Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chili

Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chili

Muslinger i tomatsovs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chilifrugter er en genial forret serveret med et flutes. Her er opskriften på et velsmagende måltid.

Muslinger i tomatsovs er en skøn klassiker fra det italienske køkken. I de fleste måneder herhjemme kan man få fat i friskfangede blåmuslinger, så det er bare om at udnytte havets frugter.

Denne sovs er baseret på hvidvin, hvidløg og chili, som tilsammen giver en dejlig smag til muslingerne.

Server med et hjemmebagt ciabattabrød, så har du en delikat forret eller en god frokost.

Spiser I muslingerne som et aftensmåltid, kan du eventuelt koge pastapenne til retten.

Se andre opskrifter her:

  • Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe
  • Dampede blåmuslinger med videoguide
  • Hjemmelavet tomatsovs med frisk basilikum

Opskrift på muslinger i tomatsovs

Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chili

Maria Ullergaard
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chilifrugter er en genial forret serveret med et flutes. Her er opskriften på et velsmagende måltid.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Forret
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 kg blåmuslinger
  • 2 skalotteløg (finthakket)
  • 6 fed hvidløg (finthakket)
  • 4-6 Pipi syltede chili (fjern kernerne, finthakket)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl hvidvin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 flute

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom alle muslingerne ned i vasken. Tjek, om de alle er lukkede. Dem der er lidt åbne, bankes med siden forsigtigt ind mod vasken, så man kan tjekke om de lukker i. Hvis den lukker er den god nok, ellers skal den smides ud.
  2. Skrub alle muslingerne med en neglebørste.
  3. Tag en tilpas gryde, kom olivenolie i og svits løg og hvidløg, til de er blanke, tilføj de finthakkede, syltede chili og svits dem hurtigt.
  4. Hæld hvidvinen i og kog hurtigt op, mens du rører rundt.
  5. Tilsæt de hakkede tomater og kog op igen. Når det koger, puttes muslingerne ned i sovsen. Læg låg på, så skal de hele simre i syv minutter - eller til alle muslingerne er åbne, Dem, der ikke åbner, skal ikke spises.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Blåmuslinger er i sæson, når vejret og ikke mindst havet er koldt. En huskeregel er at spise danske blåmuslinger i måneder, der indeholder et r.

Det vil sige fra september til og med april. Om sommeren er der risiko for, at muslingerne indeholder alger, der gør dig syg.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required