Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mandelkranse

Mandelkranse

billede med mandelkranse
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på mandelkranse, der er sprøde småkager bagt med mandelmel og finthakkede mandler. Småkagerne er nemme at bage.

Mandelkranse er virkelig lækre småkager, der sådan set er en fætter til de populære vaniljekranse.

Her er småkagerne bagt med mandelmel og hakkede mandler, men altså uden vanilje. Derfor smager småkagerne af mandler og ikke af vanilje.

Opskriften giver ca. 45 stykker, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.

Opskrift på mandelkranse

Mandelkranse

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på mandelkranse, der er sprøde småkager bagt med mandelmel og finthakkede mandler. Småkagerne er nemme at bage.
Antal: 45 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør blødt
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 50 g mandler hakkes fint
  • 1 æg ca. 55 gram

Fremgangsmåde

  1. Til mandelkranse vejes blødt smør af i røreskålen til din røremaskine sammen med sukker, hvedemel og mandelmel.
  2. Tilsæt også finthakkede mandler sammen med et æg.
  3. Sæt kagespartel på røremaskinen og kør dejen sammen i ca. 3 minutter.
  4. Kom dejen i en god sprøjtepose med påmonteret stjernetyl (ca. 10 millimeter).
  5. Sprøjt stænger på ca. 10 centimeters længde ud på bageplader med bagepapir, og fold dem sammen til kranse.
  6. Bag mandelkransene i ca. 10 minutter på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier86kcalKulhydrater9gProtein1gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol13mgNatrium30mgKalium15mgKostfibre0.5gSukker5gVitamin A116IUCalcium10mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte mandelkranse køles af på en rist, hvor de så bliver helt sprøde.

Småkagerne er bløde lige når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde under afkølingen.

Mandelkransene kan opbevares i en lufttæt beholder.

Se også: Sprøde mandelkager med appelsin

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    november 15, 2023 at 11:49 am

    Mums😋 de skal i år gøre vanillekransene selskab. Jeg vil prøve din opskrift på brune kager i år. Den ligner min mormors. Så vil jeg prøve julemandens knapper. I stedet for M&M tror jeg, jeg vil bruge hvid og mørk chokolade. I år skal jeg prøve at bage norske klejner selv. Jeg suser rundt i dine juleopskrifter som en glad lille julemus 🎅.🐭🎄

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required