Her er en opskrift på en himmelsk god lava kage, den franske fondant au chocolate. En blødende chokoladekage, der er den perfekt dessertkage.
Lava kage, lava cake eller fondant au chocolate. Kær kage har mange navne, og denne er altså himmelsk god.
På dansk vil man kalde det en blødende chokoladekage, som egner sig perfekt til dessert.
Kagen må ikke bages for længe, for den inderste del af chokoladekagen skal være flydende, når kagen skæres op ved bordet.
Husk at smøre formene grundigt, og derefter drysse dem med sukker inden dejen kommes i. Så slipper lave kagerne nemmere formene, og samtidig bliver de lidt mere sprøde i kanten. God fornøjelse med denne vidunderlige kage, og husk også at prøve den populære alletiders mumse chokoladekage.
Opskrift på lava kage
Lava kage (fondant au chocolate)
Ingredienser
- 150 g chokolade - en bitter chokolade med mindst 70% kakao
- 150 g smør - i tern, smørret skal have stuetemperatur
- 3 æg
- 125 g sukker
- 40 g hvedemel
- Lidt smør - til ramakiner/små skåle
- Lidt sukker - til drys i skålene
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Smelt chokolade ved lav varme over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og smørternene røres i til de er smeltet.
- I en anden skål piskes æg og sukker til det bliver hvidt og luftigt. Vend det smeltede chokolade i og vend derefter sigtet mel i. Brug gerne en dejskraber.
- Smør 4 små ramakiner og drys med sukker.
- Hæld chokolade dejen i de små skåle.
- Bagetiden for lava kage (fondant au chocolate) er ca. 10 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor hårdt din ovn varmer - og hvor flydende du ønsker fyldet i kagen. Men bag ikke chokoladekagerne for længe.
- Vend ramakinerne med de lækre lava cakes ud på en tallerken og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Dejen til lava kage kan laves og hældes op i ramakiner i forvejen. Så skal de bare bages 10 minutter, når de skal bruges.
Bagetiden afhænger som sagt af hvor flydende du ønsker chokoladekagerne, men jeg synes det er synd at gennembage dem. Så går ideen med lava kagen ligesom fløjten.
De franske fondant au chocolate kan serveres med engelsk creme (custard), en god vaniljeis - eller bare som de er. Gerne med friske bær til.
Se også mine opskrifter på:
Gateau Marcel - opskrift på en lækker glutenfri kage
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anna Bay Madsen
Hvad er størrelsen på dine ramakiner?
Anna Bay Madsen
Kan jeg lave kagerne dagen før servering?
Tristan
Min kage kom der ikke noget ud af det blev bare til en chokolade kage hvad har jeg gjort forkert?
Holger Rørby Madsen
Hej Tristan
Øv - og ja: Du har bagt den for længe - eller din ovn varmer for meget 🙂
Op på hesten igen - og giv så kagen lidt kortere tid.
Alt det bedste
Holger