• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)

Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)

billederesultat for lasagne med grønkål og selleri
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. marts 2025 - Udgivet:  9. januar 2021

Indhold

  1. Her er en skøn opskrift på lasagne med grønkål og knoldselleri. En mættende og lækker lasagne, der laves helt uden kød. Super god vegetarret.
  2. Opskrift på lasagne med grønkål
  3. Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)
  4. Tips

Her er en skøn opskrift på lasagne med grønkål og knoldselleri. En mættende og lækker lasagne, der laves helt uden kød. Super god vegetarret.

Lasagne med grønkål og selleri er bestemt en lasagne, som du skal prøve at lave.

Det er en lækker vegetarlasagne, naturligvis uden kød, og så er den altså både velsmagende og meget mættende.

Man kan vel kalde det en nordisk lasagne, da den som sagt fyldes med blandt andet grønkål og knoldselleri, og det er faktisk en lasagne, som både børn og voksne kan lide.

Du kan både bruge de købte pastaplader til denne grønkålslasagne, eller prøve at lave de lækre hjemmelavede lasagneplader.

Se også de populære opskrifter på:

  • Lasagne bolognese
  • Nem vegetar lasagne
  • Spinatlasagne
  • Rodfrugtlasagne

Opskrift på lasagne med grønkål

billederesultat for lasagne med grønkål og selleri
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)

5 fra 2 stemmer
Her er en skøn opskrift på lasagne med grønkål og knoldselleri. En mættende og lækker lasagne, der laves helt uden kød. Super god vegetarret.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Dansk
Kalorier: 635
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Grønkål og selleri
  • 600 g knoldselleri - i små tern
  • 3 spsk olivenolie
  • 150 g grønkål - skyllet og fintsnittet
Tomatsauce
  • 1 dåse hakkede tomater - ca. 400 gram
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • Lidt salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 8 dl mælk - cirka mængde
  • muskatnød - reven
  • 1 citron
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Pasta
  • pastaplader - til fire lag pasta i din grønkålslasagne

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Knoldselleri skæres i ca. 1 centimeter tykke skiver, og skrællen skæres fra og kasseres. Skær selleriskiverne i mindre tern og kom dem i en skål. Vendes med olivenolie og lidt salt, hvorefter de bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages 15 minutter i ovnen.
  3. Grønkål gøres klar - det nemmeste er at købe skyllet og færdigsnittet grønkål.
  4. Lav bechamelsauce ved at smelte smør i en gryde, hvorefter hvedemel piskes i. Derefter piskes mælken gradvist i indtil du har den rette konsistens på sovsen. Ikke for tyk - ikke for tynd. Derfor er de 8 deciliter mælk vejledende - måske skal du bruge lidt mindre, måske lidt mere. Smag til med lidt citronsaft, sukker, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad det simre fem mindst fem minutter for at koge melsmagen væk.
  5. Når selleriternene har fået 15 minutter i ovnen, fordeles den snittede grønkål ovenpå sellerien. Bag videre i yderligere fem minutter.
  6. Kom hakkede tomater i en skål, og vend med hvidløgspulver. Krydr også med lidt salt og peber.
  7. Så skal du samle din lasagne med grønkål og selleri. Find et passende fad frem - ca. 30 x 20 centimeter.
  8. Fordel lidt grøntsagsfyld nederst, derefter et lag pastaplader, så et lag fyld, lidt tomatsovs og bechamelsauce. Derefter igen pastaplader, og så videre indtil du har brugt det hele. Jeg plejer at lave lasagne med grønkål med fire lag pastaplader, og det er vigtigt du slutter af med et godt lag bechamelsauce. Kunsten er, at fordele fyld og saucer til hele lasagnen, så du heller ikke får for tykke lag mellem lasagnepladerne.
  9. Stil grønkålslasagnen ind i ovnen, og her skal den nu have ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 635kcalKulhydrater: 79gProtein: 20gFedt: 28gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.3gKolesterol: 101mgNatrium: 1063mgKalium: 1272mgKostfibre: 6gSukker: 16gVitamin A: 4494IUVitamin C: 71mgCalcium: 461mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige lasagne med grønkål og selleri må gerne lige stå 5-10 minutter inden den serveres.

Så når lasagnen både at køle lidt og samle sig.

Grønkålslasagne kan serveres som den er - eller med en lækker tomatsalat til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required