Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

mongolian beef med ris
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMS

Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.

Indhold
  • Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.
  • Opskrift på Mongolian beef
  • Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Kommentarer

Mongolian beef med grøntsager og ris er en meget hurtig og lækker opskrift til aftensmad.

Her vendes små stykker oksekød i hvedemel, og steges lynhurtigt på en varm pande. Du kan selvfølgelig anvende en wok, hvis du hellere vil det.

Kødet vendes med en lækker sojasauce og friske grøntsager, der blot lige skal have et minuts tid på panden, så de bevarer en masse friskhed i smag og konsistens.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan sagtens tilberede flere ris eller komme flere grøntsager i retten.

Se flere opskrifter:

  • Pad krapow - nem opskrift på thailandsk streetfood
  • Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt
  • Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce

Opskrift på Mongolian beef

Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Oksekød til Mongolian beef
  • 400 g oksekød (gerne tykstegsbøffer)
  • hvedemel
  • olie (til stegning)
Grøntsager
  • 1 bundt forårsløg (snittet i tynde skiver)
  • 3 fed hvidløg (snittet fint)
  • 2 røde peberfrugter (i små tern)
  • 1 spsk ingefær (fintsnittet)
Sojasauce
  • 100 g soja
  • 25 g hoisin sauce
  • 75 g brun farin
  • 200 g vand
  • 1 lime (lidt limesaft)
Ris
  • 250 g ris (evt. i kogepose)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære oksekød i mindre strimler eller tern. Jeg plejer at bruge tykstegsbøffer, hvor jeg skærer bøfferne i tre stykker på langs, og derefter i tynde skiver. Vend kødet i hvedemel på en tallerken.
  2. Kog ris som anvist på pakken, og ris i kogeposer skal typisk koges ca. 10 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra.
  3. Mens risene koger gør du grøntsagerne klar, og kommer dem i en skål. Gem dog et af forårsløgene, som du snitter i meget tynde og skrå skiver til pynt.
  4. Alle ingredienserne til sojasauce røres sammen i en anden skål. Det er nemt, hvor du blot vejer alle ingredienserne af i skålen, og derefter rører det godt sammen.
  5. Varm en stor pande op ved høj var varme, og kom en god sjat olie på. Steg så oksekødet i ca. to minutter, hvor det vendes undervejs. Lad dog lige kødet ligge i 15-20 sekunder når det er kommet på panden, da kødet ellers risikerer at koge mere end stege. Du skal ikke banke for meget mel af kødet, da det er med til at jævne saucen!
  6. Tilsæt så sojasauce, og lad det koge et minuts tid, så sovsen koges lidt ind.
  7. Vend grøntsagerne i og vend din Mongolian beef sammen. Smag til med lidt friskpresset limesaft. Grøntsagerne skal blot have kort tid i retten, så de bevarer både friskhed og smag.

Næringsindhold

Kalorier500kcalKulhydrater81gProtein31gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol62mgNatrium1566mgKalium682mgKostfibre3gSukker24gVitamin A2051IUVitamin C85mgCalcium72mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Mongolian beef serveres straks sammen med de kogte ris. Drys retten med forårsløg i tynde skiver. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required