Sådan laver du nemt majskolber med bacon og honningmarinade. En god opskrift på lækre baconmajs, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Majskolber med bacon er altid et hit som tilbehør, og de grillede eller ovnstegte majs er tilmed nemme at lave.
Her omvikles hele majskolber med skiver af bacon, og under tilberedningen pensles de med den lækre honningmarinade.
Se også: Grillede majs med og uden blade opskrift
Majskolberne er gode at grille, men de kan også sagtens tilberedes i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer med en majskolbe med bacon til hver.
Opskrift på majskolber med bacon
Majskolber med bacon og honningmarinade
Ingredienser
- 4 majskolber
- 12 skiver bacon
- olivenolie
- flagesalt
- 4 spsk akaciehonning
- 2 spsk soja
- 1 tsk paprika
Fremgangsmåde
- Til majskolber med honning starter du med, at fjerne blade og trevler fra majsene. Pensl med lidt olie og drys med flagesalt.
- Vikl tre skiver bacon om hver majskolbe, og sæt dem fast med en tandstikker.
- Rør honning sammen med soja og paprika, og pensl majskolber og bacon med marinaden.
- Nu kan tilberede dine majskolber på flere måder. På grillen ved direkte varme skal de have ca. 15 minutter, og her vendes de indtil baconen er sprød. Pensl med marinade ved hver vending.
- Du kan også grille dem ved indirekte varme, hvor temperaturen i grillen skal være ca. 200 grader. Her skal majskolberne have ca. 35-40 minutter. Pensles med marinade undervejs når majsene vendes.
- Endelig kan du også tilberede dem i ovnen. Her lægges de på bageplade med bagepapir. og bages i ca. 35 minutter. Eller indtil baconskiverne er sprøde. Vendes og pensles undervejs.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Majskolber med bacon serveres straks, men husk lige at fjerne tandstikkerne.
Serveres som tilbehør til de fleste kødretter fra grillen, herunder grillet svinemørbrad, kylling og meget andet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lise Strand
Skal majskolberne bare rå i ovnen med bacon ? Eller skal de forkoges inden de kommer i ovn ?
Holger Rørby Madsen
Hej Lise
Yes - det er bare rå. Du skal ikke forkoge majskolberne 🙂
Alt det bedste
Holger