Her er en skøn opskrift på lasagne med grønkål og knoldselleri. En mættende og lækker lasagne, der laves helt uden kød. Super god vegetarret.
Lasagne med grønkål og selleri er bestemt en lasagne, som du skal prøve at lave.
Det er en lækker vegetarlasagne, naturligvis uden kød, og så er den altså både velsmagende og meget mættende.
Man kan vel kalde det en nordisk lasagne, da den som sagt fyldes med blandt andet grønkål og knoldselleri, og det er faktisk en lasagne, som både børn og voksne kan lide.
Du kan både bruge de købte pastaplader til denne grønkålslasagne, eller prøve at lave de lækre hjemmelavede lasagneplader.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på lasagne med grønkål
Lasagne med grønkål og selleri (uden kød)
Ingredienser
Grønkål og selleri
- 600 g knoldselleri - i små tern
- 3 spsk olivenolie
- 150 g grønkål - skyllet og fintsnittet
Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater - ca. 400 gram
- 2 tsk hvidløgspulver
- Lidt salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 8 dl mælk - cirka mængde
- muskatnød - reven
- 1 citron
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Pasta
- pastaplader - til fire lag pasta i din grønkålslasagne
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Knoldselleri skæres i ca. 1 centimeter tykke skiver, og skrællen skæres fra og kasseres. Skær selleriskiverne i mindre tern og kom dem i en skål. Vendes med olivenolie og lidt salt, hvorefter de bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages 15 minutter i ovnen.
- Grønkål gøres klar - det nemmeste er at købe skyllet og færdigsnittet grønkål.
- Lav bechamelsauce ved at smelte smør i en gryde, hvorefter hvedemel piskes i. Derefter piskes mælken gradvist i indtil du har den rette konsistens på sovsen. Ikke for tyk - ikke for tynd. Derfor er de 8 deciliter mælk vejledende - måske skal du bruge lidt mindre, måske lidt mere. Smag til med lidt citronsaft, sukker, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad det simre fem mindst fem minutter for at koge melsmagen væk.
- Når selleriternene har fået 15 minutter i ovnen, fordeles den snittede grønkål ovenpå sellerien. Bag videre i yderligere fem minutter.
- Kom hakkede tomater i en skål, og vend med hvidløgspulver. Krydr også med lidt salt og peber.
- Så skal du samle din lasagne med grønkål og selleri. Find et passende fad frem - ca. 30 x 20 centimeter.
- Fordel lidt grøntsagsfyld nederst, derefter et lag pastaplader, så et lag fyld, lidt tomatsovs og bechamelsauce. Derefter igen pastaplader, og så videre indtil du har brugt det hele. Jeg plejer at lave lasagne med grønkål med fire lag pastaplader, og det er vigtigt du slutter af med et godt lag bechamelsauce. Kunsten er, at fordele fyld og saucer til hele lasagnen, så du heller ikke får for tykke lag mellem lasagnepladerne.
- Stil grønkålslasagnen ind i ovnen, og her skal den nu have ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige lasagne med grønkål og selleri må gerne lige stå 5-10 minutter inden den serveres.
Så når lasagnen både at køle lidt og samle sig.
Grønkålslasagne kan serveres som den er - eller med en lækker tomatsalat til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: