• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbrad med kartoffelmos

Mørbrad med kartoffelmos

billederesultat for mørbrad med kartoffelmos
Mørbrad med kartoffelmos er en nem og lækker måde at lave mørbrad i fad på. Ovenpå mørbraden kommes nemlig en luftig kartoffelmos, så hele retten er samlet i fadet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  2. november 2020

Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mørbrad med kartoffelmos er den bedste opskrift på mørbrad i fad. Laves med svinemørbrad, løg og bacon, og med en rand af luftig kartoffelmos.
  2. Opskrift på mørbrad med kartoffelmos
  3. Mørbrad med kartoffelmos
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Mørbrad i fad
  9. Den sorte gryde - opskrift på gryderet med få ingredienser
Gå til opskrift

Mørbrad med kartoffelmos er den bedste opskrift på mørbrad i fad. Laves med svinemørbrad, løg og bacon, og med en rand af luftig kartoffelmos.

Her er min opskrift på mørbrad med kartoffelmos, og det er en af disse alt-i-et fad opskrifter, som jeg holder meget af.

Her lavet med en bund af mørbrad i flødesovs med forskellige grøntsager og bacon, og rundt langs kanten er der en lækker og luftig kartoffelmos.

Det betyder, at du kan klare oprydning og opvask mens fadet får de 20 minutter i ovnen, hvorefter du sætter dig til bords.

Se også: Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Server retten som den er - eller nyd den med en grøn salat til.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Rester stilles hurtigt på køl og smager endnu bedre dagen efter.

Opskrift på mørbrad med kartoffelmos

billederesultat for mørbrad med kartoffelmos

Mørbrad med kartoffelmos

Mørbrad med kartoffelmos er den bedste opskrift på mørbrad i fad. Laves med svinemørbrad, løg og bacon, og med en rand af luftig kartoffelmos.
Bedømmelse
4.7 fra 48 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg kartofler - til mos
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 svinemørbrad
  • 200 g champignon
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpasta
  • 3 tsk paprika
  • 1 potte rosmarin
  • 4 dl madlavningsfløde

Fremgangsmåde

  • Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde, hvorefter du hælder vand ved så kartoflerne netop er dækket med vand. Koges uden salt til de er møre - det tager cirka 15 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Ingen mørbrad med kartoffelmos uden svinemørbrad, og den gør du klar mens kartoflerne koges. Skær sølvsene og fedt fra mørbraden og del den i mindre bøffer, som du banker let flade.
  • Kødet brunes på begge sider i lidt olie og smør, hvorefter de krydres med salt og peber og kommes i et ildfast fad.
  • Champignon deles i kvarte og steges på den varme pande, hvorefter de kommes ned til kødet.
  • Bacontern steges sprøde på panden, hvorefter du tilsætter peberfrugt i tynde strimler sammen med et finthakket løg. Lad det svitse et par minutter.
  • Kom så de hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, paprika og finthakket rosmarin.
  • Til sidst tilsættes madlavningsfløde og det hele koges op. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
  • Hæld det i fadet til kød og champignon.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos derefter kartoflerne med smør i tern og æg.
  • Fordel mosen i en rand rundt langs kanten på fadet. Læg kartoffelmosen på med en ske - eller kom mosen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den ud rundt langs kanten.
  • Fadet med mørbrad med kartoffelmos stilles i ovnen, hvor det skal have cirka 20 minutter så kartoffelmosen får farve og kødet er stegt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
400
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdige fad med mørbrad med kartoffelmos er rygende varmt, så lad det gerne stå og trække ti minutter inden det serveres.

I midten af fadet kan du pynte med nogle tomatbåde og hakket persille. Som du kan se på billedet.

Se også mine opskrifter på:

Mørbrad i fad

4.8 fra 108 stemmer
Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Gå til opskrift
billede med mørbrad i fad

Den sorte gryde - opskrift på gryderet med få ingredienser

4.7 fra 99 stemmer
Den sorte gryde er en populær gryderet, der laves med svinemørbrad. Indholdet kan varieres, men gryderetten skal være med fløde og krydderier.
Gå til opskrift
billederesultat for den sorte gryde opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil Kiib

    marts 19, 2025 at 12:05 pm

    En skøn ret 👍

    Svar
  2. Lise

    september 27, 2024 at 1:55 pm

    En
    Lækker ret

    Svar
  3. Lars Iversen, c/o Mie Teglgaard Husted Iversen

    september 15, 2024 at 11:03 am

    Udmærket dejlig ret !

    Svar
  4. Jonna friis

    oktober 24, 2023 at 8:54 am

    Kan man lave kartoffelmosen k girvejen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2023 at 8:59 am

      Hej Jonna
      Ja, du kan sagtens lave en kartoffelmos i forvejen, og så blot lige lune den ved servering.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Rasmus

    marts 17, 2022 at 8:22 pm

    Forberedelse tog 20 minutter ekstra.
    Dobbelt op på bacon og en halvering af rosmarin.
    Kartoffelmosen var til den kedelige side, og den bliver noget mere lækker med mælk.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required