minutter tages sølvpapiret af, og retten steges færdig uden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Oksekød med ris i fad serveres straks, men da retten er meget varm, kan du med fordel lade den stå nogle minutter først.
Nyd det hakkede oksekød, ris og blomkål sammen med en lækker hvidkålssalat med ananas og brød.
Se også disse opskrifter på mad i fad:
Alt i et fad med oksekød og spidskål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Den her ret vil jeg aldrig lave I en ovn. Risen bliver alligevel kogt i forvejen, og resten kan lige så godt simre færdig på panden eller i en gryde. Ingen grund til at bruge dyrt strøm fra en ovn. Ellers har du dog mange gode opskrifter, som jeg bruger flittigt. Tak for det!
Hilsen Jolanda
Gitte
med engelsk sovs ligefrem...det må da prøves 😉