Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mandelkager

Mandelkager

billede til sprøde mandelkager med appelsin
4.5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
288
SHARES
FacebookMessenger288PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på sprøde mandelkager. Lækre småkager med mindre indhold af sukker og perfekt smag af mandler og appelsin.

Du skal prøve disse lækre og sprøde mandelkager, der er super nemme at bage, og som smage virkelig godt.

Jeg har udviklet opskriften med et reduceret indhold af sukker i forhold til traditionelle småkager, så mandelkagerne er altså ikke vildt søde.

Samtidig er de smagt til med lidt revet appelsinskal og appelsinsaft, og du får en bageplade fuld af småkager ud af denne opskrift.

Den er nem at gange op til flere portioner.

Se også de populære opskrifter på:

  • Aristokrater
  • Vaniljekranse
  • Mandelkranse
  • Håkonskager

Opskrift på mandelkager

Mandelkager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på sprøde mandelkager. Lækre småkager med mindre indhold af sukker og perfekt smag af mandler og appelsin.
Antal: 30 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør blødt
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g mandelflager
  • 1 appelsin økologisk, skal og 1 spsk. saft

Fremgangsmåde

  1. Hvedemel kommes i en skål sammen med blødt smør, sukker, vaniljesukker og mandelflager.
  2. Riv også skallen af en økologisk appelsin i skålen, men uden det hvide, da det er bittert. Skær appelsinen over, og tilsæt ca. 1 spsk, appelsinsaft.
  3. Saml dejen med en spiseskei skålen, tag dejen ud på bordet, og ælt hurtigt dejen helt sammen.
  4. Trilles ud til en pølse med en diameter på ca. 4 centimeter, og rulles ind i bagepapir. Lægges på frost i 30 minutter.
  5. Tænd din ovn på 180 °C varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  6. Med en skarp kniv skæres mandelkager ud af den kolde dejrulle, og de skæres i ca. 6-7 millimeters tykkelse. Dermed får du cirka 30 småkager af denne opskrift.
  7. Læg mandelkagerne på bagepladen, men med lidt afstand imellem dem. De flyder ikke meget ud, men hold en smule afstand.
  8. De lækre mandelkager med appelsin bages midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. så de gyldne. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier59kcalKulhydrater6gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol7mgNatrium22mgKalium24mgKostfibre0.4gSukker2gVitamin A93IUVitamin C2mgCalcium7mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte mandelkager køles af på en rist, og her bliver de helt sprøde.

Småkagerne opbevares i en lufttæt beholder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge-marie Thomsen skriver

    marts 25, 2024 at 2:04 pm

    Lidt kedelig. Der skal mere revet appelsinskal i efter min mening.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required