• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Snacks og søde sager › Mozartkugler

Mozartkugler

Hjemmelavede Mozartkugler
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. november 2022 - Udgivet: 8. november 2021

Mozartkugler med hjemmelavet nougat og pistaciemarcipan er den lækreste konfekt, der passer til alle anledninger. Og de smager som originalen.

Mozartkugler har i lang tid været min yndlingskonfekt, men jeg havde aldrig overvejet, at man kan lave dem selv, indtil jeg prøvede det for nylig og, wow, jeg tror, det er sidste gang, jeg køber dem.

For de købte kan ikke måle sig med den hjemmelavet udgave. Jeg valgte at lave både marcipanen og nougat fra bunden, da jeg synes, at det smager meget bedre og gør kvaliteten helt i top.

Jeg vil anbefale at lave en stor portion, nu hvor du er i gang. De forsvinder nemlig overraskende hurtigt.

Opskrift på hjemmelavede Mozartkugler

Hjemmelavede Mozartkugler
Rakel Seneca

Mozartkugler

5 fra 2 stemmer
Mozartkugler med hjemmelavet nougat og pistaciemarcipan er den lækreste konfekt, der passer til alle anledninger. Og de smager som originalen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 20 kugler
Ret: Søde sager
Køkken: Østrig
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g mandler - smuttede, uden skind
  • 20 g pistacienødder - uden skal
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 25 g hasselnødder - uden skind
  • 40 g mælkechokolade
  • 1 spsk flormelis
  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en lille gryde og hæld vand og sukker i. Smelt det nu sammen i cirka fem minutter, indtil det bliver til en sirup. Tag derefter gryden væk fra varmen.
  2. Kog mandlerne et par minutter, så du kan smutte dem, så skindet ryger af.
  3. Kom mandler og pistacienødder i en foodprocessor og blend dem sammen, så det næsten ligner en form for groft mel. Tilføj nu en spiseske af sukkersiruppen og blend igen. Forsæt med at tilføje sirup og blende massen sammen, indtil den har en helt fast marcipan-konsistens.
  4. Pak marcipanen ind i plast og stil den på køl, i mens vi laver nougat: Kom hasselnødderne i foodprocessoren og blend dem til godt mel.
  5. Smelt nu mælkechokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
  6. Tilføj den smeltede chokolade og flormelis til hasselnødderne. Blend det nu godt sammen. Stil det på køl i fem til ti minutter for at blive en smule mere fast. Men pas på: Hvis massen er på køl for længe, bliver den svær at arbejde med.
  7. Tag nu marcipanen og nougaten. Fordel marcipanen i cirka 20 dele. Tag et marcipanstykke og flad den ud, tilføj en smule nougat og fold marcipanen rundt om nougaten, rul den derefter til en kugle. Forsæt til det hele er brugt. Hvis de er meget klistrede, kan du putte en smule flormelis på dine hænder.
  8. Stil kuglerne på køl i fem minutter, før du overtrækker dem med tempereret chokolade.
  9. Dyp nu en mozartkugle i chokoladen ad gangen og pynt eventuelt med lidt hakkede pistacienødder. Forsæt, til alle kugler er blevet lavet.
  10. Lad chokoladen størkne, og så er dine Mozartkugler klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge købemarcipan og nougat, men her skal du bare være opmærksom på, at du kommer til at mangle pistaciesmagen.

Hvis du bruger købt marcipan, kan du blende pistacienødder og ælte ind i marcipanen sammen med lidt flormelis.

Se flere konfektopskrifter her:

  • 10 opskrifter på julekonfekt
  • Havregrynskugler
  • Hjemmelavede flødekarameller
  • Daddelkonfekt med marcipan og chokolade
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required