Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lyssej i fad med spidskål og gulerødder

Lyssej i fad med spidskål og gulerødder

lyssej i fad
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.

Lyssej i fad er lækker aftensmad, der tilberedes på en bund af spidskål, gulerødder og spinat.

Du skal faktisk ikke bruge så mange ingredienser til denne skønne fiskeret, og den er også nem at gå til. Se eventuelt fremgangsmåde i min video.

Har du ikke lyssej, kan du sagtens i stedet anvende torsk, kuller, kulmule eller en anden hvid spisefisk. Husk, at fisken skal være uden skind og ben.

Mængden af grøntsager kan du variere som du synes, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på lyssej i fad

Lyssej i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 50 minutter min
Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • olivenolie (til stegjing)
  • 2 fed hvidløg (snittes fint)
  • 200 g spinat (frisk og skyllet)
  • 0,5 spidskål (snittet)
  • 4 mellemstore gulerødder (snittet i tynde stave)
  • 1,5 dl bouillon (gerne grøntsag)
  • 1,5 dl fløde
  • 600 g lyssej (uden skind og ben)
  • 1 citron (citronsaft)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. En pande varmes op ved middel varme, og olie samt snittet hvidløg tilsættes,. Lad det sautere et halvt minut, men uden at hvidløg tager farve.
  2. Tilsæt frisk spinat, og lad spinaten falde sammen. Kom evt. en smule vand ved.
  3. I et ovnfast fad kommes en halv spidskål, der er snittet fint og fire mellemstore gulerødder, der er skåret i tynde stave. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  4. Fordel derefter spinat og hvidløg over spidskål og gulerødder. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og fløde ved.
  5. Giv fadet ca. 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
  6. Tag fadet ud og læg stykker af skind- og benfri lyssej ovenpå grøntsagerne. Lyssej kan erstattes med eks. torsk, kulmule eller kuller.
  7. Dryp saften af en halv citron over, og krydr fisken med salt og peber.
  8. Kom din lyssej i fad tilbage i ovnen, og steg den færdig i yderligere ca. 12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier358kcalKulhydrater18gProtein32gFedt19gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gKolesterol107mgNatrium915mgKalium1472mgKostfibre6gSukker5gVitamin A15639IUVitamin C82mgCalcium184mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Lyssej i fad serveres straks, og gerne sammen med pasta. Ris kan også anvendes.

Se flere lækre opskrifter med fisk:

Fiskefilet

Helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Bagt torsk - nem og hurtig opskrift på torsk i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette skriver

    oktober 26, 2024 at 6:38 pm

    Det var en rigtig dejligt og smagfuld ret der samtidig var nem at tilberede
    Lavede dobbelt portion i bradepanden

    Fisken købt frisk hos fiskehandler og dermed blev retten ekstra delikat
    Kan virkelig anbefales

    Svar
  2. Helle skriver

    juni 16, 2022 at 9:46 am

    Hvornår skal boullion og fløde på?

    Svar
    • X skriver

      april 27, 2023 at 5:36 pm

      Det vil jeg også gerne vide

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        april 27, 2023 at 6:37 pm

        Hejsa - så er den opdateret 🙂
        BH Holger

    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 27, 2023 at 6:36 pm

      Hej Helle
      Undskyld, det var smuttet. Jeg har nu opdateret opskriften og det tilsættes i punkt 4. Du kan også se fremgangsmåden i min video.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required