Sommerens bedste lemonade. Her er min grundopskrift på klassisk citronlemonade, der hverken er for sur eller sød. Laves med blot 3 ingredienser.
Intet slår en hjemmelavet lemonade, og så er den utrolig nem at lave. Faktisk skal du blot bruge tre ingredienser, som du sikkert allerede har derhjemme.
Sådan en læskende citronlemonade skal nemlig bare laves med vand, sukker og friskpresset citronsaft - og ikke andet.
Min opskrift på citronlemonade her passer til fire glas - altså fire personer.
Den færdige lemonade foreslår jeg, at du blander i forholdet 1:2 - altså en del lemonade til to dele vand. Gerne serveret med is og mynte.
Ønsker du lave en større portion, ja, så ganger du nemt opskriften op.
Hjemmelavet lemonade kan sagtens holde sig en uge i køleskabet, hvor du hælder den på en flaske. Men mon ikke den er drukket længe inden da. For den er virkelig læskende og lækker. Se mere indhold:
Opskrift på lemonade
Lemonade
Ingredienser
- 100 g vand
- 75 g sukker - alm. sukker
- 125 g citronsaft - svarende til ca. 3 citroner
- mynte - til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at lave den hjemmelavede sukkersirup til din lemonade. Vej vand og sukker af i en lille gryde, og kog det op under omrøring, så sukkeret opløses. Sæt til side.
- Find citronerne frem, og jeg foretrækker altid at lave citronlemonaden af økologiske citroner. Også selvom jeg ikke skal bruge skrællen. Halvér citronerne, og du skal bruge 125 gram citronsaft. Her svarede det til tre citroner, men antallet afhænger selvfølgelig af, hvor meget saft der er i dem.
- Pres citronerne, og du kan selvfølgelig vælge bare at gøre det i hånden, men jeg ynder at bruge min citruspresser for at få mest mulig saft ud af dem.
- Vej citonsaften af, og du skal bruge 125 gram for at opnå den rette syrlighed i denne lemonade.
- Rør nu den friskpressede citronsaft sammen med sukkersirup, og så er din hjemmelavede citronlemonade klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige lemonade kan nu stilles på køl indtil brug.
Her fortyndes den i forholdet 1:2 - altså en del citronlemonade til to dele vand.
Er du til en mere let udgave, kan den fortyndes i forholdet 1:3 - uden at blive for tynd.
Serveres gerne i høje glas med masser af is og pyntet med lidt frisk mynte.
Husk, at is også er med til at fortynde smagen i lemonaden.
Hedder det lemonade eller limonade?
Du er sikkert stødt på både lemonade og limonade, så hvad hedder det egentligt? Og er der en forskel?
Ifølge dansk retsskrivning, ja så kan det hedde begge dele.
Limonade kommer fra det fransk limon, der betyder citron.
Og nej, der er ikke forskel på de to.
Lemonaden var i øvrigt en af de første drikkevarer uden alkohol, der blev produceret og solgt. Helt tilbage i 1700-tallet blev lemonaden nemlig solgt til tørstige franskmænd.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole
Værd at nævne, at hvis man giver Citronerne 10 - 20 sekunder i Mikroovnen før man presser dem, så afgiver de mere saft 🙂
Bente Fabild
Lavede den med limesaft og lidt mere sukker
Og det er ihvertfald IKKE sidste gang .😋😋
Især med isklump og mynte
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Tak for det - og dejligt at høre. Absolut også min favorit når vi snakker lemonade.
Og jo jo - man kan sagtens komme lidt mere sukker - men jeg forsøger at spare på det 🙂
De bedste hilsner
Holger