Mozartkugler med hjemmelavet nougat og pistaciemarcipan er den lækreste konfekt, der passer til alle anledninger. Og de smager som originalen.
Mozartkugler har i lang tid været min yndlingskonfekt, men jeg havde aldrig overvejet, at man kan lave dem selv, indtil jeg prøvede det for nylig og, wow, jeg tror, det er sidste gang, jeg køber dem.
For de købte kan ikke måle sig med den hjemmelavet udgave. Jeg valgte at lave både marcipanen og nougat fra bunden, da jeg synes, at det smager meget bedre og gør kvaliteten helt i top.
Jeg vil anbefale at lave en stor portion, nu hvor du er i gang. De forsvinder nemlig overraskende hurtigt.
Opskrift på hjemmelavede Mozartkugler
Mozartkugler
Ingredienser
- 100 g mandler - smuttede, uden skind
- 20 g pistacienødder - uden skal
- 0,5 dl sukker
- 0,5 dl vand
- 25 g hasselnødder - uden skind
- 40 g mælkechokolade
- 1 spsk flormelis
- 150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Start med at tage en lille gryde og hæld vand og sukker i. Smelt det nu sammen i cirka fem minutter, indtil det bliver til en sirup. Tag derefter gryden væk fra varmen.
- Kog mandlerne et par minutter, så du kan smutte dem, så skindet ryger af.
- Kom mandler og pistacienødder i en foodprocessor og blend dem sammen, så det næsten ligner en form for groft mel. Tilføj nu en spiseske af sukkersiruppen og blend igen. Forsæt med at tilføje sirup og blende massen sammen, indtil den har en helt fast marcipan-konsistens.
- Pak marcipanen ind i plast og stil den på køl, i mens vi laver nougat: Kom hasselnødderne i foodprocessoren og blend dem til godt mel.
- Smelt nu mælkechokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
- Tilføj den smeltede chokolade og flormelis til hasselnødderne. Blend det nu godt sammen. Stil det på køl i fem til ti minutter for at blive en smule mere fast. Men pas på: Hvis massen er på køl for længe, bliver den svær at arbejde med.
- Tag nu marcipanen og nougaten. Fordel marcipanen i cirka 20 dele. Tag et marcipanstykke og flad den ud, tilføj en smule nougat og fold marcipanen rundt om nougaten, rul den derefter til en kugle. Forsæt til det hele er brugt. Hvis de er meget klistrede, kan du putte en smule flormelis på dine hænder.
- Stil kuglerne på køl i fem minutter, før du overtrækker dem med tempereret chokolade.
- Dyp nu en mozartkugle i chokoladen ad gangen og pynt eventuelt med lidt hakkede pistacienødder. Forsæt, til alle kugler er blevet lavet.
- Lad chokoladen størkne, og så er dine Mozartkugler klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan bruge købemarcipan og nougat, men her skal du bare være opmærksom på, at du kommer til at mangle pistaciesmagen.
Hvis du bruger købt marcipan, kan du blende pistacienødder og ælte ind i marcipanen sammen med lidt flormelis.
Se flere konfektopskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: