• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nakkekoteletter i flødesovs

Nakkekoteletter i flødesovs

nakkekoteletter i flødesovs
Nakkekoteletter i flødesovs er en nem og velsmagende ret, der kan serveres med eks. kartofler og dampet broccoli. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  6. november 2023

Del gerne:
346
SHARES
FacebookMessenger346PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.
  2. Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs
  3. Nakkekoteletter i flødesovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.

Nakkekoteletter i flødesovs er en nem og hurtig ret til aftensmad, men den smager faktisk så godt, at den sagtens også kan gå som en velsmagende gæstemad.

Find nogle gode og lækre nakkekoteletter hos din slagter eller i dit supermarked, og her har jeg anvendt krogmodnede koteletter fra Bornholm.

Kødet steges stort set færdigt inden du kaster dig ud i den skønne flødsovs, hvorefter koteletterne kommes tilbage i sovsen til sidst, og lige varmes med.

Længere nede er der forslag til tilbehør. Velbekomme.

Vild med koteletter? Så prøv også disse:

Gammeldags koteletter i fad med flødesovs

Nemme koteletter i fad med grøntsager

Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs

nakkekoteletter i flødesovs

Nakkekoteletter i flødesovs

Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.
Bedømmelse
4.9 fra 23 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Nakkekoteletter

  • 4 nakkekoteletter
  • smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Flødesovs med champignon

  • 250 g champignon - i mindre stykker
  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 3 spsk rosmarin - grofthakket
  • 1,5 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne høns eller okse
  • 3 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Gør alle råvarerne til nakkekoteletter i flødesovs klar som beskrevet, og varm en pande op ved en god varme.
  • Kom et par spiseskefulde smør på panden, og lad det bruse af. Læg derefter dine nakkekoteletter på panden, og tryk dem let ned.
  • Lad dem brune godt, hvor de ligger et minuts tid uden at du rører dem. Vendes derefter og brunes på den anden side. Steges i alt ca. 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke de er. Er de meget tynde, skal de blot have have 2-3 minutter på hver side. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  • Stil panden tilbage på kogepladen og kom champignon på. Lad dem sautere grundigt, så de får god smag. Tilsæt løg og rosmarin og sauter et minut mere.
  • Derefter tilsættes vand og en bouillonterning. Du kan også bruge en spiseskefuld flydende og koncentreret fond i stedet for bouillonterning. Lad det koge en smule ind, og hæld så fløden ved sammen med engelsk sauce.
  • Lad flødesovsen reducere lidt, så den bliver lidt tykkere i konsistensen, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  • Læg de stegte nakkekoteletter i flødesovsen, og lad dem varme med.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
539
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
182
mg
61
%
Natrium
 
1558
mg
68
%
Kalium
 
945
mg
27
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
1256
IU
25
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
107
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Nakkekoteletter i flødesovs serveres straks, og der kan eventuelt drysses med lidt mere rosmarin.

Tilbehør kan være kartoffelbåde og dampet broccoli, men både ris og pasta kan også serveres til retten.

Dampede ærter er også gode som tilbehør, og det er en grøn salat selvfølgelig også. Så mulighederne er mange.

Mangler du inspiration til aftensmad? Så gå på jagt her i vores store arkiv med retter til aftensmad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alexandra

    marts 08, 2022 at 7:53 pm

    Lavet etter opskrift synes dog det smager for meget af rosemarin

    Svar
    • Jolanda

      oktober 16, 2023 at 9:54 am

      Det synes jeg også. Næste gang bruger jeg i hvert fald noget mindre.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required