Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Medaljer

Medaljer (klassisk opskrift på gammeldags flødekager)

billederesultat for medaljer
4.9 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
665
SHARES
FacebookMessenger665PinterestEmailSMS
Indhold
  • Medaljer med flødecreme
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på medaljer
  • Tips
  • Kommentarer

Medaljer med flødecreme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
På køl: 20 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Min opskrift på gammeldags medaljer, der laves med sprøde mørdejskager. De populære kager fyldes med creme og flødeskum og toppes med en chokoladeglasur.
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 40 g flormelis
  • 10 g vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 1 portion kagecreme se opskriften i linket eller i videoen
  • 200 g piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 30 g smør

Fremgangsmåde

  1. Bland flormelis med vaniljesukker og hvedemel. Skær det kolde smør i mindre tern, og smuldr smørret ud i melblandingen.
  2. Pisk ægget sammen og vend det i mørdejen.Saml dejen og stil på køl i 20 minutter.
  3. Lav en portion kagecreme og lad den køle af. Du skal ikke bruge hele portionen, så gem resten af cremen og anvend til andre kager.
  4. Tag mørdejen ud af køleskabet og rul ud til cirka tre millimeters tykkelse. Ikke tykkere, da dine medaljer så bliver sværere at spise. Husk rigeligt med mel på bordet ved udrulning.
  5. Udstik runde stykker mørdej med en diameter på syv centimeter. Anvend eventuelt et glas. Lægges på bageplade med bagepapir.
  6. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka syv minutter. Kagerne skal blot være gyldne. Tages ud og køles lidt af.
  7. Hak chokoladen groft og smelt den i en gryde sammen med smør.
  8. Læg en klat chokoladeglasur på halvdelen af kagerne, da disse fungerer som toppe til medaljerne. Hold lige en centimeters afstand til kanten på kagerne.
  9. På den anden halvdel af bunden lægges en lille teskefuld kagecreme på midten. Pisk fløden stiv og sprøjt en rand af flødeskum rundt om cremen. Brug en stjernetyl.
  10. Læg nu forsigtigt låg på og så er dine medaljer klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier320kcalKulhydrater25gProtein4gFedt23gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.4gKolesterol67mgNatrium98mgKalium121mgKostfibre2gSukker8gVitamin A647IUVitamin C0.1mgCalcium29mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på medaljer

Medaljer er en af mine favoritter, når vi taler kager. Det er klassiske flødeskumskager, og de er faktisk både hurtige og nemme at lave selv.

Her er opskriften, hvor du enten kan bruge creme eller en lækker æblekompot.

Opskriften giver 10-12 gammeldags flødekager alt efter, hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

  • Nougat medaljoner
  • Cremelinser
  • Hindbærsnitter
  • Cremestang

Tips

Her har jeg lavet medaljer med creme i midten, men du kan også lave dem med en nem æblekompot.

Et par æbler skæres i små tern og koges møre i cirka 15 minutter sammen med en teskefuld vaniljesukker og 75 gram sukker. Køles af.

Hindbærmarmelade er også en klassisk variant.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ANN-MARI skriver

    november 09, 2024 at 11:17 am

    Fantastisk opskrift

    Svar
  2. Jolanda skriver

    september 03, 2022 at 3:52 pm

    Der mangler lidt syre, så jeg plejer at komme ca. en halv spskf. hindbærmarmelade i. Det smager bare godt.
    Jolanda

    Svar
  3. Marlene Grønbo skriver

    januar 16, 2021 at 4:23 pm

    Hej 🙂
    Jeg tror, der er for lidt sukker i dejen. Medaljebundene har i hvert fald rigtig svært ved at blive brune på den anførte tid.
    Hilsner Marlene

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required