• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Champagnemousse

Champagnemousse

billede med champagnemousse
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Opdateret: 28. december 2024 - Udgivet: 20. december 2021

Nytårsdesserten i år består af en cremet og let champagnemousse, som serveres med sukkertuiles og masser af glimmer. En nem men lækker dessert.

Her er opskriften på en perlende let champagnemousse, som ikke fylder for meget i maven og derfor er en fortrinlig afslutning på nytårsmåltidet.

Du kan servere den i champagneglas, portionsglas eller små skåle, og så i øvrigt slå dig løs med pynt og glimmer. Velbekomme og rigtig godt nytår.

Se også de populære opskrifter på:

  • Champagnesorbet
  • Chokolademousse
  • Kransekage

Opskrift på champagnemousse

Karen SenecaKaren Seneca

Champagnemousse

4.75 fra 20 stemmer
Forb. tid 25 minutter min
Afkøling 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 æg - delt i hvider og blommer
  • 100 g sukker
  • 0,75 dl piskefløde - pisket til skum
  • 3 blade husblas
  • 2 spsk vand - kogt til at opløse husblas
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 0,75 dl Champagne - eller Cava
  • pynt
Bobletuiles
  • 0,5 dl glykosesirup
  • spiseligt glimmer
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

Champagnemousse
  1. Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Når husblasen er blød, koger du en halv dl. vand, tager den af varmen og tilsætter husblasen. rrør rundt, så du er sikker på, at den er helt smeltet. Sæt til side.
  2. Pisk æggeblommerne godt med halvdelen af sukkeret. Du kan bruge almindelige æg eller pasteuriserede blommer alt efter, hvad du foretrækker.
  3. Pisk æggehviderne med resten af sukkeret i en anden skål - til det bliver stift.
  4. Pisk nu 0,75 dl. piskefløde til flødeskum i en tredje skål.
  5. Hæld Champagne eller Cava sammen med halvanden spiseskefuld citronsaft i æggeblommeblandingen. Vend det forsigtigt rundt.
  6. Hæld flødeskum og den stift pisket æggehvideblanding i æggeblommemassen, vend det forsigtigt, så du er sikker på, at det er fordelt.
  7. Tilsæt den smeltede husblas og vend godt, så den fordeler sig jævnt.
  8. Sæt skålen med champagnemousse på køl i et kvarter, før du sprøjter den i glas med en tyl. Du kan også komme dem i glassene med en sovseske eller lignende, men her risikerer du at få løbere på glassene.
  9. Sæt glassene på køl i mindst tre timer.
Guldtuiles
  1. Tænd ovnen på 150 almindelig varme.
  2. Smør glukosesirup ud på en silikonemåtte. Dette er vigtigt. Du kan ikke bruge bagepapir. Smør siruppen godt ud og drys så med spiseligt guldglimmer.
  3. Bag dine tuiles i en time. Åben ikke ovnen imens, for så risikerer du at boblerne bliver ødelagt.
Nytårsdesserten
  1. Lige når desserten skal serveres, tager du glassene ud af køleskabet. Pynter med tuiles, glimmer og andet nytårspynt. Her har jeg brugt knuste pebermyntestokke, som giver et godt modspil til moussen. Server og ønsk hinanden godt nytår.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcalKulhydrater: 39gProtein: 3gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 103mgNatrium: 55mgKalium: 62mgKostfibre: 0.02gSukker: 31gVitamin A: 395IUVitamin C: 2mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan lave en frugtgele og komme i bunden af glassene, lade geleen køle af og derpå fylde op med champagnemousse.

Eller du kan skære frisk frugt i meget små tern og fylde i bunden af glassene, det ser også fint ud til en nytårsdessert.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Danielle Buchreitz

    december 30, 2024 at 12:41 pm

    Jeg serverer moussen med stjerneformede tuilles, en quenelle god jorbæris, et smalt stk toscatærte og som topping friske jordbær halverede og vendt I portvinskaramel.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required