Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Mozartkugler

Mozartkugler

Hjemmelavede Mozartkugler
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Mozartkugler med hjemmelavet nougat og pistaciemarcipan er den lækreste konfekt, der passer til alle anledninger. Og de smager som originalen.

Mozartkugler har i lang tid været min yndlingskonfekt, men jeg havde aldrig overvejet, at man kan lave dem selv, indtil jeg prøvede det for nylig og, wow, jeg tror, det er sidste gang, jeg køber dem.

For de købte kan ikke måle sig med den hjemmelavet udgave. Jeg valgte at lave både marcipanen og nougat fra bunden, da jeg synes, at det smager meget bedre og gør kvaliteten helt i top.

Jeg vil anbefale at lave en stor portion, nu hvor du er i gang. De forsvinder nemlig overraskende hurtigt.

Opskrift på hjemmelavede Mozartkugler

Mozartkugler

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Mozartkugler med hjemmelavet nougat og pistaciemarcipan er den lækreste konfekt, der passer til alle anledninger. Og de smager som originalen.
Antal: 20 kugler
Ret: Søde sager
Køkken: Østrig
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mandler smuttede, uden skind
  • 20 g pistacienødder uden skal
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 25 g hasselnødder uden skind
  • 40 g mælkechokolade
  • 1 spsk flormelis
  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en lille gryde og hæld vand og sukker i. Smelt det nu sammen i cirka fem minutter, indtil det bliver til en sirup. Tag derefter gryden væk fra varmen.
  2. Kog mandlerne et par minutter, så du kan smutte dem, så skindet ryger af.
  3. Kom mandler og pistacienødder i en foodprocessor og blend dem sammen, så det næsten ligner en form for groft mel. Tilføj nu en spiseske af sukkersiruppen og blend igen. Forsæt med at tilføje sirup og blende massen sammen, indtil den har en helt fast marcipan-konsistens.
  4. Pak marcipanen ind i plast og stil den på køl, i mens vi laver nougat: Kom hasselnødderne i foodprocessoren og blend dem til godt mel.
  5. Smelt nu mælkechokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
  6. Tilføj den smeltede chokolade og flormelis til hasselnødderne. Blend det nu godt sammen. Stil det på køl i fem til ti minutter for at blive en smule mere fast. Men pas på: Hvis massen er på køl for længe, bliver den svær at arbejde med.
  7. Tag nu marcipanen og nougaten. Fordel marcipanen i cirka 20 dele. Tag et marcipanstykke og flad den ud, tilføj en smule nougat og fold marcipanen rundt om nougaten, rul den derefter til en kugle. Forsæt til det hele er brugt. Hvis de er meget klistrede, kan du putte en smule flormelis på dine hænder.
  8. Stil kuglerne på køl i fem minutter, før du overtrækker dem med tempereret chokolade.
  9. Dyp nu en mozartkugle i chokoladen ad gangen og pynt eventuelt med lidt hakkede pistacienødder. Forsæt, til alle kugler er blevet lavet.
  10. Lad chokoladen størkne, og så er dine Mozartkugler klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge købemarcipan og nougat, men her skal du bare være opmærksom på, at du kommer til at mangle pistaciesmagen.

Hvis du bruger købt marcipan, kan du blende pistacienødder og ælte ind i marcipanen sammen med lidt flormelis.

Se flere konfektopskrifter her:

  • 10 opskrifter på julekonfekt
  • Havregrynskugler
  • Hjemmelavede flødekarameller
  • Daddelkonfekt med marcipan og chokolade
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required