• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Okse med rødbedesalat

Holger Rørby Madsen
Okse med rødbedesalat er en lækker opskrift på bøf, der skæres i mindre stykker, og anrettes på en salat med blandt andet bagte tern af rødbede. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Her er min opskrift på okse med rødbedesalat. Retten laves med bøf i skiver, der anrettes på salat med bagte tern af rødbede og kikærter.
  2. Opskrift på okse med rødbedesalat
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.67 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på okse med rødbedesalat. Retten laves med bøf i skiver, der anrettes på salat med bagte tern af rødbede og kikærter.

Okse med rødbedesalat er både lækker og nem aftensmad, der sagtens kan bruges som velsmagende gæstemad.

Jeg bruger gerne et par store ribeye bøffer til opskriften, men andre slags oksekød kan også anvendes.

Den dejlige rødbedesalat laves blandt andet med bagte tern af rødbede, men også kikærter og en god dressing.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på okse med rødbedesalat

4.7 fra 3 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Rødbedetern

  • 4 rødbeder - skrællet og skåret i små tern
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • timian - tørret

Stegte kikærter

  • 1 dåse kikærter - skyllet
  • 2 teskefulde hvidløgspulver
  • 2 teskefulde paprika
  • 2 teskefulde timian

Salat og dressing

  • 1 stor romainesalat - snittet
  • 5 spiseskefulde olivenolie
  • 2 spiseskefulde honning
  • 2 teskefulde sennep
  • 0,5 citron - friskpresset saft
  • 2 teskefulde estragon - tørret
  • 2 håndfulde rucola

Okse

  • 2 store ribeye - gerne 250-300 gram stykket
  • smør
  • 4 fed hvidløg - pillet og knuste
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Rødbeder skrælles og skærs i mindre tern. Kommes i et ildfast fad. Kom olivenolie over og krydr med salt, peber og timian. Bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Kikærter skylles og kommes på en varm pande med lidt olie. Krydres med paprika, hvidløgspulver, timian og salt. Steges sprøde i ca. 5-6 minutter.
  • Romainesalat sniittes, mens dressing røres sammen af olie, honning, sennep, citronsaft og estragon. Smages til med salt og peber.
  • I en skål vendes salat forsigtigt sammen med de bagte rødbedetern, stegte kikærter, groftplukket rucola og halvdelen af dressingen. Se evt. hvordan i min video med fremgangsmåde.
  • De to ribeye brunes godt af på en varm og tør pande. Tilsæt så et par spiseskefulde smør og knuste fed hvidløg. Steges ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Anretning af okse med rødbedesalat: Fordel rødbedesalat på tallerkner, og skær bøfferne i skiver. Anrettes ovenpå salaten. Dryp dressing over.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Okse med rødbedesalat
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Okse med rødbedesalat serveres straks, og den er blandt andet god som weekendmad eller gæstemad.

Jeg plejer at servere et godt stykke grydebrød til.

Se flere opskrifter med bøf:

Bøfguide

Wok med ribeye

Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 12
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Yorkshire pudding
Brookies - brownies og cookies i en kage »

Populært indhold lige nu

billede med asiatisk kyllingesalat

Asiatisk kyllingesalat - sund og mættende

schnitzel

De 4 bedste opskrifter på schnitzel

billede med kanelstang

Lækker kanelstang med remonce og creme

Materialer til afkalkning med eddike

Afkalkning med eddike - så let kan det gøres

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 3 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!