• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Laksetærte - tærte med laks og spinat

Laksetærte - tærte med laks og spinat

laksetærte tærte med laks
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. august 2023 - Udgivet: 2. februar 2017

Bedste opskrift på laksetærte, der er tærte i ovnen med laks og spinat. Her anvendes både fersk laks og røget laks for smagens skyld.

Laksetærte med spinat er skøn tærte, der både er god som aftensmad eller til frokost og en god brunch.

Her får du en virkelig lækker tærte, der både er lavet med fersk laks og røget laks, da det giver tærten en endnu bedre smag.

Se også: Nem broccolitærte med broccoli og bacon

Opskriften er beregnet til ca. 6 personer, men det afhænger selvfølgelig af sult og tilbehør.

Opskrift på laksetærte

laksetærte tærte med laks
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laksetærte - tærte med laks og spinat

4.80 fra 5 stemmer
Bedste opskrift på laksetærte, der er tærte i ovnen med laks og spinat. Her anvendes både fersk laks og røget laks for smagens skyld.
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 449
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Mørdejsbund
  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør - fra køl
  • 1 æg
  • 3 spsk vand
Fyld i tærte med laks
  • 250 g laks - fersk, uden skind og ben
  • 50 g røget laks
  • 1 løg
  • 200 g spinat - frisk
  • 2 dl mælk
  • 6 æg
  • Lidt muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til laksetærte starter du med lave tærtedejen. Det kolde smør skæres i mindre stykker/tern, og smuldres ud i hvedemelet i en skål. Tilsæt æg og en smule vand. Saml dejen - tilsæt eventuelt lidt mere vand, men dejen må ikke blive for tynd!
  2. Rul dejen ud så den passer med en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Rul den eventuelt om kagerullen og derefter udrulles den i den smurte tærteforme. Så går dejen ikke fra hinanden. Ret dejen til så den passer med formen, og stil den derefter på køl i 30 minutter.
  3. Varm ovnen op til 180 grader varmluft, stik den med en gaffel og forbag tærten i 15 minutter.
  4. Den ferske laks skæres i mindre stykker, og den røgede laks i tynde strimler.
  5. Spinaten skylles og slynges tør, mens løg hakkes fint.
  6. I lidt smør steger du først løg klare. Kom så spinat på panden og lad den lige netop falde sammen. Kom det over på en tallerken.
  7. Steg så de ferske laksestykker på panden - den røgede laks skal IKKE steges! Den ferske laks steges ca. 3-4 minutter.
  8. Fordel stegt laks og røget laks i den forbagte tærte sammen med spinat og skalotteløg.
  9. Æg og mælk piskes let sammen med lidt reven muskatnød, salt og peber - og hældes over.
  10. Stil din tærte med laks ind i ovnen, hvor den skal bages cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 449kcalKulhydrater: 30gProtein: 22gFedt: 26gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 265mgNatrium: 719mgKalium: 594mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 4002IUVitamin C: 11mgCalcium: 124mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte laksetærte tages ud af ovnen, og her kan den altså med fordel stå og hvile 10 minutter inden servering, da den er rygende varm.

Tilbehør til tærte mad laks kan være en lækker broccolisalat, der passer fortrinligt til tærten. Lav i dette tilfælde salaten uden bacon.

Rester af tærte kommes på køl, og smager fremragende til frokost eller i madpakken dagen efter. Kan spises kold.

Se også: Bacontærte med den bedste tærtebund opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Mølgaard

    maj 26, 2024 at 10:10 pm

    Meget lækker ret

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 27, 2024 at 3:50 pm

      Dejligt at høre, Karen - mange tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ingrid Hansen

    oktober 28, 2023 at 3:43 pm

    jeg betaler for Plus abonnement, men kan finde hvor jeg kan udskrive uden reklamer. Tak for super opskrifter.
    venlig hilsen
    Ingrid Hansen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Forsiden lige nu

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften
billede med snyde basser med creme
Snyde basser→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required