Her får du en virkelig god opskrift på marinade med HP Sauce, og den kan bruges til at marinere alt fra kylling til oksekød og meget andet godt kød.
Marinade med HP Sauce er en nem og hurtig marinade til alle slags kød, herunder også kylling.
Naturligvis perfekt når du griller kød, og rester opbevares på køl, hvor marinaden sagtens kan holde sig op til en uge.
Opskrift på marinade med HP Sauce
Ingredienser
- 1 dl Jack Daniels BBQ sauce eller en anden god BBQ sauce
- 1 spsk. HP Sauce
- ½ tsk. løgpulver
- ½ tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. chipotle i Adobo puré eller lidt chilipulver
Sådan gør du
- Rør det hele godt sammen, så marinaden er jævn.
- Pensl på kødet en halv times tid inden det skal grilles, og mens det alligevel ligger og får stuetemperatur.
- Krydr kødet med salt og friskkværnet peber, mens det grilles. Der kan også pensles med lidt mere marinade under grillning.
Næringsindhold
Fakta om HP Sauce
HP Sauce er en populær sauce, der faktisk oprindeligt stammer fra England.
Saucen har en både sur- og sødlig smag, og den er blandt andet populær til biksemad, men den er altså også rigtig god i en marinade som i denne opskrift.
HP Sauce kan købes i de fleste supermarkeder, og minder en del om den klassiske engelsk sauce.
Hvis du undrer dig over hvad HP står for, ja så er det en forkortelse for det engelske parlament, nemlig House of Parliament. Mere britisk bliver det næppe.
Indhold i HP Sauce
HP Sauce laves af følgende ingredienser:
Tomater, malteddike (fra byg), glukose-fruktose, sirup, mørk sirup, spriteddike, sukker, dadler, modificeret majsstivelse, salt, rugmel, tamarindeekstrakt, krydderier, aroma.
Så kan du jo eventuelt selv prøve dig frem og mikse en hjemmelavet udgave af den.
Se også her hvordan du laver grillmesterens BBQ-sauce.
Ingen brun farin eller noget. . . . ?😳