• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Lyssej i fad med spidskål og gulerødder

Lyssej i fad med spidskål og gulerødder

lyssej i fad
Lyssej i fad er en lækker måde, at tilberede og servere fisk på. Her tilberedes lyssejen på en bund af bla. spidskål, gulerødder og spinat. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2023 - Udgivet:  9. februar 2022

Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.
  2. Opskrift på lyssej i fad
  3. Lyssej i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.

Lyssej i fad er lækker aftensmad, der tilberedes på en bund af spidskål, gulerødder og spinat.

Du skal faktisk ikke bruge så mange ingredienser til denne skønne fiskeret, og den er også nem at gå til. Se eventuelt fremgangsmåde i min video.

Har du ikke lyssej, kan du sagtens i stedet anvende torsk, kuller, kulmule eller en anden hvid spisefisk. Husk, at fisken skal være uden skind og ben.

Mængden af grøntsager kan du variere som du synes, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på lyssej i fad

lyssej i fad

Lyssej i fad

Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.
Bedømmelse
5 fra 8 stemmer
RetFisk
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • olivenolie - til stegjing
  • 2 fed hvidløg - snittes fint
  • 200 g spinat - frisk og skyllet
  • 0,5 spidskål - snittet
  • 4 mellemstore gulerødder - snittet i tynde stave
  • 1,5 dl bouillon - gerne grøntsag
  • 1,5 dl fløde
  • 600 g lyssej - uden skind og ben
  • 1 citron - citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • En pande varmes op ved middel varme, og olie samt snittet hvidløg tilsættes,. Lad det sautere et halvt minut, men uden at hvidløg tager farve.
  • Tilsæt frisk spinat, og lad spinaten falde sammen. Kom evt. en smule vand ved.
  • I et ovnfast fad kommes en halv spidskål, der er snittet fint og fire mellemstore gulerødder, der er skåret i tynde stave. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  • Fordel derefter spinat og hvidløg over spidskål og gulerødder. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og fløde ved.
  • Giv fadet ca. 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
  • Tag fadet ud og læg stykker af skind- og benfri lyssej ovenpå grøntsagerne. Lyssej kan erstattes med eks. torsk, kulmule eller kuller.
  • Dryp saften af en halv citron over, og krydr fisken med salt og peber.
  • Kom din lyssej i fad tilbage i ovnen, og steg den færdig i yderligere ca. 12 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
358
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
107
mg
36
%
Natrium
 
915
mg
40
%
Kalium
 
1472
mg
42
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
15639
IU
313
%
Vitamin C
 
82
mg
99
%
Calcium
 
184
mg
18
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Noter

Lyssej i fad serveres straks, og gerne sammen med pasta. Ris kan også anvendes.

Se flere lækre opskrifter med fisk:

Fiskefilet

Helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Bagt torsk - nem og hurtig opskrift på torsk i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette

    oktober 26, 2024 at 6:38 pm

    Det var en rigtig dejligt og smagfuld ret der samtidig var nem at tilberede
    Lavede dobbelt portion i bradepanden

    Fisken købt frisk hos fiskehandler og dermed blev retten ekstra delikat
    Kan virkelig anbefales

    Svar
  2. Helle

    juni 16, 2022 at 9:46 am

    Hvornår skal boullion og fløde på?

    Svar
    • X

      april 27, 2023 at 5:36 pm

      Det vil jeg også gerne vide

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        april 27, 2023 at 6:37 pm

        Hejsa - så er den opdateret 🙂
        BH Holger

    • Holger Rørby Madsen

      april 27, 2023 at 6:36 pm

      Hej Helle
      Undskyld, det var smuttet. Jeg har nu opdateret opskriften og det tilsættes i punkt 4. Du kan også se fremgangsmåden i min video.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required