Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Lave kage

Lava kage (fondant au chocolate)

billede med lava kage
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS
Indhold
  • Lava kage (fondant au chocolate)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på lava kage
  • Tips
  • Kommentarer

Lava kage (fondant au chocolate)

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.9 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her er en opskrift på en himmelsk god lava kage, den franske fondant au chocolate. En blødende chokoladekage, der er den perfekt dessertkage.
Antal: 4
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g chokolade (en bitter chokolade med mindst 70% kakao)
  • 150 g smør (i tern, smørret skal have stuetemperatur)
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • smør (til ramakiner/små skåle)
  • sukker (til drys i skålene)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Smelt 150 g chokolade ved lav varme over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og 150 g smør i tern røres i til de er smeltet.
  3. I en anden skål piskes 3 æg og 125 g sukker til det bliver hvidt og luftigt. Vend det smeltede chokolade i og sigt derefter 40 g hvedemel i. Brug gerne en dejskraber til at vende dejen forsigtigt rundt.
  4. Smør ramakiner med smør og drys med sukker. Lav ikke kagerne for lave - de må gerne have lidt højde.
  5. Hæld chokoladedejen i de små skåle.
  6. Bagetiden for lava kage (fondant au chocolate) er ca. 10 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor hårdt din ovn varmer - og hvor flydende du ønsker fyldet i kagen. Men bag ikke chokoladekagerne for længe.
  7. Vend ramakinerne med de lækre lava cakes ud på en tallerken og server.

Næringsindhold

Kalorier663kcalKulhydrater62gProtein7gFedt47gMættet fedt28gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt1gKolesterol203mgNatrium294mgKalium175mgKostfibre2gSukker51gVitamin A1115IUCalcium38mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på lava kage

Lava kage, lava cake eller fondant au chocolate. Kær kage har mange navne, og denne er altså himmelsk god.

På dansk vil man kalde det en blødende chokoladekage, som egner sig perfekt til dessert.

Kagen må ikke bages for længe, for den inderste del af chokoladekagen skal være flydende, når kagen skæres op ved bordet.

Husk at smøre formene grundigt, og derefter drysse dem med sukker inden dejen kommes i. Så slipper lave kagerne nemmere formene, og samtidig bliver de lidt mere sprøde i kanten. God fornøjelse med denne vidunderlige kage, og husk også at prøve den populære alletiders mumse chokoladekage.

Se også mine opskrifter på:

  • Gateau Marcel
  • Mørk chokoladekage
  • Nem chokoladekage i airfryer

Tips

Dejen til lava kage kan laves og hældes op i ramakiner i forvejen. Så skal de bare bages 10 minutter, når de skal bruges.

Bagetiden afhænger som sagt af hvor flydende du ønsker chokoladekagerne, men jeg synes det er synd at gennembage dem. Så går ideen med lava kagen ligesom fløjten.

De franske fondant au chocolate kan serveres med engelsk creme (custard), en god vaniljeis - eller bare som de er. Gerne med friske bær til.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Bay Madsen skriver

    november 25, 2024 at 8:14 pm

    Hvad er størrelsen på dine ramakiner?

    Svar
  2. Anna Bay Madsen skriver

    november 25, 2024 at 8:13 pm

    Kan jeg lave kagerne dagen før servering?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 25, 2025 at 8:48 pm

      Hej Anna
      Nej, det bedste er at servere dem kort tid efter bagning, så kagerne ikke når at sætte sig.
      BH Holger

      Svar
  3. Tristan skriver

    juni 10, 2023 at 4:50 pm

    Min kage kom der ikke noget ud af det blev bare til en chokolade kage hvad har jeg gjort forkert?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 11, 2023 at 6:32 am

      Hej Tristan
      Øv - og ja: Du har bagt den for længe - eller din ovn varmer for meget 🙂
      Op på hesten igen - og giv så kagen lidt kortere tid.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required