• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris

Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris

oksekød og ris i ovn
4.9 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
571
SHARES
FacebookMessenger571PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  5. november 2023

Oksekød og ris i ovn er en lækker ret med mad i fad. En lækker opskrift på hakket oksekød med ris, som nemt laves i et fad med bla. blomkål.

Oksekød og ris i ovn er en dejlig ret til aftensmad med hakket oksekød, ris, blomkål og hakkede tomater.

Det er en af de populære opskrifter på mad i fad, og de smager jo altid godt.

Udover smagen på retten, kan du glæde dig over, at du kan nå at rydde køkkenet mens fadet med oksekød og ris er i ovnen, hvor den tilberedes færdig.

Opskriften er beregnet til fire personer, og har du noget i overskud, kan det sagtens fryses ned. Men husk at mad altid skal fryses hurtigt ned, så lad det ikke stå for længe på bordet.

Opskrift på oksekød og ris

oksekød og ris i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris

4.86 fra 28 stemmer
Oksekød og ris i ovn er en lækker ret med mad i fad. En lækker opskrift på hakket oksekød med ris, som nemt laves i et fad med bla. blomkål.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 517
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kødsauce
  • 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • 1 løg - finthakket
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 3 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning - evt. okse eller høns
  • 1 spsk tomatpasta
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Ris
  • 200 g ris - evt. basmati ris
Blomkål
  • 0,5 blomkål - snittet så fint du kan
Desuden
  • 2 dåser hakkede tomater

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alle grøntsager klar tom beskrevet.
  2. Kødsauce: Brun det hakkede oksekød på en varm pande og tilsæt så løg og peberfrugt. Sauter videre et minuts tid. Kom så paprika ved og steg lidt mere.
  3. Så tilsættes engelsk sauce, vand, bouillonterning, tomatpasta og oregano, og det koges op. Smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det simre mens du gør resten klar.
  4. Ris: Ris koges som anvist på pakken.
  5. Blomkål: Pil bladene af blomkålen, og den del i kvarte. Skær roden fra og snit blomkålen så fint som muligt.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Samling af oksekød og ris i fad: Smør et ildfast fad (størrelse på ca. 30 gange 22 centimeter) med lidt olie.
  8. Læg så et lag hakkede tomater i bunden, derpå et lag kogte ris, kødsovs og så blomkål.
  9. Gentag med et lag hakkede tomater, så kogte ris, og kødsovs. Slut af med den sidste rest hakkede tomater og blomkål.
  10. Dæk fadet til med sølvpapir, så det lukker tæt.
  11. Oksekød og ris i fad skal nu have ca. 30 minutter i ovnen. Efter 20 minutter tages sølvpapiret af, og retten steges færdig uden.

Næringsindhold

Kalorier: 517kcalKulhydrater: 58gProtein: 24gFedt: 21gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 1297mgKalium: 1111mgKostfibre: 7gSukker: 10gVitamin A: 1370IUVitamin C: 100mgCalcium: 132mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Oksekød med ris i fad serveres straks, men da retten er meget varm, kan du med fordel lade den stå nogle minutter først.

Nyd det hakkede oksekød, ris og blomkål sammen med en lækker hvidkålssalat med ananas og brød.

Se også disse opskrifter på mad i fad:

Alt i et fad med oksekød og spidskål

Mad i fad - her får du 5 lækre opskrifter på det

De populære fattigmands tournedos i fad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    juli 10, 2024 at 7:06 pm

    Den her ret vil jeg aldrig lave I en ovn. Risen bliver alligevel kogt i forvejen, og resten kan lige så godt simre færdig på panden eller i en gryde. Ingen grund til at bruge dyrt strøm fra en ovn. Ellers har du dog mange gode opskrifter, som jeg bruger flittigt. Tak for det!
    Hilsen Jolanda

    Svar
  2. Gitte

    marts 17, 2021 at 1:09 pm

    med engelsk sovs ligefrem...det må da prøves 😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required