Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mongolian beef

Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

mongolian beef med ris
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook63PinterestSMSEmailMessenger
63
DELINGER
Indhold
  • Mongolian beef
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på Mongolian beef
  • Tips
  • Kommentarer

Mongolian beef

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Oksekød til Mongolian beef
  • 400 g oksekød (gerne tykstegsbøffer)
  • hvedemel
  • olie (til stegning)
Grøntsager
  • 1 bundt forårsløg (snittet i tynde skiver)
  • 3 fed hvidløg (snittet fint)
  • 2 røde peberfrugter (i små tern)
  • 1 spsk ingefær (fintsnittet)
Sojasauce
  • 100 g soja
  • 25 g hoisin sauce
  • 75 g brun farin
  • 200 g vand
  • 1 lime (lidt limesaft)
Ris
  • 250 g ris (evt. i kogepose)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære oksekød i mindre strimler eller tern. Jeg plejer at bruge tykstegsbøffer, hvor jeg skærer bøfferne i tre stykker på langs, og derefter i tynde skiver. Vend kødet i hvedemel på en tallerken.
  2. Kog ris som anvist på pakken, og ris i kogeposer skal typisk koges ca. 10 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra.
  3. Mens risene koger gør du grøntsagerne klar, og kommer dem i en skål. Gem dog et af forårsløgene, som du snitter i meget tynde og skrå skiver til pynt.
  4. Alle ingredienserne til sojasauce røres sammen i en anden skål. Det er nemt, hvor du blot vejer alle ingredienserne af i skålen, og derefter rører det godt sammen.
  5. Varm en stor pande op ved høj var varme, og kom en god sjat olie på. Steg så oksekødet i ca. to minutter, hvor det vendes undervejs. Lad dog lige kødet ligge i 15-20 sekunder når det er kommet på panden, da kødet ellers risikerer at koge mere end stege. Du skal ikke banke for meget mel af kødet, da det er med til at jævne saucen!
  6. Tilsæt så sojasauce, og lad det koge et minuts tid, så sovsen koges lidt ind.
  7. Vend grøntsagerne i og vend din Mongolian beef sammen. Smag til med lidt friskpresset limesaft. Grøntsagerne skal blot have kort tid i retten, så de bevarer både friskhed og smag.

Næringsindhold

Kalorier500kcalKulhydrater81gProtein31gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol62mgNatrium1566mgKalium682mgKostfibre3gSukker24gVitamin A2051IUVitamin C85mgCalcium72mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på Mongolian beef

Mongolian beef med grøntsager og ris er en meget hurtig og lækker opskrift til aftensmad.

Her vendes små stykker oksekød i hvedemel, og steges lynhurtigt på en varm pande. Du kan selvfølgelig anvende en wok, hvis du hellere vil det.

Kødet vendes med en lækker sojasauce og friske grøntsager, der blot lige skal have et minuts tid på panden, så de bevarer en masse friskhed i smag og konsistens.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan sagtens tilberede flere ris eller komme flere grøntsager i retten.

Se flere opskrifter:

  • Pad krapow
  • Thai beef salad
  • Ribeye med pasta
  • General Tso's kylling

    Tips

    Mongolian beef serveres straks sammen med de kogte ris. Drys retten med forårsløg i tynde skiver. Velbekomme.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Comments

    No Comments

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    Mere inspiration

    • Billede af braiseret nakkefilet.
      Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
    • Billede af bondegryde.
      Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
    • Billede af rugmelstærte med kål.
      Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
    • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
      Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Vil du have de bedste opskrifter på mail?

    Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Glædelig jul - giv dig selv en gave

    madens verden logo opskrifter på god mad

    Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

    Bliv medlem her

    Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Har du også en kommentar?

    A rating is required
    A name is required
    An email is required