• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Lyssej i fad med spidskål og gulerødder

Lyssej i fad med spidskål og gulerødder

lyssej i fad
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. april 2023 - Udgivet:  9. februar 2022

Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.

Lyssej i fad er lækker aftensmad, der tilberedes på en bund af spidskål, gulerødder og spinat.

Du skal faktisk ikke bruge så mange ingredienser til denne skønne fiskeret, og den er også nem at gå til. Se eventuelt fremgangsmåde i min video.

Har du ikke lyssej, kan du sagtens i stedet anvende torsk, kuller, kulmule eller en anden hvid spisefisk. Husk, at fisken skal være uden skind og ben.

Mængden af grøntsager kan du variere som du synes, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på lyssej i fad

lyssej i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lyssej i fad

5 fra 8 stemmer
Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 358
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • olivenolie - til stegjing
  • 2 fed hvidløg - snittes fint
  • 200 g spinat - frisk og skyllet
  • 0,5 spidskål - snittet
  • 4 mellemstore gulerødder - snittet i tynde stave
  • 1,5 dl bouillon - gerne grøntsag
  • 1,5 dl fløde
  • 600 g lyssej - uden skind og ben
  • 1 citron - citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. En pande varmes op ved middel varme, og olie samt snittet hvidløg tilsættes,. Lad det sautere et halvt minut, men uden at hvidløg tager farve.
  2. Tilsæt frisk spinat, og lad spinaten falde sammen. Kom evt. en smule vand ved.
  3. I et ovnfast fad kommes en halv spidskål, der er snittet fint og fire mellemstore gulerødder, der er skåret i tynde stave. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  4. Fordel derefter spinat og hvidløg over spidskål og gulerødder. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og fløde ved.
  5. Giv fadet ca. 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
  6. Tag fadet ud og læg stykker af skind- og benfri lyssej ovenpå grøntsagerne. Lyssej kan erstattes med eks. torsk, kulmule eller kuller.
  7. Dryp saften af en halv citron over, og krydr fisken med salt og peber.
  8. Kom din lyssej i fad tilbage i ovnen, og steg den færdig i yderligere ca. 12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 358kcalKulhydrater: 18gProtein: 32gFedt: 19gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 107mgNatrium: 915mgKalium: 1472mgKostfibre: 6gSukker: 5gVitamin A: 15639IUVitamin C: 82mgCalcium: 184mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lyssej i fad serveres straks, og gerne sammen med pasta. Ris kan også anvendes.

Se flere lækre opskrifter med fisk:

Fiskefilet

Helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Bagt torsk - nem og hurtig opskrift på torsk i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette

    oktober 26, 2024 at 6:38 pm

    Det var en rigtig dejligt og smagfuld ret der samtidig var nem at tilberede
    Lavede dobbelt portion i bradepanden

    Fisken købt frisk hos fiskehandler og dermed blev retten ekstra delikat
    Kan virkelig anbefales

    Svar
  2. Helle

    juni 16, 2022 at 9:46 am

    Hvornår skal boullion og fløde på?

    Svar
    • X

      april 27, 2023 at 5:36 pm

      Det vil jeg også gerne vide

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        april 27, 2023 at 6:37 pm

        Hejsa - så er den opdateret 🙂
        BH Holger

    • Holger Rørby Madsen

      april 27, 2023 at 6:36 pm

      Hej Helle
      Undskyld, det var smuttet. Jeg har nu opdateret opskriften og det tilsættes i punkt 4. Du kan også se fremgangsmåden i min video.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required