En nem opskrift på marinade til kød og kylling. Den lækre marinade laves blandt andet med HP Sauce, ananas og mørk rom, og det er en allround BBQ-sauce.
Her er den perfekte marinade til dit grillkød eller kylling.
En lækker BBQ-sauce, der blandt andet laves med HP Sauce, ananas og en mørk rom, og den er altså ret nem at lave.
Marinaden er altid god at have ved grillen, og rester opbevares bare på køl til næste gang du skal grille.
Ingredienser
- ¾ dl chili ketchup jeg brugte Heinz
- ¾ dl ketchup
- 1 spiseskefuld ananas i små tern fra dåse sammen med 2 spsk. af saften
- ¼ dl HP Sauce
- ¼ dl brun farin
- ½ tsk. chipotlepulver
- 1 forårsløg kun det grønne, fintsnittet
- 1 lime skallen
- ¼ dl mørk rom
- 2 fed hvidløg presset
- Lidt salt
Sådan gør du
- Kom ananas med saft i en blender eller en minihakker og kør til det er som mos, hæld det i en gryde og tilsæt chiliketchup, ketchup, HP Sauce og brun farin.
- Tænd for varmen, middel varme og bring det i kog.
- Tilsæt chipotlepulver og mørk rom, lad det koge i et par minutter.
- Tag det af varmen og tilsæt forårsløg og limeskal, bland det god sammen. Krydr med lidt salt og lad det køle af.
- Når din marinade er afkølet kan den bruges til at marinere f. eks. kylling i. Eller BBQ-saucen kan bruges til at pensle på spareribs, mens de grilles - eller til større stykker kylling.
Næringsindhold
Den færdige marinade anvendes straks - eller opbevares på køl.
Se også opskriften på grillmesterens BBQ-sauce.