Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Oksekød og ris

Oksekød og ris i ovn (hakket oksekød med ris)

oksekød og ris i ovn
4.9 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
595
SHARES
FacebookMessenger595PinterestEmailSMS
Indhold
  • Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på oksekød og ris
  • Tips
  • Kommentarer

Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Oksekød og ris i ovn er en lækker ret med mad i fad. En lækker opskrift på hakket oksekød med ris, som nemt laves i et fad med bla. blomkål.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kødsauce
  • 400 g hakket oksekød (med ca. 10% fedt)
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 3 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning (evt. okse eller høns)
  • 1 spsk tomatpasta
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
Ris
  • 200 g ris (evt. basmati ris)
Blomkål
  • 0,5 blomkål (snittet så fint du kan)
Desuden
  • 2 dåser hakkede tomater

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre alle grøntsager klar tom beskrevet.
  2. Kødsauce: Brun det hakkede oksekød på en varm pande og tilsæt så løg og peberfrugt. Sauter videre et minuts tid. Kom så paprika ved og steg lidt mere.
  3. Så tilsættes engelsk sauce, vand, bouillonterning, tomatpasta og oregano, og det koges op. Smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør resten klar.
  4. Ris: Ris koges som anvist på pakken.
  5. Blomkål: Pil bladene af blomkålen, og den del i kvarte. Skær roden fra og snit blomkålen så fint som muligt.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Samling af oksekød og ris i fad: Smør et ildfast fad (størrelse på ca. 30 gange 22 centimeter) med lidt olie.
  8. Læg så et lag hakkede tomater i bunden, derpå et lag kogte ris, kødsovs og så blomkål.
  9. Gentag med et lag hakkede tomater, så kogte ris, og kødsovs. Slut af med den sidste rest hakkede tomater og blomkål.
  10. Dæk fadet til med sølvpapir, så det lukker tæt.
  11. Oksekød og ris i fad skal nu have ca. 30 minutter i ovnen. Efter 20 minutter tages sølvpapiret af, og retten steges færdig uden.

Næringsindhold

Kalorier517kcalKulhydrater58gProtein24gFedt21gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol71mgNatrium1297mgKalium1111mgKostfibre7gSukker10gVitamin A1370IUVitamin C100mgCalcium132mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på oksekød og ris

Oksekød og ris i ovn er en dejlig ret til aftensmad med hakket oksekød, ris, blomkål og hakkede tomater.

Det er en af de populære opskrifter på mad i fad, og de smager jo altid godt.

Udover smagen på retten, kan du glæde dig over, at du kan nå at rydde køkkenet mens fadet med oksekød og ris er i ovnen, hvor den tilberedes færdig.

Opskriften er beregnet til fire personer, og har du noget i overskud, kan det sagtens fryses ned. Men husk at mad altid skal fryses hurtigt ned, så lad det ikke stå for længe på bordet.

Tips

Oksekød med ris i fad serveres straks, men da retten er meget varm, kan du med fordel lade den stå nogle minutter først.

Nyd det hakkede oksekød, ris og blomkål sammen med en lækker hvidkålssalat med ananas og brød.

Se også disse opskrifter på mad i fad:

  • Alt i et fad med oksekød og spidskål
  • Mad i fad - her får du 5 lækre opskrifter på det
  • De populære fattigmands tournedos i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    juli 10, 2024 at 7:06 pm

    Den her ret vil jeg aldrig lave I en ovn. Risen bliver alligevel kogt i forvejen, og resten kan lige så godt simre færdig på panden eller i en gryde. Ingen grund til at bruge dyrt strøm fra en ovn. Ellers har du dog mange gode opskrifter, som jeg bruger flittigt. Tak for det!
    Hilsen Jolanda

    Svar
  2. Gitte skriver

    marts 17, 2021 at 1:09 pm

    med engelsk sovs ligefrem...det må da prøves 😉

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required