Lav et dejligt fad med mørbradbøffer i ovn, der tilberedes sammen med paprika, grønsager og en vidunderlig flødesovs. Altsammen i et fad.
Mørbradbøffer i ovn er en af mine favoritter, og her er en dejlig variant med blandt andet jordskokker.
Retten giver i øvrigt også en dejlig sovs.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser
1 svinemørbrad
3-4 jordskokker
3-4 kartofler
1 bundt forårsløg
1 bundt persille
1,5 deciliter hønsefond
1,5 deciliter fløde
2 spiseskefulde gastrik
Salt og friskkværnet peber
1 broccoli og flutes
Fremgangsmåde
- Afpuds svinemørbraden for sølvsene og fedt, og del den i cirka 8 gode mørbradbøffer.
- Kom en spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend nu mørbradbøfferne godt rundt i paprikaen.
- Skær kartoflerne i små tern, og svits dem i lidt olie og smør på en varm pande. Svits 4-5 minutter.
- Skær jordskokker og forårsløg i grove stykker, og lad dem svitse med et par minutter.
- Vend et bundt grofthakket persille i, og hæld derefter indholdet på panden over i et ildfast fad.
- Kog panden af med hønsefond, fløde og lidt gastrik. Smag til med salt og peber, og kom også det over i fadet.
- Kom lidt mere smør og olie på panden, og brun hurtigt mørbradbøfferne på alle sider. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg dem oven på grønsagerne i fadet.
- Stil fadet med mørbradbøfferne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader, og lad det få 15 minutter.
Servering
Tag fadet ud, og servér straks med dampet broccoli og et stykke ciabattabrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden