• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Okse med rødbedesalat

Okse med rødbedesalat

okse med rødbedesalat
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. marts 2024 - Udgivet:  8. februar 2022

Her er min opskrift på okse med rødbedesalat. Retten laves med bøf i skiver, der anrettes på salat med bagte tern af rødbede og kikærter.

Okse med rødbedesalat er både lækker og nem aftensmad, der sagtens kan bruges som velsmagende gæstemad.

Jeg bruger gerne et par store ribeye bøffer til opskriften, men andre slags oksekød kan også anvendes.

Den dejlige rødbedesalat laves blandt andet med bagte tern af rødbede, men også kikærter og en god dressing.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på okse med rødbedesalat

okse med rødbedesalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Okse med rødbedesalat

4.67 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på okse med rødbedesalat. Retten laves med bøf i skiver, der anrettes på salat med bagte tern af rødbede og kikærter.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Rødbedetern
  • 4 rødbeder - skrællet og skåret i små tern
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • timian - tørret
Stegte kikærter
  • 1 dåse kikærter - skyllet
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk timian
Salat og dressing
  • 1 stor romainesalat - snittet
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk sennep
  • 0,5 citron - friskpresset saft
  • 2 tsk estragon - tørret
  • 2 håndfulde rucola
Okse
  • 2 store ribeye - gerne 250-300 gram stykket
  • smør
  • 4 fed hvidløg - pillet og knuste

Fremgangsmåde
 

  1. Rødbeder skrælles og skærs i mindre tern. Kommes i et ildfast fad. Kom olivenolie over og krydr med salt, peber og timian. Bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Kikærter skylles og kommes på en varm pande med lidt olie. Krydres med paprika, hvidløgspulver, timian og salt. Steges sprøde i ca. 5-6 minutter.
  3. Romainesalat sniittes, mens dressing røres sammen af olie, honning, sennep, citronsaft og estragon. Smages til med salt og peber.
  4. I en skål vendes salat forsigtigt sammen med de bagte rødbedetern, stegte kikærter, groftplukket rucola og halvdelen af dressingen. Se evt. hvordan i min video med fremgangsmåde.
  5. De to ribeye brunes godt af på en varm og tør pande. Tilsæt så et par spiseskefulde smør og knuste fed hvidløg. Steges ca. 2-3 minutter på hver side.
  6. Anretning af okse med rødbedesalat: Fordel rødbedesalat på tallerkner, og skær bøfferne i skiver. Anrettes ovenpå salaten. Dryp dressing over.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Okse med rødbedesalat serveres straks, og den er blandt andet god som weekendmad eller gæstemad.

Jeg plejer at servere et godt stykke grydebrød til.

Se flere opskrifter med bøf:

Bøfguide

Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required