Indhold
Lava kage (fondant au chocolate)
Ingredienser
- 150 g chokolade (en bitter chokolade med mindst 70% kakao)
- 150 g smør (i tern, smørret skal have stuetemperatur)
- 3 æg
- 125 g sukker
- 40 g hvedemel
- smør (til ramakiner/små skåle)
- sukker (til drys i skålene)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Smelt 150 g chokolade ved lav varme over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og 150 g smør i tern røres i til de er smeltet.
- I en anden skål piskes 3 æg og 125 g sukker til det bliver hvidt og luftigt. Vend det smeltede chokolade i og sigt derefter 40 g hvedemel i. Brug gerne en dejskraber til at vende dejen forsigtigt rundt.
- Smør ramakiner med smør og drys med sukker. Lav ikke kagerne for lave - de må gerne have lidt højde.
- Hæld chokoladedejen i de små skåle.
- Bagetiden for lava kage (fondant au chocolate) er ca. 10 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor hårdt din ovn varmer - og hvor flydende du ønsker fyldet i kagen. Men bag ikke chokoladekagerne for længe.
- Vend ramakinerne med de lækre lava cakes ud på en tallerken og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på lava kage
Lava kage, lava cake eller fondant au chocolate. Kær kage har mange navne, og denne er altså himmelsk god.
På dansk vil man kalde det en blødende chokoladekage, som egner sig perfekt til dessert.
Kagen må ikke bages for længe, for den inderste del af chokoladekagen skal være flydende, når kagen skæres op ved bordet.
Husk at smøre formene grundigt, og derefter drysse dem med sukker inden dejen kommes i. Så slipper lave kagerne nemmere formene, og samtidig bliver de lidt mere sprøde i kanten. God fornøjelse med denne vidunderlige kage, og husk også at prøve den populære alletiders mumse chokoladekage.
Se også mine opskrifter på:
Tips
Dejen til lava kage kan laves og hældes op i ramakiner i forvejen. Så skal de bare bages 10 minutter, når de skal bruges.
Bagetiden afhænger som sagt af hvor flydende du ønsker chokoladekagerne, men jeg synes det er synd at gennembage dem. Så går ideen med lava kagen ligesom fløjten.
De franske fondant au chocolate kan serveres med engelsk creme (custard), en god vaniljeis - eller bare som de er. Gerne med friske bær til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Anna Bay Madsen skriver
Hvad er størrelsen på dine ramakiner?
Anna Bay Madsen skriver
Kan jeg lave kagerne dagen før servering?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anna
Nej, det bedste er at servere dem kort tid efter bagning, så kagerne ikke når at sætte sig.
BH Holger
Tristan skriver
Min kage kom der ikke noget ud af det blev bare til en chokolade kage hvad har jeg gjort forkert?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Tristan
Øv - og ja: Du har bagt den for længe - eller din ovn varmer for meget 🙂
Op på hesten igen - og giv så kagen lidt kortere tid.
Alt det bedste
Holger