• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Medaljer - opskrift på gammeldags flødekager

Medaljer - opskrift på gammeldags flødekager

billederesultat for medaljer
4.9 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
658
SHARES
FacebookMessenger658PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 7. august 2021

Gammeldags medaljer laves med sprøde mørdejskager. De populære kager fyldes med creme og flødeskum og toppes med en chokoladeglasur.

Medaljer er en af mine favoritter, når vi taler kager. Det er klassiske flødeskumskager, og de er faktisk både hurtige og nemme at lave selv.

Her er opskriften, hvor du enten kan bruge creme eller en lækker æblekompot.

Opskriften giver 10-12 gammeldags flødekager alt efter, hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

  • Nougat medaljoner
  • Cremelinser
  • Hindbærsnitter
  • Cremestang
Oversigt over indhold
  • Gammeldags medaljer laves med sprøde mørdejskager. De populære kager fyldes med creme og flødeskum og toppes med en chokoladeglasur.
  • Medaljer med flødecreme - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Kommentarer
billederesultat for medaljer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Medaljer med flødecreme - nem opskrift

4.85 fra 33 stemmer
Min opskrift på gammeldags medaljer, der laves med sprøde mørdejskager. De populære kager fyldes med creme og flødeskum og toppes med en chokoladeglasur.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
På køl 20 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 320
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 40 g flormelis
  • 10 g vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 1 portion kagecreme - se opskriften i linket eller i videoen
  • 200 g piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 30 g smør

Fremgangsmåde
 

  1. Bland flormelis med vaniljesukker og hvedemel. Skær det kolde smør i mindre tern, og smuldr smørret ud i melblandingen.
  2. Pisk ægget sammen og vend det i mørdejen.Saml dejen og stil på køl i 20 minutter.
  3. Lav en portion kagecreme og lad den køle af. Du skal ikke bruge hele portionen, så gem resten af cremen og anvend til andre kager.
  4. Tag mørdejen ud af køleskabet og rul ud til cirka tre millimeters tykkelse. Ikke tykkere, da dine medaljer så bliver sværere at spise. Husk rigeligt med mel på bordet ved udrulning.
  5. Udstik runde stykker mørdej med en diameter på syv centimeter. Anvend eventuelt et glas. Lægges på bageplade med bagepapir.
  6. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka syv minutter. Kagerne skal blot være gyldne. Tages ud og køles lidt af.
  7. Hak chokoladen groft og smelt den i en gryde sammen med smør.
  8. Læg en klat chokoladeglasur på halvdelen af kagerne, da disse fungerer som toppe til medaljerne. Hold lige en centimeters afstand til kanten på kagerne.
  9. På den anden halvdel af bunden lægges en lille teskefuld kagecreme på midten. Pisk fløden stiv og sprøjt en rand af flødeskum rundt om cremen. Brug en stjernetyl.
  10. Læg nu forsigtigt låg på og så er dine medaljer klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 320kcalKulhydrater: 25gProtein: 4gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.4gKolesterol: 67mgNatrium: 98mgKalium: 121mgKostfibre: 2gSukker: 8gVitamin A: 647IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 29mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Her har jeg lavet medaljer med creme i midten, men du kan også lave dem med en nem æblekompot.

Et par æbler skæres i små tern og koges møre i cirka 15 minutter sammen med en teskefuld vaniljesukker og 75 gram sukker. Køles af.

Hindbærmarmelade er også en klassisk variant.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ANN-MARI

    november 09, 2024 at 11:17 am

    Fantastisk opskrift

    Svar
  2. Jolanda

    september 03, 2022 at 3:52 pm

    Der mangler lidt syre, så jeg plejer at komme ca. en halv spskf. hindbærmarmelade i. Det smager bare godt.
    Jolanda

    Svar
  3. Marlene Grønbo

    januar 16, 2021 at 4:23 pm

    Hej 🙂
    Jeg tror, der er for lidt sukker i dejen. Medaljebundene har i hvert fald rigtig svært ved at blive brune på den anførte tid.
    Hilsner Marlene

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required