• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Lava kage (fondant au chocolate)

Lava kage (fondant au chocolate)

billede med lava kage
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  19. marts 2021

Her er en opskrift på en himmelsk god lava kage, den franske fondant au chocolate. En blødende chokoladekage, der er den perfekt dessertkage.

Lava kage, lava cake eller fondant au chocolate. Kær kage har mange navne, og denne er altså himmelsk god.

På dansk vil man kalde det en blødende chokoladekage, som egner sig perfekt til dessert.

Kagen må ikke bages for længe, for den inderste del af chokoladekagen skal være flydende, når kagen skæres op ved bordet.

Husk at smøre formene grundigt, og derefter drysse dem med sukker inden dejen kommes i. Så slipper lave kagerne nemmere formene, og samtidig bliver de lidt mere sprøde i kanten. God fornøjelse med denne vidunderlige kage, og husk også at prøve den populære alletiders mumse chokoladekage.

Opskrift på lava kage

billede med lava kage
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Lava kage (fondant au chocolate)

4.85 fra 20 stemmer
Her er en opskrift på en himmelsk god lava kage, den franske fondant au chocolate. En blødende chokoladekage, der er den perfekt dessertkage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 672
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g chokolade - en bitter chokolade med mindst 70% kakao
  • 150 g smør - i tern, smørret skal have stuetemperatur
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • Lidt smør - til ramakiner/små skåle
  • Lidt sukker - til drys i skålene

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Smelt chokolade ved lav varme over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og smørternene røres i til de er smeltet.
  3. I en anden skål piskes æg og sukker til det bliver hvidt og luftigt. Vend det smeltede chokolade i og vend derefter sigtet mel i. Brug gerne en dejskraber.
  4. Smør 4 små ramakiner og drys med sukker.
  5. Hæld chokolade dejen i de små skåle.
  6. Bagetiden for lava kage (fondant au chocolate) er ca. 10 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor hårdt din ovn varmer - og hvor flydende du ønsker fyldet i kagen. Men bag ikke chokoladekagerne for længe.
  7. Vend ramakinerne med de lækre lava cakes ud på en tallerken og server.

Næringsindhold

Kalorier: 672kcalKulhydrater: 62gProtein: 7gFedt: 48gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 206mgNatrium: 303mgKalium: 175mgKostfibre: 2gSukker: 51gVitamin A: 1147IUCalcium: 39mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Dejen til lava kage kan laves og hældes op i ramakiner i forvejen. Så skal de bare bages 10 minutter, når de skal bruges.

Bagetiden afhænger som sagt af hvor flydende du ønsker chokoladekagerne, men jeg synes det er synd at gennembage dem. Så går ideen med lava kagen ligesom fløjten.

De franske fondant au chocolate kan serveres med engelsk creme (custard), en god vaniljeis - eller bare som de er. Gerne med friske bær til.

Se også mine opskrifter på:

Gateau Marcel - opskrift på en lækker glutenfri kage

Mørk chokoladekage (opskrift på lækker dessert kage)

Nem chokoladekage i airfryer

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Bay Madsen

    november 25, 2024 at 8:14 pm

    Hvad er størrelsen på dine ramakiner?

    Svar
  2. Anna Bay Madsen

    november 25, 2024 at 8:13 pm

    Kan jeg lave kagerne dagen før servering?

    Svar
  3. Tristan

    juni 10, 2023 at 4:50 pm

    Min kage kom der ikke noget ud af det blev bare til en chokolade kage hvad har jeg gjort forkert?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2023 at 6:32 am

      Hej Tristan
      Øv - og ja: Du har bagt den for længe - eller din ovn varmer for meget 🙂
      Op på hesten igen - og giv så kagen lidt kortere tid.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required