• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs

Mexicanske kødboller
Mexicanske kødboller laves af hakket oksekød, som er rørt med blandt andet hvidløg og krydderier. En dejlig efterårsret med masser af smag. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. september 2022 - Udgivet:  7. september 2022

Del gerne:
93
SHARES
FacebookMessenger93PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Mexicanske kødboller laves af oksefars, som blandes med lækre krydderier. Ovnsteges sammen med en krydret sovs og serveres med kogte ris.
  2. Opskrift på mexicanske kødboller
  3. Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Mexicanske kødboller laves af oksefars, som blandes med lækre krydderier. Ovnsteges sammen med en krydret sovs og serveres med kogte ris.

Mexicanske kødboller i en krydret tomatsovs er en rigtig hyggeret. Her er smæk på smagen, men du kan selvfølgelig dosere mængden af krydderier, som du vil.

Kødbollerne røres og formes, hvorefter de bager ti minutter i ovnen, før de lægges i et fad med sovsen.

20 minutter senere kan du servere den herligste comfort food. Drys med friske korianderblade og spis retten med kogte ris samt en god salsa.

Opskrift på mexicanske kødboller

Mexicanske kødboller

Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs

Bedømmelse
4.7 fra 6 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stk æg
  • 0,5 dl rasp
  • 0,5 dl mælk
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 lille løg - revet
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver - el. chiliflager
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 tsk salt
  • friskkværnet peber

Tomatsauce

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 125 g tacosauce - et halvt glas
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk jalapeños - syltede og hakkede
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 håndfuld korianderblade
  • 3 dl ris

Fremgangsmåde

Tomatsovs

  • Skær løg i små tern, pres hvidløget og sauter i fem minutter. Tilsæt røget paprika, sauter et minuts tid.
  • Hæld en dåse hakkede tomater i gryden samt et halvt glas tacosauce. Rør rundt og tilsæt nu en teskefuld brun farin.
  • Lad tomatsovsen simre ved lav varme, indtil du er færdig med kødbollerne. Kom de hakkede jalapeños i sovsen de sidste par minutter.

Mexicanske kødboller

  • Riv løg og hvidløg i en skål, tilføj det hakkede oksekød og krydderierne. Rør rundt.
  • Tilføj æg, rasp og halvdelen af mælken, rør rundt. Hvis du synes, at farsen virker for tør, kommer du resten af mælken i. Krydr med salt og peber.
  • Form kødbollerne og læg dem på en bageplade. Bag dem i ti minutter ved 180 grader almindelig ovnvarme.
  • Hæld lidt af tomatsovsen i et ovnfast fad. Placer de halvbagte kødboller på sovsen og hæld resten af sovsen henover kødbollerne.
  • Bag det hele i ovnen i 20 minutter. I mens kan du koge ris. Server med friske korianderblade drysset henover retten. Spis sammen med kogte ris og en mexicansk salsa.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
692
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
131
mg
44
%
Natrium
 
1808
mg
79
%
Kalium
 
726
mg
21
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
718
IU
14
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du holder af bønner, kan du blande sorte bønner i tomatsovsen lige før, du hælder sovsen over de mexicanske kødboller.

Du kan også tilsætte diverse grøntsager til sovsen, for eksempel revet gulerod.

Se andre opskrifter inspireret af Mexicos køkken:

Klassisk chili con carne

Vegetariske enchiladas

Tacos med ananas-salsa, chilimayo og svinekød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required