Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Marcipankage med chokolade - skøn julekage

Marcipankage med chokolade - skøn julekage

Marcipankage med chokolade
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Marcipankage med chokoladeovertræk og revet appelsinskal er den perfekte julekage, men er så god, at den sagtens kan spises hele året rundt.

Marcipankage passer til julen som flettede hjerter passer til juletræet. For at få den rette julede smag, er der tilsat revet appelsinskal samt små chokoladestykker i selve kagen.

Og så er der naturligvis godt med revet marcipan i samt et chokoladeovertræk med marcipanjuletræer og flormelis som julesne.

Du kan også vælge at lave brændte mandler og hakke dem groft, hvorefter du drysser dem ud over chokoladeovertrækket. I det hele taget er der en god mulighed for at lege med pynten.

Opskrift på marcipankage med chokolade

Marcipankage med chokolade

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Marcipankage med chokoladeovertræk og revet appelsinskal er den perfekte julekage, men er så god, at den sagtens kan spises hele året rundt.
Antal: 6 personer
Ret: Jul, Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g marcipan groftrevet
  • 150 g sukker
  • 2 spsk appelsinskal fintrevet, ca. fra en hel appelsin
  • 150 g smør stuetemperatur
  • 3 stk æg
  • 75 g hvedemel
  • 40 g chokolade mørk eller lys
Chokoladeovertræk og pynt
  • 60 g chokolade smeltet, evt. mere
  • 1 spsk smør
  • marcipan
  • frugtfarve grøn
  • flormelis drysset gennem si
  • glimmer eller krymmel eventuelt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft - 200 grader almindelig varme.
  2. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet ned i en skål.
  3. Skyl appelsinen godt og tør den. Riv appelsinskal ned i marcipanen. Det svarer ca. til et par spiseskefulde appelsinskal.
  4. Tilsæt sukker og pisk appelsinskal, marcipan og sukker godt sammen.
  5. Nu tilsætter du det bløde smør, som piskes i sukker-marcipanmassen.
  6. Tilsæt æg et ad gangen, mens du pisker.
  7. Bland hvedemelet i med en dejskraber eller grydeske. Det skal ikke piskes i, blot vendes godt, så der ikke er klumper. Hak 40-50 gram chokolade og vend i dejen.
  8. Bag i ca. 35 minutter og lad køle lidt af, inden du smører chokolade på toppen.
Chokoladeovertræk
  1. Smelt ⅔ af chokoladen i et vandbad. Når det er helt flydende, blander du den sidste tredjedel i samt en smørklat. Rør godt rundt.
  2. Smør chokoladen ud over kagen, pynt med marcipanfigurer for eksempel juletræer med grøn frugtfarve, som du ruller kegleformede og derpå klipper grene i. Drys flormelis gennem en si, så det ligner julesne og server nu den dejligste marcipankage.

Næringsindhold

Kalorier544kcalKulhydrater58gProtein5gFedt35gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt1gKolesterol61mgNatrium188mgKalium141mgKostfibre2gSukker44gVitamin A697IUVitamin C3mgCalcium31mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du gerne vil have noget sprødt i selve kagedejen, kan du hakke mandler groft og komme i dejen.

Du kan også komme et par spiseskefulde appelsinsaft i din marcipankage, men så skal du lige tilsætte 15-20 gram ekstra hvedemel.

Se flere opskrifter her:

De lækreste juleboller

Adventskrans med marcipan og mandler

Nem og lækker julekringle

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Hede skriver

    november 20, 2022 at 12:06 pm

    Hej, Den marcipankage lyder lækker 😊.
    Men hvad gør man med de 40g. Chokolade - skal de i dejen? Og hvilken bageform (str.), skal man bruge?
    Appelsinskal - er det mon to tsk eller spsk? Der står nemlig tsk i ingredienslisten, men spsk i selve opskriften…
    Hilsner Susanne

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      november 21, 2022 at 4:42 pm

      Hej Susanne
      Af og til bliver jeg lidt for ivrig, når jeg bager - og skriver opskriften. Godt, du spurgte, så jeg fik rettet fejlene. De 40 gram chokolade hakkes og vendes i dejen. Det er ca. 2 spsk. appelsinskal. Bageformen er en alm. str. 24 cm.
      God fornøjelse. Jeg spiser selv alt for meget, når jeg bager denne kage 😉

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required