Min opskrift på oksekød i tomatsauce, der serveres med frisk pasta. En klassisk ret fra Italien, hvor oksekød steges med hakkede tomater og peberfrugt.
Oksekød i tomatsauce er en nem ret fra Italien, hvor oksekød simrer mørt i en sauce lavet af hakkede tomater og peberfrugt.
Den nemme løsning er, at du skærer bøffer af eks. oksetyksteg i tynde strimler. Så er det nemt at lave retten.
Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret.
Opskrift på oksekød i tomatsauce
Oksekød i tomatsauce med frisk pasta (italiensk mad)
Ingredienser
- 500 gram oksetyksteg - eller anden udskæring
- 3 skalotteløg - grofthakket
- 3 fed hvidløg - grofthakket
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern eller strimler
- 1 deciliter hvidvin - skal være tør hvidvin
- 3 spiseskefulde balsamico
- 2 dåser hakkede tomater
- rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
- Lidt sukker
- 500 gram frisk pasta
Sådan gør du
- Oksekød skæres i tynde strimler, og du kan som sagt sagtens anvende bøffer af oksetyksteg. Det er nemt.
- Brun kødet i lidt olie i en stor pande, og tilsæt derefter grofthakkede løg og hvidløg. Lad det sautere med et minuts tid. Krydr med lidt salt og peber. Tilsæt så peberfrugt.
- Kom så tør hvidvin på panden, og lad det næsten koge væk.
- Kom så balsamico på, og lad også det næsten koge væk.
- Så tilsættes to dåser hakkede tomater sammen med friske rosmarinblade. Læg låg på og skru ned for varmen, hvorefter din oksekød i tomatsauce simrer i en lille times tid.
- Rør i det et par gange undervejs, og tilsæt lidt vand hvis du ønsker mere sauce.
- Når kødet er mørt efter en lille times tid, smages til med salt, peber, citronsaft og sukker.
- Kog den friske pasta som anvist på pakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Oksekød i tomatsauce serveres med den friske pasta til.
Serveres også gerne med et stykke hjemmebagt focaccia til.
Se også disse opskrifter med pasta:
Del dine ideer og tanker med os andre her: