Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Laksetærte - tærte med laks og spinat

Laksetærte - tærte med laks og spinat

laksetærte tærte med laks
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMS
Opdateret: 15. august 2023 - Udgivet: 2. februar 2017

Bedste opskrift på laksetærte, der er tærte i ovnen med laks og spinat. Her anvendes både fersk laks og røget laks for smagens skyld.

Laksetærte med spinat er skøn tærte, der både er god som aftensmad eller til frokost og en god brunch.

Her får du en virkelig lækker tærte, der både er lavet med fersk laks og røget laks, da det giver tærten en endnu bedre smag.

Se også: Nem broccolitærte med broccoli og bacon

Opskriften er beregnet til ca. 6 personer, men det afhænger selvfølgelig af sult og tilbehør.

Opskrift på laksetærte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laksetærte - tærte med laks og spinat

4.80 fra 5 stemmer
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 449
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Mørdejsbund
  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør - fra køl
  • 1 æg
  • 3 spsk vand
Fyld i tærte med laks
  • 250 g laks - fersk, uden skind og ben
  • 50 g røget laks
  • 1 løg
  • 200 g spinat - frisk
  • 2 dl mælk
  • 6 æg
  • Lidt muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til laksetærte starter du med lave tærtedejen. Det kolde smør skæres i mindre stykker/tern, og smuldres ud i hvedemelet i en skål. Tilsæt æg og en smule vand. Saml dejen - tilsæt eventuelt lidt mere vand, men dejen må ikke blive for tynd!
  2. Rul dejen ud så den passer med en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Rul den eventuelt om kagerullen og derefter udrulles den i den smurte tærteforme. Så går dejen ikke fra hinanden. Ret dejen til så den passer med formen, og stil den derefter på køl i 30 minutter.
  3. Varm ovnen op til 180 grader varmluft, stik den med en gaffel og forbag tærten i 15 minutter.
  4. Den ferske laks skæres i mindre stykker, og den røgede laks i tynde strimler.
  5. Spinaten skylles og slynges tør, mens løg hakkes fint.
  6. I lidt smør steger du først løg klare. Kom så spinat på panden og lad den lige netop falde sammen. Kom det over på en tallerken.
  7. Steg så de ferske laksestykker på panden - den røgede laks skal IKKE steges! Den ferske laks steges ca. 3-4 minutter.
  8. Fordel stegt laks og røget laks i den forbagte tærte sammen med spinat og skalotteløg.
  9. Æg og mælk piskes let sammen med lidt reven muskatnød, salt og peber - og hældes over.
  10. Stil din tærte med laks ind i ovnen, hvor den skal bages cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 449kcalKulhydrater: 30gProtein: 22gFedt: 26gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 265mgNatrium: 719mgKalium: 594mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 4002IUVitamin C: 11mgCalcium: 124mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte laksetærte tages ud af ovnen, og her kan den altså med fordel stå og hvile 10 minutter inden servering, da den er rygende varm.

Tilbehør til tærte mad laks kan være en lækker broccolisalat, der passer fortrinligt til tærten. Lav i dette tilfælde salaten uden bacon.

Rester af tærte kommes på køl, og smager fremragende til frokost eller i madpakken dagen efter. Kan spises kold.

Se også: Bacontærte med den bedste tærtebund opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Mølgaard skriver

    maj 26, 2024 at 10:10 pm

    Meget lækker ret

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 27, 2024 at 3:50 pm

      Dejligt at høre, Karen - mange tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ingrid Hansen skriver

    oktober 28, 2023 at 3:43 pm

    jeg betaler for Plus abonnement, men kan finde hvor jeg kan udskrive uden reklamer. Tak for super opskrifter.
    venlig hilsen
    Ingrid Hansen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required