Lav et dejligt fad med mørbradbøffer i ovn, der tilberedes sammen med paprika, grønsager og en vidunderlig flødesovs. Altsammen i et fad.
Mørbradbøffer i ovn er en af mine favoritter, og her er en dejlig variant med blandt andet jordskokker.
Retten giver i øvrigt også en dejlig sovs.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser
1 svinemørbrad
3-4 jordskokker
3-4 kartofler
1 bundt forårsløg
1 bundt persille
1,5 deciliter hønsefond
1,5 deciliter fløde
2 spiseskefulde gastrik
Salt og friskkværnet peber
1 broccoli og flutes
Fremgangsmåde
- Afpuds svinemørbraden for sølvsene og fedt, og del den i cirka 8 gode mørbradbøffer.
- Kom en spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend nu mørbradbøfferne godt rundt i paprikaen.
- Skær kartoflerne i små tern, og svits dem i lidt olie og smør på en varm pande. Svits 4-5 minutter.
- Skær jordskokker og forårsløg i grove stykker, og lad dem svitse med et par minutter.
- Vend et bundt grofthakket persille i, og hæld derefter indholdet på panden over i et ildfast fad.
- Kog panden af med hønsefond, fløde og lidt gastrik. Smag til med salt og peber, og kom også det over i fadet.
- Kom lidt mere smør og olie på panden, og brun hurtigt mørbradbøfferne på alle sider. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg dem oven på grønsagerne i fadet.
- Stil fadet med mørbradbøfferne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader, og lad det få 15 minutter.
Servering
Tag fadet ud, og servér straks med dampet broccoli og et stykke ciabattabrød.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Mørbradbøffer i ovn